Задължителни характеристики на добрия хостинг доставчик

Задължителни характеристики на добрия хостинг доставчик
Какво трябва да търсите у хостинг провайдърите

По време на избора на хостинг доставчик има някои задължителни характеристики, които вашия план трябва да съдържа. След като вече сте се погрижили и сте стеснили избора си, ние ще ви припомним за някои фактори, които може да забравяте. Те наистина не са от първостепенно значение, но могат да ви спестят много време и усилия в последствие.

Преценете мащаба
При избора на хостинг доставчик е добре да помислите дали имате място да пораснете в тази компания. Истината е, че вероятно бизнесът ви ще се разраства. Това означава, че ще се нуждаете от повече пространство и обмен на данни. Уверете се, че доставчикът, който сте избрали, има планове, които ще могат да отговорят на вашето разрастване. Много е неприятно да сменяте хостинг доставчика си. Затова разгледайте всичките планове, които предлага вашия провайдър. Прогнозирайте кой ще ви е най-полезен след време.
Интересен факт е, че много компании предлагат неограничен трафик, а практически такъв не съществува. Разгледайте добре договора си за хостинг и ще разберете, че обменът на данни е ограничен по някакъв начин. Това е точка от договора ви, която може да бъде намерена в секция „Terms of Service".
Добрата новина е, че повечето сайтове използват малка част от пространството, с което разполагат. Все пак, ако достигнете близо до лимита, трябва да сте на ясно, че хостинг доставчикът ви ще ви предупреди за това. Можете да сте спокойни за това. Това е и причината да си изберете провайдър, който има голям избор от планове. Така вие винаги ще можете да си изберете друг план, който да отговаря на нуждите ви. Освен това преходът ще е много плавен. Често дори вие няма да разберете кога точно се е случило. Няма да има прекъсване в работата на вашия сайт, а клиентите ви ще са доволни.

Хостинг + регистрация на домейн име
Това е една от отличителните черти на добрите хостинг доставчици. Те често съвместяват двете дейности - както по хостинг, така и по регистрация на домейн име. Най-важното, което трябва да знаете в този случай, е, че вие трябва да притежавате домейн името си. Попитайте специално за това. По този начин, дори да решите да смените хостинг доставчика си, вие ще запазите домейн името си. Това е от основна важност за успеха на вашия сайт.
Не се съгласявайте с никакви други условия за домейн името си. Уверете се, че вие сте регистриран като собственик на домейн името и сте лицето за контакти. Това е наистина много важно. Домейн името идва като бонус към някои по-скъпи планове.

Инструменти
Хостинг компаниите, които са на добро ниво, предоставят контролен панел, чрез който можете лесно да управлявате сайта си. В момента най-широко разпространеният контролен панел се нарича cPanel. Той се предоставя от повечето доставчици. В зависимост от пакета понякога се налага да заплатите за него, а понякога е безплатен към плана, който сте избрали. Чрез този инструмент вие можете да качвате файлове, да конфигурирате електронна поща, да получавате файлове, да получавате достъп до статистика и т.н. Преди да вземете окончателно решение, сравнете офертите на хостинг доставчиците, за да изберете най-доброто за себе си.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (каквато е темата с надеждните хостинг доставчици). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Гид в настройките на хостинг услуга

Гид в настройките на хостинг услуга

Чудесен начин да правите пари онлайн е да създадете своя собствена хостинг услуга. В началото ще ви се наложи да положите много усилия, но н...

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

 Малко неща в живота са толкова важни колкото хубавата музика. Но, ако сте забелязали, тя може да ви достави удоволствие, само когато е добр...

Функции за управление на малкия бизнес

Функции за управление на малкия бизнес

Принадлежността към малък бизнес се определя от комбинация от фактори И така, малък бизнес се нарича такава предприемаческа и управленска...

Може ли да открием луксозни коли под наем в България?

Може ли да открием луксозни коли под наем в България?

Наемането на луксозен автомобил може да бъде ценно преживяване по няколко причини. На първо място, това може да бъде идеалната възможност да...

Ефективни начини за лечение на морбили

Ефективни начини за лечение на морбили

 Морбили или дребна шарка е силно заразно вирусно заболяване, което се характеризира с възпалено гърло и обрив, състоящ се от червени петна,...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

15.01.2014

Обновено
Обновено

13.01.2014

Прочетено
Прочетено

1032

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия