Видове транспортни ленти

Видовете транспортни ленти се различават по между си от своите приложения и употреба. В зависимост от фактори като какъв товар трябва да транспортират, при каква температура и на какви влияния трябва да бъдат устойчиви, те са различни за всяка индустриална среда. Продуктът, който подлежи на транспортиране определя вида на всички транспортни ленти. За хранително- вкусовата промишленост качествата са едни, а за строителния бранш, или минната индустрия са съвсем други.

Фирмите предлагат пластмасови модулни ленти, които са подходящи за работа при неблагоприятни условия- вода, или ниски температури. За работа при по- тежки натоварвания и атмосферни условия се предлагат гумено- транспортни ленти. Те се характеризират с висока степен на издържливост. Има и такива модели, които са предназначени за специални приложения, такива са транспортни ленти, съставени от стоманени спирали. Те се използват за най- различни условия- сушене, охлаждане, замразяване и др. Стоманата е подходяща за приложение в транспортната техника.

По отношение на топлоустойчивостта, има такива ленти, които притежават устойчивост спрямо околната температура. Те се използват основно в химическата промишленост, в заводи за цимент, в отоплителни станции и топлоелектрически централи. Фирмите предлагат транспортни летни от нова генерация с най- широко приложение, които са модулно изпълнение и са поцинковани опори в различни варианти.

 

За транспорт на проблематични суровини с малък вискозитет се използват транспортни ленти тип BFL. Тези ленти са подходящи за хоризонтален транспорт с наклон до 60 градуса на слама, царевичак, дървени стърготини или други по- леки материали. Друг вид са гумено- транспортните ленти за отпадъци. Те са предназначени за вграждане в поточна линия за разтоварване и транспортиране на различни видове битови отпадъци, както и за последваща обработка.

Профилираните транспортни ленти са специално проектирани за изкачващо транспортиране на дървени частици. Позволяват транспортиране под ъгъл до 30°, устойчиви са на ниски температури.  

Има ленти, които са устойчиви на масло, грес и терпентин. Те се използват в дървено- преработвателната промишленост за транспортиране на трици и материал от подобен тип. Използват се при високо агресивни маслени среди.

Множество предимства притежават транспортни ленти, затворени в тръби. Тази транспортна система има множество предимства. Едно от важните е, че при работа се запазва околната среда от замърсяване, а също и самите материали от влияние на външната среда.

Друг вид транспортни ленти са армидните ленти. Материалът, от който са направени е лек като останалите синтетични нишки, но притежава изключителната здравина на стоманата. Но това тегло обуслява и ниската мощност.

За тежки натоварвания се предлагат транспортни ленти, които са създадени от здрави материали, осигуряващи добро съотношение здравина/тегло и които имат добра гъвкавост и устойчивост. Във връзка с ежедневната експлоатация на съоръженията, за всички видове транспортни ленти се предлагат консумативи за подмяна на различните съставки: уплътнения, скоби и различни пособия, чрез която подмяна системата да заработи като нова.

 

Видове транспортни ленти -

https://technocon.biz/1939/items/categoryId/557

Категории

Разни

Подобни статии

Видове транспортни ленти

Видове транспортни ленти

Транспортната лента е една от основните части на лентовия конвейер, който се използва за пренос на различни товари. Транспортните ленти се и...

Батик чрез завързване (възлов батик)

Батик чрез завързване (възлов батик)

При този начин на домашно десениране на тъкани се постигат най-разнообразни форми при багренето чрез завързване, усукване, зашиване, напласт...

Поставяне на тапети

Поставяне на тапети

Тапетите придават на жилището уют и топлина, изолират студа и шума. Повредите по тях се поправят лесно. Облепените с тапети по-малки помещен...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за  лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

Какво трябва да знае любителят  овощар за размножаването на овощните растения

Какво трябва да знае любителят овощар за размножаването на овощните растения

От какви части се състои присаденото дърво? Присаденото дърво се състои от две части: подложка й присадник (фиг. 1). Под ложката е растение...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

12.08.2013

Обновено
Обновено

12.08.2013

Прочетено
Прочетено

2587

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия