Вече можете да ограничите до 100% косопада по лесен начин

Вече можете да ограничите до 100% косопада по лесен начин
Косопада е състояние известно още като плешивост и се случва при повечето хора в определен момент от техния живот.

 

Косопада е състояние известно още като плешивост  и се случва при повечето хора в определен момент от техния живот. Счита се за нормално в рамките на 24 часа от главата на човек да падат по 100 косъма. Въпреки това косопада може да се превърне в козметичен проблем, когато процеса на падане стане твърде интензивен. 

Още информация за прболема можете да намерите тук.

Методи за лечение на косопад

Съществуват различни методи за лечение на косопад и те включват:

-          Използване на ДХТ инхибитори – те помагат за намаляване на ДХТ в организма. Тази форма на лечение е най-доброто средство за хора, при които косопада е в съвсем ранен етап.

-          Използване на стимуланти – тези компоненти за съживяване и прогресия на растежа на косата включват елементи като Трикомин. Все пак е важно да се знае, че много от тези тонизиращи компоненти имат и друга страна. Докато те стимулират растежа на косата, те не се грижат за премахване на основната причина за това състояние. Ето защо тези средства се използват в комбинация с други методи за лечение на косопад.

-          Използване на противовъзпалителни средства – те осигуряват защита против възпаления по кожата на главата. Без използването на тези средства, лечение на косопад не може да се осъществи.

Предложения за подобряване състоянието на косата при косопад

-          Ежедневния масаж на главата, увеличава циркулацията на кръв, което стимулира растежа на косъма.

-          Избягвайте нагряването на скалпа, тъй като това има отрицателно влияние върху растежа на косата и причинява косопад.

-          Използвайте масла за коса, които насърчават нейния растеж.

Косопад и трансплантация на коса

Някои хора предпочитат трансплантацията на коса пред другите методи за борба с косопада. Това е единствения начин, при който се създава нова коса, без да има наличие на космени фоликули. Този метод е доста скъп и затова не е много разпространен.

Въпреки всичко, трябва да знаете, че съществуват много начини за справяне с косопада и вие трябва да експериментирате, докато откриете най-добрия метод на лечение за вас. Колкото по-рано започнете да търсите начин за предотвратяване на косопад, толкова по-добре. Не забравяйте, че е препоръчително да се консултирате с лекар, преди да започнете лечение на косопад.

косопад

Коментари за Вече можете да ограничите до 100% косопада по лесен начин

  1. 1.

    Напоследък много ми капе косата. Искам да питам какви маски и шампоани използвате против косопад. Даже се замислям и за варианта да сменя четката си за коса. Ползвам различни продукти за коса, но перманентното използване на сешоари, преси за коса, боядисваме ми увредиха косата? Пепоръчайте ми продукти, които придават блясък за коса, продукти против цъфтене на краищата...Ще ви бъда много благодарна.

Подобни статии

Спорта на прага на живота 16-18 години

Спорта на прага на живота 16-18 години

Режим на труд и почивка за младата девойка Когато човек е на 16 - 18 години, струва му се, че целият свят е разтворен пред него, всички път...

Гимнастика за лицето

Гимнастика за лицето

Упражнения против бръчки, торбички под очите и двойна брадичка Разбира се, гимнастиката за лицето е работа по-скоро на лечеб­ната козме...

Спорта след четиридесетте

Спорта след четиридесетте

Да пълнееш значи да старееш Има и такива лоши дни - от сутринта само неприятности! Иска­ли сте да облечете любимата си рокля, но тя не ...

Тенденции при онлайн пазаруването

Тенденции при онлайн пазаруването

Тенденции при онлайн пазаруванетоС всеки изминал ден, Интернет става все по-интегриран в редица сфери, като комуникация, информираност, паза...

Как да изберете детска количка

Как да изберете детска количка

  В действително този избор може да бъде изключително сложен за голяма част от хората, които за първи път им се налага да избират подобен...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

01.06.2012

Обновено
Обновено

30.01.2014

Прочетено
Прочетено

11164

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия