Как да изберете детска количка

Как да изберете детска количка
Вие сте родители, а едно от най-важните за вас неща, които задължително трябва да купите за вашето бебе е детската количка.

 

В действително този избор може да бъде изключително сложен за голяма част от хората, които за първи път им се налага да избират подобен вид артикули. На Българския пазар се предлагат толкова много модели бебешки колички с различни марки, дизайни, стилове и функционалности. Е, тогава как точно да изберете правилната за вас количка?
В случай, че до сега не ви се е налагало да избирате подобни артикули и не знаете нищо за тях, то наистина ще ви се стори мисия невъзможна, но с помощта на опитните консултанти от бебешки магазин MiniMod ще ви помогнем да направите най-правилния избор за вас.

Видове детски колички:

1. Стандартна детска количка

Този вид колички са значително по-здрави, но и по-обемни. Тяхното основно предимство е, че могат да се използват по-дълго време. Повечето стандартни колички лесно се сгъват и разгъват и не са много обемисти и лесно се побират в багажника на колата ви. Те предлагат функции като: 5-точкови предпазни колани, сваляща и миеща се подложка, кошници за багаж, поставки за чаши, чадъри, заключващи спирачки на задните колела, а повечето от тях имат 2 или повече начина за положение на детето. При някои от тези колички дръжката може да се обръща, така че детето да гледа към вас или напред към заобикалящия го свят. Тези колички са подходящи както за новородени, така и за малки деца. Единственият им реален недостатък е, че те са малко по-трудноподвижни. Цената, на която можете да закупите този тип детска количка варира спрямо желаните от вас функции, които искате да имат тя.

2. Детска количка тип Чадър

Те са леки, компактни и лесно се сгъват и разгъват. Според специалистите ако търсите качествена и евтина детска количка това трябва да бъде вашият избор. Недостатъкът на тези колички е, че не са подходящи за новородени и малки деца, защото не разполагат с плътна и стабилна облегалка за крехките бебешки гръбчета. Също така количките тип Чадър са лишени и от много други функции, с които разполагат другите видове, като поставки за чаши, кошници за съхранение и други.

3. Детска количка със система за пътуване

Тези детски колички са комбинация между столче за кола и количка. Всъщност това е много близък тип количка до стандартните, но с повече екстри, защото тя притежава система за пътуване. Всъщност това означава, че може да откачите кошницата от количката и директно да я поставите в колата, без да се налага да вадите детето. Когато детето вече може да седи само или е надраснало кошницата за колата, вие все още може да използвате количката като стандартна количка, със същите функции. Един сериозен недостатък на този тип колички е факта, че са доста тежки и обемни от останалите, а освен това и цената им е значително по-висока.

4. Детски колички за Джогинг

Тези детски колички са проектирани за запалените по джогинга родители. Те са леки и проектирани с 3 колела, разположени 2 отзад и едно отпред, което ги прави лесни за маневриране, по време на джогинг. Колелата са подходящи са всички видове терени и горски пътеки. Недостатък на джогинг количките е, че те разполагат с много по-малко функции от стандартните и не са подходящи за бебета под 6-месечна възраст.

5. Детска количка тип Рамка

Тези колички представляват рамката на количката с колела и дръжка, но без седалка. Причината да са проектирани без кошче е, да може върху тях да се постави столчето за кола. Така вие ще можете сами да изберете най-подходящото столче за кола, което ще можете да използвате и с рамката. Недостатъкът на тези детски колички е, че те не предлагат много функции.

6. Двойни и тройни детски колички


Тези колички са предназначени за настаняване на 2 или 3 деца (близнаци или тризнаци) или ако вашите деца са малки с малка разлика. Предлаганите тандем стилове са два, единият е със седалки една зад друга, а при другия седалките са рамо до рамо. По функционалност те са еднакви с тези на стандартните детски колички. Техен недостатък е, че са тежки, обемисти и трудно маневрени.

Безопасност

Преди да решите окончателно, коя детска количка да закупите, трябва да вземете под внимание и как в нея се осигурява безопасността на вашето дете. Потърсете уеб сайта на производителя и прочетете мнения на потребители, за да разберете дали са имали някакви проблеми с безопасността. Също така бихте могли да говорите със семейства на приятели, които имат малки деца, какви видове детски колички използват и дали са доволни от избора си.
Има някои въпроси свързани с безопасността, които биха засегнали всички видове детски колички без оглед на оценката, която са получили. Много хора закачат по дръжките на детските колички, чанти, портмонета и всякакви други неща, които могат да нарушат баланса на количката. Веднъж нарушен този баланс може да доведе до много неприятни последици като например преобръщане на количката заедно с детето и евентуално нараняване. За това е важно да се избира внимателно количката и да не се прекалява с допълнителни неща, които се закачат по нея. Също така винаги трябва да проверявате дали добре работят спирачките на детската количка, за да се избегнат всякакви премеждия.

Други неща, които да имате предвид при купуване на детска количка

Когато купувате детска количка помислете добре, кой ще използва количката, как ще се използва, както и колко време. Ако например детската количка, която ще купите, ще се използва доста често за всичко от редовни пътувания до дълги излети и почивки, това задължително е признак, че трябва да закупите по-качествен модел количка. Ако обаче планирате да използвате рядко количката, може да купите и по-евтин вариант, който да не разполага с всички функции на по-скъпата колика. Освен това ако планирате да имате повече деца, помислите за покупка на такава детска количка, която би се използвала безпроблемно в продължение на няколко години.

Освен безопасността, цената е може би най-решаващият фактор при избора на детска количка. Като имате предвид цената, която сте готови да дадете, това ви помогне да ще ограничите избора си. Имайте предвид, че цената не е определяща за това, колко е добре или лоша една детска количка. Може с изненада да откриете, че някои по-евтини модели имат също толкова добри отзиви, както и по-скъпите колички.

Изборът на детска количка не трябва да бъде неприятно преживяване. Ако предварително направите вашите изследвания и знаете точно какво търсите в една детска количка, изборът ви на перфектната за вас ще бъде много лесен. И все пак ако искате да имате максимално голям избор можете да разгледате богатия каталог с детски колички на MimiMod, където ще откриете не само изброените тук видове детски колички, но и много други, както и различни модели на доказани производители и всички те на топ цени.

Подобни статии

Детска триколка Smart Trike един прекрасен подарък за Вашето дете

Детска триколка Smart Trike един прекрасен подарък за Вашето дете

Имате дете! Най-прекрасният подарък, който животът Ви дарява! Имате дете! Доставете му радост, задоволете неговите желания! Имате дете! Съ...

Детски колички Lorelli

Детски колички Lorelli

Да бъдеш родител е голяма отговорност, която започва с раждането на бебето и продължава докато порастне голям, отговорен човек и се превърне...

Какво трябва да знаем при избора на детска количка за нашето бебе?

Какво трябва да знаем при избора на детска количка за нашето бебе?

  Детските колички са едни от най-предпочитаните детски стоки и за родителите това е особено важна покупка. Още с раждането на малкото бе...

Какво трябва да знаем при избора на детска количка за нашето бебе?

Какво трябва да знаем при избора на детска количка за нашето бебе?

  Детските колички са едни от най-предпочитаните детски стоки и за родителите това е особено важна покупка. Още с раждането на малкото бе...

Принадлежности и дрехи за бебето

Принадлежности и дрехи за бебето

Необходими принадлежности Пригответе предварително всичко необходимо. Някои жени не са склонни да купуват каквото и да било преди раждането...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

15.05.2017

Обновено
Обновено

15.05.2017

Прочетено
Прочетено

2410

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия