Уеб дизайн и уеб програмиране - сами ли да се заемем или да наемем професионалист ?

Уеб дизайн и уеб програмиране - сами ли да се заемем или да наемем професионалист ?
Като цяло това е въпрос, отговорът на който зависи от много различни и важни фактори.

Уеб дизайн и уеб програмиране - сами ли да се заемем или да наемем професионалист ?

Уеб дизайн и уеб програмиране - сами ли да се заемем или да наемем професионалист ?


Като цяло това е въпрос, отговорът на който зависи от много различни и важни фактори. Може би най-важните неща които трябва да вземете в предвид преди да се заемете със самостоятелната изработка на Вашият сайт, са уменията и нивото на опит, които Вие или вашите служители имат в сферата на уеб дизайна и технологиите, необходими за създаването на сайт който функционира по начина по който вие искате.

Сами ли да се заемете с изработката на Вашият сайт или не ?

Следващите няколко реда ще Ви помогнат да намерите отговора на този въпрос.
Ето списъка с някой от основните умения, които ще са необходими за да създатете сами вашият сайт:


1) HTML - преди всичко ще са ви необходими основни познания по HTML, разбира се, ако използвате софтуер, който може да ви помогне в писането на кода - например Dreamweaver на Adobe, работата Ви ще се олесни многократно.

2) Артистични възможности - като цяло добрия вкус и доброто око за цветовете са двете фундаментални умения, които ще са Ви необходими, за да създадете уеб сайт с добре изглеждащ дизайн.

3) Умения за работа с графичен софтуер - основните познания по Photoshop и Illustrator, ще ви позволят да създадете и оптимизирате за бързо зареждане в интернет снимките и графиките, които ще използвате във Вашият сайт.

4) Опит при създаването на уеб навигации - Критично важно условие е да разберете функционалноста на уеб навигацията и как да я приложите успешно във Вашият сайт.

5) Програмиране - не е изключено да са ви необходими познания по Java Script или MySQL с цел създаване на страница, която ще може да интегрирате с онлайн бази данни.

6) Опит в уеб маркетинга - без значение дали конструирате личен или бизнес сайт, има някой главни маркетингови аспекти, които трябва да се вземат под внимание още в момента на конструиране на сайта.

Как да постъпите ако не можете да направите всичко това сами ?

Ако нямате време или умения да създадете вашият сайт сами, то тогава може да намете професионалист да свърши тази работа за Вас или поне част от нея. Добро място където можете да намерите професионалисти в сферата на уеб дизайна са фрийланс сайтовете като freelancerforum-bg.com. Фрийлансърите обикновенно работят на по-ниски цени от студията, понеже не поддържат офиси и нямат допълнителни разходи.

Какви са цените на фрийланс услугите в България ?

Цените разбира се може да варират, но като цяло се движат в границата между 10 и 20 лв. за час работа.

Минуса когато работите с фрийлансери е, че времето необходимо за финализирането на проекта ще е повече от нормалното. Ще трябва да управлявате проекта, да определите спецификациите, да изпратите и-мейли на всички фрейлансери с които работите, да правите тестове за качеството на изпълнение на проекта и т.н.


В случай че вече имате основана марка, Ви съветвам да обмислите наемането на професионален уеб дизайнер, който ще я поддържа и ще я представя професионало в уеб пространството.

Като цяло

Решението за това дали ще наемете професионален уеб дизайнер или ще изработите вашият уеб сайт сами, може да вземете въз основа на това какви умения имате и колко е времето с което разполагате.

Подобни статии

Уеб дизайн срещу уеб програмиране

Уеб дизайн срещу уеб програмиране

Уеб дизайн срещу уеб програмиранеУеб дизайн срещу уеб програмиране Термините уеб дизайнер и уеб програмист в много от случаите се използват...

Къде да учите програмиране и уеб дизайн

Къде да учите програмиране и уеб дизайн

Къде да учите програмиране и уеб дизайн Ако искате да станете специалист по програмиране и уеб дизайн или да завършите бакалавърска степен п...

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Как да направите интериора си да изглежда подреден от интериорен дизайнер

Съвети при декорирането на дома виНе всеки може да си позволи интериорен дизайнер да влезне в дома му и да се развихри с идеите си. От друга...

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

10 съвета как да откриете подходящите тапети за вашия дом

  Благодарение на тях може да добавите текстура, модел или живописна сцена на вашите стени и така да промените изцяло облика на вашето жи...

Как да избираме електрически резачки за дърва

Как да избираме електрически резачки за дърва

Те са полезни за работа около къщата, като разчистване на храсти, подрязване на дървета, почистване на бурени, рязане на дърва за огрев, изс...

RollerAv

RollerAv

5 публикации

Публикувано
Публикувано

18.09.2012

Обновено
Обновено

20.09.2012

Прочетено
Прочетено

1234

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия