Топ 5 Европейски Бизнес Дестинации

Топ 5 Европейски Бизнес Дестинации
Ако мислите да разширявате бизнес дейност или да откривате нов, тук са подбрани 5те Европейски страни с благоприятна работна среда и добри условия за бизнес .

Много бизнесмени и предприемачи са изправени пред въпроса накъде да разширят своя бизнес или да отворят нов. Ние направихме проучване и ще ви запознаем с топ 5 на Европейските страни, подходящи за работа и развиване на бизнес.

Дания

Това е една от най-развитите страни в света по отношение на предприемачество. Правителството до голяма степен подпомага бизнес развитието в страната. Също така Дания е поставена сред първите 15 страни по макроикономическа стабилност, бюджетни излишъци и ниски нива на публична задлъжнялост. Дания също се нарежда на 9-то място по икономическа и парична свобода, свобода на търговията, както и право на собственост.

Ирландия

Търсите страна, където можете да се възползвате от личната си свобода? Ирландия е точно за вас. Тази страна се нарежда на върха в графата за лична свобода и е на 5-то място (преди Дания) по икономическа свобода и има сравнително ниска данъчна тежест. Ирландия също притежава една от най-развитите и конкуренти телекомуникационни инфраструктури в Европа.

Норвегия

Норвегия е не само политически стабилна, но и развита държава с много силна икономика. Нарежда се на 11-то място сред Централноевропейските и Скандинавските страни по ниски нива на корупция. Наред с тези показатели, Норвегия е още богата на газ, петрол, водноелектрическа енергия и различни минерали.

България

Сред Балканските държави, България притежава най-висок индекс на рентабилност според списание Foreign Policy. България е още споменавана като дом на развиващите се IT центрове, членка е още на ЕС и НАТО. Данъчната ставка на корпоративния данък е 10% - най-ниският в Европа, а разходите за труд са едни от ниските в Централна и Източна Европа. Редица международни компании вече развиват дейност тук и то не само в столицата. В редица други големи градове като Бургас и Варна се предлагат възможности за работа и кариерно развитие, а освен за работа и бизнес, България е и чудесна за живеене страна.

Полша

Полша също е добър избор за място да разширите бизнеса си, член е на Европейският Съюз и НАТО. В страната е наличен 38 милионен местен пазар, който е един от най-големите в Европа. Полската икономическа зона (SEZ) предлага атрактивни данъчни облекчения, стимули за работна заетост, което приканва множество инвеститори и международни компании да развиват дейност тук.

Всички гореизброени страни са много добри дестинации за живот и мотивация и изключително подходящи за разширяване на бизнес дейност или откриване на нов. Новите бизнес хоризонти са налице, нужно са единствено предприемачески нюх и действие.

Подобни статии

Евтино наемане на кола за еднопосочно пътуване

Евтино наемане на кола за еднопосочно пътуване

Човек може да реши да пътува с автомобил в едната посока, а за пътя обратно да избере друг вид транспорт. Понякога запаленият пътешественик ...

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Бихте ли представили себе си с няколко думи? Името ми е Жулиета Боюклиева и съм управител на българска компания Бютифорс ЕООД, която пред...

В търсене на добра оферта за хотел

В търсене на добра оферта за хотел

Намирането на самолетен билет по вашия джоб е първата стъпка, а после ще искате да узнаете къде ще отседнете. Има много начини да изпълните ...

Защита на горивото от кражба, с продуктите GENESIS

Защита на горивото от кражба, с продуктите GENESIS

През 2016 г. беше представено новото поколение продукти на Genesis, посветени на защитата и управлението на най-ценния актив - горивото. Още...

Как да планираме пътуването си когато имаме полет с прекачване?

Как да планираме пътуването си когато имаме полет с прекачване?

В много случаи за да достигнем до крайната точка на нашето пътуване ни се налага да ползваме самолетен билет вкючваш полети с прекачване. От...

Боряна Трънова

Боряна Трънова

2 публикации

Публикувано
Публикувано

08.10.2015

Обновено
Обновено

08.10.2015

Прочетено
Прочетено

898

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия