Евтино наемане на кола за еднопосочно пътуване

Евтино наемане на кола за еднопосочно пътуване
Ползването на кола под наем за едната посока на пътуване е подходящо за хора, чийто маршрут не включва скорошно завръщане по обратния път.

Човек може да реши да пътува с автомобил в едната посока, а за пътя обратно да избере друг вид транспорт. Понякога запаленият пътешественик може да планува обиколен маршрут, който да включва множество дестинации. В такъв случай би било невъзможно за обикалящия земното кълбо да върне колата в точката, където я е наел. Очевидно е, че наемането на автомобил само в едната посока е задължително условие пътуването да се превърне в наистина приятно преживяване.

Скъпо ли е да наемеш кола само в едната посока?

Обикновено еднопосочното наемане на кола излиза по-скъпо от цялостна обиколка с кола. Това се дължи на факта, че на rent a car компанията ще й бъде нужна подготовка и трябва да вземе колата от различно място вместо тя да бъде оставена пред прага ѝ. За компаниите, които предлагат коли под наем в национален мащаб това да взимат автомобила си от различни места е източник на притеснение.

Повечето сайтове, които позволяват да се наеме кола онлайн, не предлагат услугата наемане само в едната посока, като по този начин лишават клиентите от възможността да се възползват от по-комфортна почивка или бизнес пътуване. Дори фирми, които работят в национален мащаб, определят по-високи такси за наемането на кола в едната посока. Освен, че се таксува допълнително, базовата тарифа за еднопосочно пътуване също е висока.

Например в Щатите наемането на кола за една посока струва малко повече от наем на кола, която ще бъде върната на същото място. При все това, удобството да можеш да пътуваш без да се тревожиш за връщането на колата определено си заслужава допълнителния разход, който човек трябва да направи, за да си позволи това улеснение.

Трябва да се уверите, че фирмата от която вземате кола под наем е сравнително голяма и работи в цялата страна. Това несъмнено гарантира, че допълнителната такса ще е в разумни граници. Обикновено фирмите, които предлагат услугата по наем на автомобил за еднопосочно пътуване, доста удобно са предвидили място за оставяне на ключовете.

Трябва да се възползвате от сезонните намаления и да избягвате да наемате кола за едната посока през активните за пътуване месеци. Ако наемете кола за дълъг период от време, намаленията са значително по-големи. Кодовете за намаления често се публикуват от добри самаряни и ако сте активен интернет потребител, имате големи шансове да се натъкнете на такива промо кодове.

Право на редовна отстъпка от цената на кола под наем обикновено имат студенти, пенсионери и военни.

Що се отнася до пътуването извън САЩ, цената на кола наета само за едната посока, зависи изцяло от дестинацията. За Европа е скъпо. Но като се взема предвид удобството да се пътува с кола, пътуващият може да се спре на някоя от следните алтернативи. Може да избере да си купи кола и да я продаде на производителя на гарантирана цена вместо да наема кола само за едната посока. Колкото и да е странно, това е по-евтин вариант отколкото да наемете кола за еднопосочно пътуване! Това споразумение е известно още като „френски лизинг". Вместо да наемате кола от тамошна фирма за автомобили под наем, трябва да откриете местен, който търгува на международно ниво.

Имаше времена, когато местните компании предлагаха по-добри сделки, но днес по-големи шансове да предложат конкурентни цени имат фирмите, които предлагат услугите си в национален план. В Австралия наемането на кола за едната посока е често явление, тъй като това е най-лесният начин за обикаляне на континента.

Цената на пътуването зависи от това какъв е предпочитаният начин за пътуване на жителите на една страна. Например, ако повечето хора използват коли, за да пътуват из страната, цената за наемане на автомобил ще е ниска. С други думи, за да пътуват по избрания път, пътешествениците, които гледат на разходите разумно, трябва да изберат най-използвания метод за придвижване.

Избери рент-а-кар услуга, която наистина си заслужава при пътуване в България. Коли под наем от Тани 97!

Невероятна реклама за коли под наем на MidWay Car Rental

Ти и колите под наем

За какво би ползвал кола под наем?

Категории

Туризъм

Подобни статии

Доказано е - кола под наем подобрява почивката

Доказано е - кола под наем подобрява почивката

Оказва се, че отговорът е да, при определени случаи!Ако си решил да почиваш с няколко приятели, но никой от вас не разполага с автомобил, ко...

Съвети за пътуване с кола из Европа

Съвети за пътуване с кола из Европа

Съвети за пътуване с кола из ЕвропаБезспорно е, че ако обичате да шофирате, колата е добра идея, за да реализирате международните си пътуван...

Как да преодоляваме напрежението и стреса

Как да преодоляваме напрежението и стреса

Психиката има значение за появата и развитието на редица болести (напр. астма, колит, язва на стомаха и дванадесето-пръстника, мигрена и др....

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

    Въведение в товарния транспорт Как да превозваме товари за близки и далечни разстояния (национален и международен транспорт) и какъ...

Как да изберете детска количка

Как да изберете детска количка

  В действително този избор може да бъде изключително сложен за голяма част от хората, които за първи път им се налага да избират подобен...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

18.11.2012

Обновено
Обновено

19.11.2012

Прочетено
Прочетено

2007

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия