Сезонът на летните сватби

Сезонът на летните сватби
Разглежда сватбените трепети и процедури по приготовлението за сватбения ден

Сватбени трепети

Лято е. Колкото слънчеви лъчи, толкова и щастливо, нетърпеливо очаквани думи „Да. Приемам" се носят в лятната атмосфера.

Този тъй дългоочакван и щастлив паметен ден е подготвян от цяла армия специалисти- организатори на церемонията, готвачи, обслужващ персонал, стилисти, гримьори и др.
Сватбената треска тресе и поканените на сватбеното тържество- два са основните въпроса, които всички се питат- как ще изглежда булката и как самите те, което включва дрехи, обувки, чанти, шапки, бижута и естествено грим и прическа. Булката, нейните роднини и приятелки очакват с нетърпение и малко притеснение този тъй очакван паметен ден. Във всяка една от тях се събуждат спомени, мечти, въжделения и надежди.
Много народи и култури имат имат традиции в подготовката на булката за този красив сватбен ден. Подготовката започва достатъчно време преди сватбения ден и участват всички жени от страна на булката, както и нейни приятелки. На първо място се започва с процедури за красива, гъста и лъскава коса, преобразена в красива прическа. Това не е случайно, тъй като при повечето народи дългата, красива и здрава коса е символ на женското здраве и фертилност. При различните култури се срещат и различни обичаи- от вани с ароматни билки и масла, боядисване на косите и изрисуване на лицето и ръцете с къна до неразбираемите за нас племенни културни традиции.
Днес обаче в нашия забързан свят, където всяка минута е ценна, а времето е най- скъпоструващото нещо, имаме на разположение всякакви продукти, спомагащи ни да изглеждаме прекрасни.
В сватбеният ден приготовленията започват от сутринта- прическа, която личи от майсторството на коафьора и неговите помощници козметичните продукти- пяни, гелове, лакове, вакси, ароматни спрейове, фиксатори и др. Официалната прическа придава стил, самочувствие и е задължителен елемент към прекрасната визия.
След като роклята и обувките са предварително избрани, идва ред и на грима. Тук предложените продукти са неизброими и всеки един от тях има своето важно и задължително място в нашия случай, както и в ежедневието ни.
Освен да изглеждаме бляскави и красиви е нужно и да ухаем така. И тук идва ред на хубавият и точно подбран парфюм. За целта Parfimo.bg може да помогне в избора. За по- добър ефект Ви препоръчвам да използвате продукти от една серия, за да се унифицира аромата и да бъдете обгърнати и обвити в един прекрасен ароматен воал. Съветваме Ви да изберете свежи леки летни аромати, а за булката- романтични и привличащи, с нотки на чистота и невинност. Всеки аромат изразява нашата индивидуалност, така че той трябва да е правилно подбран за правилна хармония и ефект.
Това са основните моменти, свързани с приготовленията за този важен момент в живота на всеки. Разбира се, културните и историческите традиции варират в различните народности и общества, но на сватбения ден всички влагат най- много усилия този ден да остане наистина незабравим в тяхната житейска история.

Подобни статии

Всичко, което трябва да знаете за летните гуми

Всичко, което трябва да знаете за летните гуми

Защо и как летните автомобилни гуми допринасят за вашата сигурност на пътяЛетният сезон е периода, през който се извършват най-много и най-д...

Хронично възпаление на средното ухо (Хроничен отит)

Хронично възпаление на средното ухо (Хроничен отит)

Оплакванията на болните с хронично възпаление на средното ухо обикновено са слабо изразени. Заболяването се изявява най-често с периодично г...

Детето повръща

Детето повръща

Рядко се срещат деца, които никога не са повръщали. Колкото по-малко е детето, толкова по-голяма е склонността към повръщане. Най-често това...

Жадна треска

Жадна треска

При всички новородени се наблюдава намаление на телесната маса при раждането със 100-200 грама, рядко повече. То е най-изразено към 3-4-ия д...

Кожни заболявания

Кожни заболявания

Кожата иа новороденото е нежна, тънка и пухкава. Повърхностният й слой, наричан епидермис, е много тънък и лесно може да се охлузи. Кожата н...

Филип Филипов

Филип Филипов

1 публикации

Публикувано
Публикувано

18.08.2014

Обновено
Обновено

18.08.2014

Прочетено
Прочетено

1004

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия