Сексуални проблеми и отклонения: От къде произлиза мазохизмът?

Сексуални проблеми и отклонения: От къде произлиза мазохизмът?
Внимание: Статията е с информативен характер и съдържа текстове, които не са подходящи за деца до 18 години!!!

Нов текстов модул

 Изпитвате ли удоволствие от болката? Мислите ли, че е доста еротично да се нанасят удари по време на полов акт? Ако сте отговорили положително на тези два въпроса, тогава е възможно вие да сте мазохист.

Сексуалният мазохизъм се изразява в повтарящи се и интензивни възбуждащи фантазии, сексуални импулси или поведения, които включват акт на побой, връзване или друг начин за получаване на страдание. Към мазохизмът се включват още връзване на очите, пляскане, унижения, дори причиняване на болка по шокиращи начини като убождане с остър предмет, порязвания с нож, душене, бой с камшик и много други.

Според психолозите това е вид сексуални проблеми или по – точно отклонения, като самият термин „Мазохизъм“ произлиза от името на австрийският писател и журналист Леополд фон Захер – Мазох, който е роден през 1838 година. Терминът е въведен от неговият сънародник, психиатърът Рихард фон Крафт-Ебинг, след като е прочел произведенията на Захер – Мазох.

Леополд е бил много умен още като малък и в последствие дори става професор и много известен писател. Неговият роман „Венера в кожи“ разкрива фантазиите на самият писател и неговите фетиши, които той е имал към своите любовници и съпруга. Захер – Мазох описва удоволствието, което изпитва от болката и униженията нанасяни му от красиви жени. От този роман получаваме истинската картина на мазохизма – сексуалното отклонение, при което се изпитва истинско удовлетворение от измъчването и болките.

Съществуват много теории, които се опитват да обяснят разпространението на мазохизма в нашето съвремие. В случаят с Леополд фон Захер – Мазох, неговото поведение е резултат от три инцидента, които той е преживял и те оставят траен отпечатък върху неговото психическо здраве.

Първо, той е бил очарован от страданията и мъките на светците, когато е бил дете.

Писателят постоянно е сънувал един и същ сън, в който той е роб на жестока жена.

Третата причина за неговото разстройство е, че докато се е криел в килера, момчето е видяло своята леля, която изневерявала на съпруга си, който обаче я хваща и след това е била бита. По-късно лелята открива детето в килера и на свой ред тя си излива яда върху него. Този инцидент очевидно повлиява негативно на разбиранията му и той свързва удоволствието с болката.

Днес психолозите смятат, че мазохистичното поведение започва в началото на пубертета или от мазохистични игри още в детството. Разстройството се характеризира със силна възбуда или сексуални фантазии при наблюдаване на унижения, бой или страдания. Това може да доведе до проблеми в социалното общуване, в професионалното поприще и в живота като цяло. В някой случаи мазохизмът е израз на разочарование или неуспех. Хората искат да усещат болка за да забравят отчаянието си. Други пък прибягват към мазохистични изпълнения за да се самонакажат за нещо.

Ако си мислите, че това състояние се отнася и до вас е препоръчително да се видите с психиатър и то възможно най-скоро, тъй като това може да доведе и до проблеми в семейството ви и да се стигне до раздяла.

Още за сексуалните отклонения вижте тук.

Мазохизъм

Подобни статии

Как се диагностицират болките в гърба?

Как се диагностицират болките в гърба?

  Медицинските специалисти твърдят, че масово при пациентите след главоболието болките в гърба са най-често срещани. Над 80 на сто от хор...

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Промените, които настъпват във функциите на нервната система, ссобеностите в психичното пубертетно съзряване и в емоционалния живот са така ...

Месо и месни продукти (източник на белтъчини)

Месо и месни продукти (източник на белтъчини)

Месото е най-често използваният източник на белтъчини. Още от зората на бодибилдинга то се е утвърдило като една от най-необходимите храни. ...

Причините за сексуални проблеми при младите мъже

Причините за сексуални проблеми при младите мъже

Внимание: Статията е разглежда причините за еректилна дисфункция и може да съдържа текстове, които не са подходящи за непълнолетни лица! Ед...

Какво причинява сексуални проблеми при жените?

Какво причинява сексуални проблеми при жените?

Здравословни проблеми като диабет, артрит и др. са също причина за появата на сексуални проблеми при жените. Възрастта също оказва влиян...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

12.04.2012

Обновено
Обновено

09.10.2012

Прочетено
Прочетено

2661

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия