Съвременната прическа изисква преса за коса

Съвременната прическа изисква преса за коса
Изправянето на косата винаги е била трудна задача за всяка дама... докато не се появила пресата за коса

Пресата за коса е неизменна част от ежедневието на красивата жена

Грижите за женската коса са възникнали още в древността, когато е станало ясно, че косата не само допълва красотата на една жена, но е способна дори да придаде по-обаятелен вид на невзрачните и недотам красиви дами. Още в древен Египет и Вавилон на косите е отделяно много време, тъй като добре направената прическа е била критерий за статута на една дама от по-високите слоеве на обществото.


В последствие дамските фризури са представлявали предимно водопад от букли и къдрици и едва на по-късен етап естествено къдравите представилки на нежния пол са потърсили метод, чрез който да променят формата и вида на своята прическа.


Изправянето на косата винаги е било сложна задача, а ефектът от всички използвани методи – изключително краткотраен, но за щастие, когато хората имат нужда от нещо, обикновено се намира начин да го получат и именно това е причината да се изобрети уред, с който бързо и лесно да може да се изправя косата.


Първите методи за изправяне са били и доста увреждащи и загрозяващи. Често са се ползвали химични препарати, които са променяли структурата на косъма, но за съжаление, изправената по този начин коса съвсем не е изглеждала красива.
С откриването на ютията някой е установил, че високата температура може да изправи не само гънките на дрехите, но дори и косата, и това е била голямата стъпка към откриването на познатата днес преса за коса.


Правата коса е част от всяка модерна прическа в последните години и, независимо дали за специален повод или за ежедневна употреба преса за коса се ползва от почти всяка жена.


Съвременните преси са съобразени с всички изисквания за безопасност и грижа за косата, и въпреки високите температури, при които се нагряват, много рядко се случва те да изгорят или увредят косъма.


Много от моделите преси за коса, особено тези, произведени от престижни марки имат специално керамично покритие на плочите, което предпазва косъма от изгаряне, а най-новите модели дори имат йонизиращ принцип на работа, който подхранва и придава по-здрав и блестящ вид на косата, след изправяне.


Професионалните модели преси за коса са уреди с много по-високо качество и възможности за оформяне на различни прически. Доста от производителите на професионална фризьорска техника са включили различни подобрения към своите модели, като дисплей за настройка на температурата, приставки с разнообразна форма, с които косата може и да се начупи, както и удобства при работа, като неоплитащи се кабели, кукички за окачване и автоматично изключване, което ги предпазва от повреда. Можете да видите някои от популярните модели преси за коса в магазин Стилист.бг - любимият магазин на всеки фризьор.

Подобни статии

Упражнения за красота

Упражнения за красота

Специални упражнения за коригиране на недостатъци във фигурата Естествено не всички жени са доволни от своята външност и от фигурата си. Ед...

За и против пресите за коса

За и против пресите за коса

Струва ли си да използваме преси за косата сиСъс сигурност употребата на преса за коса има своите положителни и отрицателни страни. Коя от т...

Неврози

Неврози

Неврозите са заболявания на нервната система, конто се определят най-общо като функционални нарушения в дейността на главния мозък, без да и...

Обриви и петна по кожата на детето

Обриви и петна по кожата на детето

При много детски заболявания могат да се появят различни по вид кожни обриви. Една и съща причина може да доведе до появата на различни обри...

Как да облекчим домакинския труд

Как да облекчим домакинския труд

Човек трудно може да си даде сметка колко сили и енергия са необходими за една домакиня, за да върши ежедневната си работа. Изследванията са...

yhom

yhom

24 публикации

Публикувано
Публикувано

27.08.2014

Обновено
Обновено

26.08.2014

Прочетено
Прочетено

1050

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия