За и против пресите за коса

За и против пресите за коса
Кои са ползите и негативите от третирането на косата с преса

Струва ли си да използваме преси за косата си

Със сигурност употребата на преса за коса има своите положителни и отрицателни страни. Коя от тях ще надделее, зависи изцяло от вас. В края на краищата, тайната на всичко е да се прави с мярка и балансирано, защото крайностите често водят до неприятни резултати.

Ползите от ползването на преса за коса

Ползите от използването на преса за коса са многобройни, но в по-голямата си част са основно естетически и краткотрайни. Така например, това малко устройство може много бързо да направи косата ви такава, каквато искате тя да е.

Без значение колко е чуплива или къдрава и с какви извивки е, вашата коса ще може много бързо да бъде приготвена за прическа или дори да бъде оставена да се спуска свободно надолу след като вече я изправите. Ползвайки преса за изправяне на косата, тя ще бъде винаги в безупречна форма.

Пресата за коса спестява изключително много от вашето време за поддръжка и оформяне на косата, защото след като бъде изправена и сресана, вашата коса на практика няма да се нуждае от допълнителни грижи.

При внимателно използване и без да се прекалява с нея, пресата може да бъде ваш верен приятел, който няма да ви навреди, но за сметка на това ще сте доволни от естетическия резултат.

Експерти напомнят, че дори и да изтощите косата си и да я повредите в резултат от неправилно използване на пресата, този тип механични увреждания са по протежение на косъма и след като новата коса израсне, тя съвсем естествено ще бъде здрава и без каквито и да е проблеми.

Освен това, много специалисти твърдят, че дори и ако използвате преса за коса, ако имате добрия навик да подхранвате косата си с подходящите продукти или например с натурално арганово масло, тя ще изглежда добре и ще е здрава, въпреки ползването на преса за изправяне.

Много фризьори отчитат, че възможността всяка жена да притежава у дома си собствена преса за коса е дало възможност на модата да навлезе в нов етап, защото сега вече всяка жена може да си направи професионална прическа у дома за няколко минути или пък може да има безупречен бретон за броени секунди само с помощта на пресата за коса и малко пяна.

Недостатъците от ползването на преса за коса могат да станат доста видими ако прекалите с ползването на този продукт, например използвате го твърде често или пък ако изгорите косата си. Всичко това може да доведе до изтощение, сплитане и накъсване на косата, цъфтежи по краищата загуба на блясък и жизненост, както и изтъняване на косата. Експертите припомнят и още нещо - хората с много къдрави или твърди коси могат да ги повредят по-лесно, защото за този тип коса е нужна много по-продължителна работа с пресата за коса.

Подобни статии

Житни зърнени храни (източник на въглехидрати)

Житни зърнени храни (източник на въглехидрати)

Житните зърнени храни са най-добрите източници на въглехидрати. Освен тях, те съдържат много и най-различни витамини, важни микроелементи и ...

Приложение на билките в козметиката

Приложение на билките в козметиката

Билките още в най-древни времена освен за лечение са служили и като средство за поддържане и възстановяване на красотата. Козметиката била н...

Младежки пъпки – обща информация за проблема

Младежки пъпки – обща информация за проблема

Как да се отървете от акнето е предизвикателство, за което много хора търсят решение. Да се живее с младежки пъпки по кожата е доста ...

Здравни ползи при консумация на орехови ядки

Здравни ползи при консумация на орехови ядки

Нека разгледаме 20 важни предимства на орехите при редовната им употреба:Познати са ни два вида орехи - бели и обикновени кафяви, като и два...

Какво трябва да знаем за аерозолите

Какво трябва да знаем за аерозолите

Аерозолите, дали те са дезодоранти или лекарства, пяна за бръснене или лак за коса, политура за мебели или препарати против вредни насекоми,...

IdeaMax

IdeaMax

21 публикации

Публикувано
Публикувано

30.10.2015

Обновено
Обновено

30.10.2015

Прочетено
Прочетено

938

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия