Рутинна грижа и професионална козметика - най-доброто решение за мазна кожа

Рутинна грижа и професионална козметика - най-доброто решение за мазна кожа
Всекидневната грижа за кожата е изключително важен процес за всеки човек, но най-вече за тези, които имат по-мазна кожа.

Тя е сериозен не само естетически проблем, който създава дискомфорт, но мазната кожа е с по-груба текстура и големи пори. През топлите месеци е особено неприятно, тъй като този тип кожа отделя повече себум. Това обаче не трябва да ви притеснява чак толкова, защото на пазара има достатъчно качествени козметични серии, които са предназначени именно за мазната кожа, минимизирайки количеството себум и лъщящия ефект на кожата. Избирайки правилните продукти можете да подобрите цялостното здраве на кожата си.

Сутрешна грижа за кожата

1. Почистваща козметика

За разлика от сухата кожа, мазната кожа не може да мине без почистване сутрин. Мръсотията, излишните масла и примеси се натрупват върху кожата ви през нощта и могат да запушат порите ви, ако нежно не се отстранят. Започнете сутрешната си рутина с нежна почистваща професионална козметика за мазна кожа от Beautyforce на водна основа, за да стартирате деня си свежо и чисто.

2. Ексфолиант

Мазната кожа е особено предразположена към натрупване на мъртви кожни клетки, черни точки и запушени пори. Освен това условията на околната среда могат да накарат повърхността на кожата да стане грапава, неравна и да стимулира появата на фини линии. За да предотвратите запушените пори и грапавата кожа, е важно да я ексфолирате редовно (2-3 пъти седмично) с нежен ексфолиант. Химичните ексфолианти - като AHAs и BHA - са чудесни за засилване на клетъчния обмен, за да помогнат за изсветляване на тъмните петна и да придадат сияен вид на кожата, а физическите ексфолианти помагат за подобряване на текстурата на кожата.

3. Тонери

Тонерите за мазна кожа по същество трябва да правят същото като тонерите за суха кожа. Те трябва да отстранят остатъците от мръсотия и грим, да подготвят кожата ви за следващите стъпки от рутинната ви грижа за кожата и да я накарат да абсорбира по-активните съставки от продуктите, които прилагате върху кожата си след това. Добрият тонер за мазна кожа ще се справи с маслеността и блясъка, без да изсушава кожата. Потърсете тонер, който усъвършенства текстурата на кожата ви и минимизира порите ви, като в същото време поддържа баланса на влагата на вашата кожа. Ако имате други проблеми с кожата си, като пигментация или дразнене, можете да опитате да потърсите тонер, който едновременно усъвършенства, изсветлява, изглажда кожа.

4. Серуми / ампули

Използвайте тази стъпка, за да се справите с всякакви проблеми, свързани с кожата, по целесъобразен начин. Ако чувствате, че кожата ви се нуждае от хидратация, използвайте хидратираща терапия; ако искате да се справите с фините линии, използвайте анти ейдж продукти; ако искате да озарите кожата си, използвайте озаряваща терапия. По-добре би било да се придържате към по-воднисти и леки продукти, които по-лесно се абсорбират за мазна кожа.

5. Овлажнител и крем за очи

Запечатайте всички хранителни вещества, които току-що доставихте на кожата си, с лек овлажнител. Придържайте се към емулсии или овлажняващ гел, защото по-богатите кремове вероятно ще запушат порите ви и ще направят кожата ви още по-блестяща. Ако имате чувствителна или раздразнена кожа, потърсете овлажнители с успокояващи свойства, за да облекчите дразненията. След това потърсете лек крем за очи, който да поддържа деликатната ви кожа под очите хидратирана и защитена.

6. Слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е жизненоважна стъпка в грижата за кожата и не трябва да се пренебрегва с лека ръка. Завършете сутрешната си рутина със слънцезащитен крем, за да я предпазите от вредните UV лъчи и да предотвратите преждевременното стареене. В зависимост от вашия тон на кожата трябва да използвате слънцезащитен крем с най-малко SPF 30. Можете да комбинирате овлажнител и слънцезащитен крем, като използвате овлажнител със слънцезащитен фактор. Каквото и да използвате като слънцезащитен крем, просто се уверете, че го прилагате обилно!
Забележка: някои основи и BB кремове имат слънцезащитен фактор, но количеството BB крем, което обикновеният човек прилага върху лицето си, не е достатъчно, за да защити кожата през целия ден. Така че не мислете, че само защото вашата основа или BB крем има SPF, не се нуждаете от отделна слънцезащита. Винаги трябва да използвате отделен слънцезащитен крем под грима си, за да запазите кожата си защитена.

7. Балсам за устни

Устните ни нямат мастни жлези, за това поддържайте устните си меки и хидратирани с овлажняващ балсам за устни!

Вечерна грижа за кожата

1. Почистващ препарат

Независимо дали носите грим или не, ако имате мазна кожа, винаги можете да се възползвате от двойно почистване и през нощта. Почистващите препарати на маслена основа разтварят излишния себум и грима много бързо и нежно. Първо отстранете замърсяванията, мръсотията и грима с почистваща професионална козметика на маслена основа, след което последвайте с препарат за почистване на водна основа, за да почистите кожата си.

2. Тонер

Не забравяйте да подготвите кожата си с тонер.

3. Ексфолиация

Можете също така да ексфолирате кожата си през нощта, вместо сутрин. Ексфолирайте 2-3 пъти седмично.

4. Маски за лице

Те представляват предварително нарязани тъкани, напоени с леки серуми, които съдържат разнообразни полезни за кожата съставки, като антиоксиданти, витамини, минерали, хиалуронова киселина и др. Има маски за всеки тип кожа - хидратиращ, подхранващ, пречистващ, анти-ейдж, озаряващ и други. Изберете листна маска, която отговаря на вашите специфични проблеми на кожата. За най-добри резултати опитайте да използвате маски 1-2 пъти седмично.

5. Овлажнител и крем за очи

Поддържайте кожата си овлажнена през нощта с подхранваща професионална козметика за мазна кожа.

6. Балсам за устни

Навлажнете ги с дебел слой балсам за меки и гладки устни сутрин.

Подобни статии

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

Как да се грижите за кожата си в 4 лесни стъпки

  Всички трябва да се грижим за кожата си ежедневно. За да бъде тя здрава не е достатъчно просто да я почистите с лосион. Грижата за нея ...

Какви грижи и козметика са необходими за сухата кожа?

Какви грижи и козметика са необходими за сухата кожа?

Грижата за сухата кожа е една много сложна тема, върху която днес ще направим задълбочен анализ. По отношение на нея има много противоречиви...

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Бихте ли представили себе си с няколко думи? Името ми е Жулиета Боюклиева и съм управител на българска компания Бютифорс ЕООД, която пред...

На какво да заложим при избора на маска за коса?

На какво да заложим при избора на маска за коса?

Маските за сухи коси - всяка маска ли е подходяща за суха коса? Голяма заблуда е, че всяка маска е подходяща за суха коса. Определено доста...

14 Трябва да знаете съвети за красота за чувствителна кожа

14 Трябва да знаете съвети за красота за чувствителна кожа

Малко са тези, които се раждат с нормална кожа, но за останалите, особено тези с чувствителна кожа, трябва да полагат усилена грижа, за да с...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

27.08.2020

Обновено
Обновено

27.08.2020

Прочетено
Прочетено

1135

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия