Поддръжка на автомобила през зимата

Поддръжка на автомобила през зимата

Акумулаторът е основен консуматив на автомобила. На пазара се предлагат голямо разнообразие от марки , някои по-скъпи, други на по-достъпни цени, но най-важното при закупуването му е, да се съобразите с двигателя на автомобила. От това зависи и правилната експлоатация на батерията. Ако батерията не е подходяща, много вероятно е да имате проблем при стартирането на двигателя.

Минусовите температури през зимния период несъмнено са тест за акумулатора на всеки автомобил. Правилната му поддръжка е важна за продължителността на неговия живот. Много често повечето производители или търговците предоставят гаранция 2 години, но след около още 2 е възможно да започват и първите проблеми. Вие искате да имате изправен автомобил, нали?

Какво може да направите?

Първото, нещо което можете да направите е да си закупите нов акумулатор и да върнете стария. Търговецът приспада от цената и така бързо и лесно си решавате проблема. Ако нямате възможност да инвестирате в нова батерия, е дошло време за „спасителните процедури".

Започва се с проверка на нивото на електролита в батерията, ако е под минимума, можете да долеете дестилирана вода. Почистването на клемите на акумулатора също е важно, защото така ще осигурите по-високо захранване при запалването на двигателя.

Трябва да знаете , че ако използвате колата си в градски условия и дневно изминавате не повече от 20 км до работа и обратно, е твърде вероятно акумулаторът ви да не успява да се зареди сам. Батерията се зарежда най-добре, когато автомобилът се движи на дълги разстояния.

Друг вариант, който специалистите препоръчват, е зареждане на акумулатора. В големите вериги магазини можете да намерите голямо разнообразие от зарядни за акумулатор. Така удължавате експлоатационния период, но най-често това е до следващото застудяване.

Ако не използвате автомобила си често, можете да свалите акумулатора от колата и да го приберете в закрито и топло помещение. Така ще спасите клетките на акумулатора от замръзване. И накрая нашият съвет е да не въртите стартера на автомобила повече от 6 -7 секунди. При по-старите автомобили това е препоръчителна практика, защото някои от по-новите модели дават грешки в компютърната инсталация при смяна на акумулаторното устройство.

Смяната на филтрите на автомобила е също силно зависима от лошото време и от влагата. Зимния сезон е свързан със засилена работа на климатика, особено ако пътувате повече. Поддържайте в норма филтрите на колата. Тук на Euavtochasti.bg ще намерите богат набор от всички възможни филтри.

През зимата трябва да имате изправна кола, с чисти и нови филтри, както и добре зареден акумулатор, който да отговори на предизвикателствата на агресивната външна среда. 

Подобни статии

Факти, предимства и недостатъци на дизеловото гориво

Факти, предимства и недостатъци на дизеловото гориво

  Всеки знае какво означава дизел или дизелово гориво, но всъщност с тези термини не се означава нещо конкретно, а те са общо название на...

Сезонна грижа за акумулатора на автомобила: Защо и как?

Сезонна грижа за акумулатора на автомобила: Защо и как?

Многото кратки пътувания са по-вредни за акумулатора ви, отколкото по-дългите такива. В места с горещ климат, животът на батерията ви може д...

Слънчеви колектори от Емде Солар - начин за усвояване на слънчевата енергия

Слънчеви колектори от Емде Солар - начин за усвояване на слънчевата енергия

В дългата поредицата от горещи дни, на които сме свидели напоследък, всички трескаво търсим варианти как да охладим дома си. Никой обаче не ...

Какво да знаем при избор на зимна градина

Какво да знаем при избор на зимна градина

Преди обаче да се впуснете в закупуването и изграждането на такава постройка, има някои неща, с които е добре да се запознаете. Колко голя...

Защо да изберем електронна цигара?

Защо да изберем електронна цигара?

     Още с появата на първите електронни цигари имаше силно негативни реакции в почти всички световни медии. През последните години медиите ...

businessnews

businessnews

23 публикации

Публикувано
Публикувано

16.01.2020

Обновено
Обновено

16.01.2020

Прочетено
Прочетено

687

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия