Как да изберем надеждна марка отопление

Как да изберем надеждна марка отопление
Макар че има различни варианти за отопление през зимата, отоплението с електричество остава най-привлекателно. Противниците му изтъкват като основен недостатък високата цена на електроенергията, но съ

Макар че има различни варианти за отопление през зимата, отоплението с електричество остава най-привлекателно. Противниците му изтъкват като основен недостатък високата цена на електроенергията, но съвременните уреди за отопление са икономични, а и предлагат различни предимства.

За отоплението с ток не са нужни сложни отоплителни инсталации, то не е свързано с отделянето на газове, няма нужда и от съхраняване на гориво. Освен това, отоплителните уреди днес са стилни и компактни, преносими са и могат да се монтират навсякъде. И най-важното – при повечето от тях температурата може да се регулира, а режимът на отопление – да се програмира.

Заради тези и други предимства електрическите нагревателни уреди са много популярен вариант за отопление, стига да се насочите към надеждна марка.

Между какви електрически уреди можем да избираме?

Отоплителните уреди на електрически ток се предлагат в голямо разнообразие по отношение на функции и цени. Сред най-търсените са:

Климатици

Инверторната технология на съвременните климатици и новият хладилен агент R32 допринасят за ефективната им и икономична работа, а вградените въздушни филтри имат способността да пречистват въздуха.

Конвектори

Принципът им на работа е такъв, че топлият въздух се издига нагоре, а студеният, който е на нивото на конвектора, се поема от уреда, за да се превърне в топъл. Предоставят бърза топлина, а термостатът им поддържа постоянна температура. Има стенни конвектори и такива, които могат да се вградят в окачен таван.

Вентилаторни печки

При тези печки, наричани още „духалки”, желаната температура се достига бързо. Ако има вграден термостат, консумацията на ток ще бъде по-малка.

Маслени радиатори

Металните елементи, от които са изградени, се загряват от циркулиращо през тях горещо масло. Загряват бавно, но след изключване дълго топлят, а освен това не са шумни.

Електрически радиатори

Технологията им е безмаслена и обикновено повечето модели разполагат с отоплителни панели, които могат да работят с конвенционална и с лъчиста топлина, независимо един от друг. Температурата може да се регулира, а уредът да се управлява дистанционно.

Електрически камини

Те затоплят въздуха и създават ефект на истински пламъци. Повечето модели позволяват свързване в обикновен стенен контакт, регулиране на излъчваната топлина, разполагат с програмируем термостат и дистанционно управление.

Поради изключителното разнообразие от марки и модели на отделните видове отоплителни уреди, изборът невинаги е лесен.

На първо място, имайте предвид големината на помещението, което искате да отоплявате. Добре е да бъдете информирани за различните характеристики на уредите, за техните предимства и недостатъци. Така ще прецените какво е най-подходящо за нуждите ви.

Относно цената – ценовият диапазон е доста широк, но за предпочитане е да изберете продукт от среден или премиум клас.

Не по-малко затруднение предизвиква и изборът на надеждна марка, защото те са десетки, ако не и стотици. Не е без значение дали ще попаднете на утвърден и реномиран производител, който няма да направи компромис с качеството, или на друг, предлагащ некачествени продукти на съмнително ниски цени.

Затова трябва да потърсите повече информация от различни източници, да проучите мнения и отзиви на потребителите на определен продукт.

Как да изберем надеждна марка отопление?

За да изберете най-подходящия електрически уред, трябва да решите какво отопление искате да получавате. Ако то ще е целодневно, тогава уредът трябва да бъде такъв, който при достигане на нужната температура, успява да я поддържа. Такива са конвекторите, радиаторите и климатиците. Възможен вариант е и вентилаторната печка, но тя консумира повече електроенергия – 2-3 kW. По-скъп вариант са инфрачервените лъчисти радиатори, които разпределят топлината из цялата стая. Има и още варианти, сред които да избирате, съобразно вашите потребности и бюджет.

След като сте взели решение за вида на отоплителния електроуред, ви предстои да се спрете и на конкретен модел. Пазарът днес предлага огромно разнообразие от продукти по отношение на ценови клас, марки и характеристики.

Тъй като отоплителният уред се закупува с цел ефективна и дългосрочна употреба, за да сте сигурни в качеството му, е важно да заложите на надеждна марка.

Проучете пазарните позиции на различните производители

Сред водещите марки в световен мащаб са такива като Bosch, Tesy, Airelec , DeLonghi, Daikin, Atlantic, Beha, Eldom, Hitachi, Dimplex и др.

Сравнете спецификациите на конкретния продукт от различни марки

Анализът ще ви помогне да се ориентирате към положителните и отрицателните качества на уреда.

Потърсете мнения на потребители за марката

Това могат да бъдат коментари в социалните мрежи, във форуми, в онлайн магазините, също и мнения от познати и др.

Проверете наличието на гаранционен и извънгаранционен сервиз

Утвърдените марки предлагат дългогодишно и качествено експлоатиране на уредите си.

Имайте нагласа за по-висока цена

По-високата цена на уредите от доказани брандове се дължи на по-качествените материали, различните нови технологии и по-ефективната работа. Инвестицията се изплаща с времето поради по-малкото разходи за поддръжка и за електроенергия.

Съвременните отоплителни уреди, избрани правилно, са отлично решение за отопление. Модерният им дизайн, лесната употреба и различните варианти за облекчаване на семейния бюджет са сред онези фактори, които са определящи за голямата им популярност.

Етикети

отопление

Подобни статии

Как да осигурим ефективно и икономично отопление за гаража

Как да осигурим ефективно и икономично отопление за гаража

Варианти за отопление на гаража - предимства, недостатъци, тънкости при избораАко домът е нашата крепост, то гаражът е убежището на автомоби...

Зимата идва - как да изберем уред за отопление

Зимата идва - как да изберем уред за отопление

Отопление през зимата - какви са ползите от избор на отопление през лятотоКакто всяко друго нещо е добре да се приготвим от рано за зимата з...

Как да внесем топлина у дома?

Как да внесем топлина у дома?

Уредите за отопление са популярен начин за бързо повишаване на стайната температура и добавяне на нужната топлина и комфорт към всяко едно п...

Ръководство - Икономично отопление на къща

Ръководство - Икономично отопление на къща

Едни от най-често срещаните въпроси, които си задава човек в началото на зимния сезон са " Как да отоплявам икономично своята къща?", "Коя е...

Предварително планиране на разходите

Предварително планиране на разходите

Всяко домакинство се нуждае от определен ред, изискващ правилно разпределяне на средствата, с които разполага. Тук ще бъдат дадени съвсем н...

25 публикации

Публикувано
Публикувано

24.11.2021

Обновено
Обновено

24.11.2021

Прочетено
Прочетено

1549

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия