Ръководство - Икономично отопление на къща

Ръководство - Икономично отопление на къща
Всеки се чуди как да остане на топло през зимата без да бърка дълбоко в джобовете си. Чрез това ръководство ще се запознаете с ефективните начини за отопление в частност котлите на твърдо гориво.

Едни от най-често срещаните въпроси, които си задава човек в началото на зимния сезон са " Как да отоплявам икономично своята къща?", "Коя е най-добрата система за икономично отопление?, "С какво ще се отоплявам тази зима?" и т.н..

Отговорът на всички тези въпроси е - "Зависи".

Ще ви дам за пример следната ситуация. Нека си представим, че живеете в малка селска къща. В такъв случай някои опции могат да бъдат ненадеждни, недостъпни, непрактични, или абсурдно скъпи. Бъдете внимателни преди да се насочите към определена отоплителна система. Разгледайте различните видове, помислете върху това дали даден модел би създал удобството във вашия дом. Оглеждайте се за системи, които имат лесна поддръжка, и биха улеснили вашите дългосрочни планове.

Системата, която ще ви спести пари в дългосрочен план е тази, която е най-ефективна. Разбира се, нито една система не би била рентабилно решение, ако вашата вила, къща или апартамент не са добре изолирани. Най-икономичният източник на топлина за по-голямата част от къщите и вилите, съвсем ясно и логично е котела на твърдо гориво. Те са много ефективни и автоматично премахват електричеството от списъка с начините за отопление.
Предполагам, че вече ви е станало ясно какво да търсите.

Нека обобщим. За да се радвате на икономично отопление, методът чрез който ще се отоплявате трябва да притежава следните качества:

  • Ефективност
  • Достъпно гориво
  • Лесна поддръжка
  • Практичност
  • Гаранция за дълъг живот

В този ред на мисли ще ви запозная с една марка литовски котли на твърдо гориво за локално парно. Марката се нарича Liepsnele и стартира през 2002 година. Още в самото начало ще вмъкна факта, че от самото си създаване до сега, няма случай за докладван неизправен или повреден котел. Доста впечатляващо нали? Нека сега проверим дали котлите на Liepsnele притежават горепосочените качества!

котел на твърдо гориво

Ефективност - Литовската компания предлага на своите клиенти няколко вида котли с различна ефективност. Въпреки това всички модели котли за парно Liepsnele предлагат ефективност започваща от 90% и стигаща до 96%. Статистика с която малко котли на твърдо гориво могат да се похвалят.

Достъпно гориво - Котлите работят с дърва, дървени остатъци и стърготини, като универсалните модели мога да използват въглища, торф и брикети. При горивата калориите на kg гориво са основен фактор за тяхната издръжливост. На първо място са въглищата, след това са дървените брикети и на последно място са дървата и торфа.

Лесна поддръжка - Изключително лесна поддръжка. Както ще забележите от графиката по-долу котлите за локално парно Liepsnele произвеждат високи резултати без сложни електронни системи, като по този начин ви осигуряват значителна надеждност и лесна употреба.

устройство на котел

Гаранция за дълъг живот - Както споменах по-горе, компанията започва своята дейност през 2002 година. През всичките 12 години от историята на фирмата няма нито един, повтарям нито един повреден котел. Експертното мнение сочи, че тези котли за парно могат да работят безпроблемно до 25 години. На това му се казва инвестиция в дългосрочен план! Не е ли така, как мислите?

Имайте в предвид, че фирма "ТермоМакс БГ" ООД е единственият ексклузивен представител за България на централата "Liepsnele" Вилнюс, Латвия. Гаранция за качество и сигурност. За повече информация относно котлите на твърдо гориво за локално парно Liepsnele, тяхната ефективност и цени посетете сайта на фирмата.

Коментари за Ръководство - Икономично отопление на къща

  1. 1.

    В къщата имаме камина на пелети, закупена в htttp://bgr.bg и това е най-икономичното отопление на дома. Преди това имахме отопление на ток, но по този начин излиза много по-евтино.

Подобни статии

Ефективно ли е отоплението с конвектори - Mr.Bricolage

Ефективно ли е отоплението с конвектори - Mr.Bricolage

Какво е конвекторИма различни модели конвектори, повечето от които са с компактен размер, но достатъчно мощни, за да затоплят дадено помещен...

Как да осигурим ефективно и икономично отопление за гаража

Как да осигурим ефективно и икономично отопление за гаража

Варианти за отопление на гаража - предимства, недостатъци, тънкости при избораАко домът е нашата крепост, то гаражът е убежището на автомоби...

Централни индустриални вакуумни системи – ръководство

Централни индустриални вакуумни системи – ръководство

  Централните индустриални вакуумни системи стават все по-популярни в последните години. Благодарение на тяхната ненадмината ефективност,...

Няколко Причини Да Намалим Консумацията на Енергия

Няколко Причини Да Намалим Консумацията на Енергия

  Може да поддържате подобен стандарт на живот и с по-малко вода, ток и отопление. Разликата е, че сега значителна част от бюджета ви зам...

Нашите жилища – поглед към бъдещето

Нашите жилища – поглед към бъдещето

Много хора си задават въпроса как ли ще  изглежда бъдещето и в какви жилища ще живеем. Един от тях си мислят че всичко е свързано с размер и...

webdomination

webdomination

1 публикации

Публикувано
Публикувано

04.08.2014

Обновено
Обновено

04.08.2014

Прочетено
Прочетено

7262

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия