Почивка на море – къде?

Почивка на море – къде?
Вече е средата на март 2013 и все повече хора започват да си задават въпроса къде ще е най-добре да отмарят след напрегнатата зима, придружена от финансова и икономическа криза.

Вече е средата на март 2013 и все повече хора започват да си задават въпроса къде ще е най-добре да отмарят след напрегнатата зима, придружена от финансова и икономическа криза.

Възможностите, които предлага българското черноморие са наистина силно еластични – има предложения, които ще задоволят дори някоя капризна холивудска звезда, а има и оферти, които са по джоба дори на български граждани, които са на заплата около минималната за страната.

Най-взискателните туристи няма да се задоволят с нищо по-малко от 4-звезден хотел. За щастие по българското черноморие функционират не малко количество както 4-звездни, така и 5-звездни хотели.

В малките бутикови черноморски комплекси от типа на Елените, Дюни, Слънчев ден и т.н., по традиция се предлагат по-луксозни условия за почивка на море. За най-изтънчените вкусове са 5-звездни хотели като Роял Касъл в Елените, Марина Роял Палас в Дюни и хотел Палас в Слънчев ден. И по-популярните курорти като Албена и Златни пясъци също предлагат 5-звезден лукс в хотелите Фламинго Гранд в Албена и Мелия Гранд Ермитаж в Златни пясъци. Дори традиционно евтиния курорт Слънчев бряг може да оферира 5-звезден блясък в 5-звездните си хотели Виктория Палас, Барсело Роял Бийч и хотел Планета.

Да не забравяме, че на авторитетната борса за туризъм Ваканция и Спа, за най-добрите хотели на морето за 2012 година бяха обявени хотелите Естрея Резидънс и Естрея Палас в курорта Св. Св. Константин и Елена – любителите на лукса ще бъдат удовлетворени от почивка в тези разкошни хотелски комплекси, въпреки, че броят на звездите им е само 4.

Привържениците на евтината почивка, които никога не са били на къмпинг, кой знае защо са убедени, че къмпингуването излиза най-изгодно за лятна почивка. Трябва да направим едно уточнение – ще ви излезе евтино ако опънете палатката си на някой див плаж и си носите суха храна. Ако обаче решите да използвате къмпинг, имайте предвид, че почивката ще ви излезе колкото в не много скъп хотел.

Най-евтина е почивката в скромен 2-звезден хотел, като летовниците платят само за нощувка със закуска и се грижат сами за обяда и вечерята. Също евтино излиза и наемане на частна квартира в къща за гости, като се плаща само за нощувка. В началото и края на сезона легло в частна квартира върви около 7-8 лева на нощ, а във високия сезон през юли и август – средно около 15-18 лева на легло на нощ.

Средната категория хотели 3 звезди предлагат почивки по цени в диапазона от 60 до 80 лева за двойна стая на нощ. Най-безпроблемна но и най-скъпа е почивката с пакет all inclusive, като цените в най-слабия сезон за най-евтините оферти започват от около 80-90 лева за човек за ден и стигат до 150-180 лева средно за човек на ден в пик-сезона.

Повече туристическа информация - в сайт на туристическа агенция Холидей Планет www.holidayplanet.bg

Категории

Туризъм

Подобни статии

Спорт и отдих през почивните дни

Спорт и отдих през почивните дни

Как прекарваме свободното си време В този дом е винаги приятно да отидеш на гости. Може би от гледна точка на някоя образцова домакиня тук ...

Почивка на море

Почивка на море

Почивка на море, разтоварване от напрегнатото ежедневие. През разтапящото ни лятно време и напрегнатото ежедневие всички мечтаем...

Как да изберете почивка за медения си месец?

Как да изберете почивка за медения си месец?

Ако сте в разгара на планиратено на своята сватба, наред с останалите приготовления изведнъж ще стигнете до момента да решите къде да прекар...

Великден в България

Великден в България

С идването на Великденските празници, за щастие на работещите, почивните дни започват от 1ви Май, нека да помислим къде може да прекараме та...

Морско приключение: как да наемете яхта?

Морско приключение: как да наемете яхта?

Събудихте се с мечтата да прекарате незабравимо парти на борда на луксозна яхта? Или планирате почивка далеч от градския шум и искате да изп...

turizymbg

turizymbg

2 публикации

Публикувано
Публикувано

10.03.2013

Обновено
Обновено

11.03.2013

Прочетено
Прочетено

2785

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия