Как да изберете почивка за медения си месец?

Как да изберете почивка за медения си месец?
Ако току що сте преминали през най-вълнуващото събитие в жовота си, то е ред на едно още по-незабравимо и релаксиращо- първите дни като семейство, далеч от всичко. Каква дестинация за изберете за да и

Ако сте в разгара на планиратено на своята сватба, наред с останалите приготовления изведнъж ще стигнете до момента да решите къде да прекарате най-блажените си мигове след това щастливо събитие. Представете си: вече сте свършили с ангажиментите по организирането на всеки дребен детайл, великият ден е зад вас, а пред вас е.....Е, какво искате да видите най-много?

Има няколко варианта за почивки за медения ви месец. В зависимост от вашите предпочитания можете да изберете почивки на море, почивки на планина, почивки в чужбина, почивки на остров или екзотични почивки. Ето и основните предимства и недостатъци на всеки един от вариантите, които несъмнено ще ви помогнат да направите своя избор:

 1. Почивки на море: слънцето гали кожата ви, вълните пеят сладко, а любимият/любимата ви носи разхлаждащ коктейл- идилия! Опасността от изгарания, скуката в някои от курортите или шумните туристи могат да помрачат това приятно изживяване, така че помислете добре къде точно бихте изкарали незабравимия си меден месец.
 2. Почивки на планина: отваряте очи и всичко, което виждате е зелено! Зелени поляни, зелени дървета, дори хотелът е еко. Прохладата е гарантирана дори и в най-топлите месеци, а ако сте фенове на походите задължително ще се намери някой маршрут за достигане на по-недостъпни природни красоти. Все пак внимавайте - ако сте уморени от приготовленията за сватбата, може би няколкочасовия поход няма да е най-доброто преживяване.
 3. Почивки в чужбина: задължително изберете някоя романтична дестинация - Париж, Венеция, Мадрид или нящо, което носи духа на любовта. Ще разгледате различни култури, ще видите страхотни забележителности, и най-вече ще усетите във въздуха романтиката - идеално като за младоженци! Все пак не забравяйте, че ще прекарате времето си в градска среда - гледайки сгради и музеи, вместо да се припичате на слънце или да се любувате на красива планинска гледка.
 4. Почивки на остров: уникално съчетание на нова култура, природа, лукс и всичко това събрано на няколко декара площ, съответно на една ръка разстояние! Палми, кристални води, усамотеност...идилия. Не забравяйте, че това би ви струвало доста повече от гореизброените варианти, а и често драстичната смяна на климата, особено след период на напрежение, какъвто е този около сватбата, може да ви се отрази негативно.
 5. Екзотични почивки: екзотиката вече описахме по-горе при почивките на остров, но те могат да бъдат намерени и на суха земя - има доста интересни неостровни дестинации - Мексико, Бразилия, Перу, Индия, Далечният изток - толкова много екзотика, нови култури, нови емоции. Не забравяйте - това ще бъде най-скъпата почивка - заслужава си да отидете за по-дълъг период от време, защото пътя ще бъде дълъг, а и да се запознаете с културата предварително, за да усетите екзотичния дух максимално.

И така, сигурни сме, че каквото и да изберете при всички положения вашият меден месец би бил незабравим. Както виждате, всеки вариант има своите предимства и недостатъци, затова е важно да подходите според своите разбирания за релакс и търсене на нови емоции. А сега: Горчиво!

Категории

Туризъм

Коментари за Как да изберете почивка за медения си месец?

 1. 1.

  Страхотна статия, благодаря за идеите!

 2. 2.

  Благодаря за статията :))) Само да допълня, че и бюджета е от значение за съжаление. Иначе и аз нямам против Дубай например за 1 месец с милото ;)

Подобни статии

Гимнастика по време на бременността

Гимнастика по време на бременността

Природата е създала жената, за да дава живот, да бъде майка. Да, това е с нищо несравнимо чудо - да родиш човек! Но често се случва и така:...

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

  В повечето случаи когато се пътува със самолет, цените на редовните билети са доста високи. Разбира се, има и изключения, в които ави...

Виена – градът на баловете

Виена – градът на баловете

ViennaВиена е един от най-красивите градовете с най-добри условия за живеене през 2012 г., с отлична здравна система, инфраструктура и добри...

Ски почивки в България

Ски почивки в България

Ски почивки в БългарияБългария е е една от най-търсените дестинации за зимни почивки в Европа, поради югоизточното разположение на страната....

Почивка в България

Почивка в България

Почивка в България ако се чудите каде. Ако се чудите каде да релаксирате изберете нашата мила родина България. Почивката ви в Бълга...

Rual Travel

Rual Travel

12 публикации

Публикувано
Публикувано

21.08.2012

Обновено
Обновено

21.08.2012

Прочетено
Прочетено

2248

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия