Ски почивки в България

Ски почивки в България
България е е една от най-търсените дестинации за зимни почивки в Европа, поради югоизточното разположение на страната. Зимният сезон започва през месец Декември и продължава до Април – Май.

Ски почивки в България

България е е една от най-търсените дестинации за зимни почивки в Европа, поради югоизточното разположение на страната. Зимният сезон започва през месец Декември и продължава до Април – Май.


Един от най-известните ски курорти в България е Пампорово, разположен на 1650 м. надморска височина. Той е най-слънчевият зимен курорт с 120 слънчеви дни и мека зима. Тъй като ски пистите в Пампорово не са толкова стръмни, са идеални за начинаещи скиори. Курортът разполага с 50 км. писти с различно ниво на трудност. С най-висока степен на трудност е пистата наречена "Стената".


Ако предпочитате други спортове, можете да практикувате също и стрелба с лък, яздене на коне, релакс в някой СПА или просто разходка в прекрасните местности около курорта. Можете да се възползвате от пътувания в близост до Пампорово: Пловдив, Смолянското езеро, София, Бачковския манастир или до националната астрономическа обсерватория в Рожен. Пампорово е идеалната дестинация за почивка за цялото семейство. Децата могат да се научат да карат ски в нкои от ски училищата или детски градини.


Боровец е най-старият, най-модерният и най-големият планински курорт в България, построен през 1896 г. Осигурява отлични условия за зимни споротве като: ски, сноуборд, крос кънтри, моторни шейни, биатлон, ски скокове. Пампорово разполага със ски писти с обща дължина от 45 км. от всички нива на трудност. Провеждатсе много зимни състезания като Световната купа по ски Алпийски дисциплини. Пистата за биатлон е една от най-добрите в Европа, а ски училището е най-доброто в България. Максималната надморска височина е 2500 м., най-дългата ски писта е 12 км.


По време на ваканцията в Боровец можете да посетите Царска Бистрица. Можете да яздите коне, тъй като в близост има училище, на 15 мин. е разположен и град Самоков, който е бил преди време столица на дървените скулптури в района. Има множество стари църкви, които си заслужава да бъдат посетени.


Без значение дали ще изберете спускане с шейни или моторни шейни, Боровец може да предложи перфектната вакацния за хора от всички възрасти.


Банско е на първо място сред ски курортите в България с най-модерния ски център в страната. Поради много милионните инвестиции за модернизиране на ски пистите, Банско е отворен за посещения от 15 Декември до 15 Май. Настаняването е отлично дори и за най-взискателните гости в луксозните хотели.


Общата дължина на ски пистите е 70 км. като туристите се качват до Банско с някой от двата подходящи лифта за целта. Има два основни ски центъра, Чалин Валог (1100-1600 м.) и Шилигарника (1700-2500 м.). Любителите на сноуборд и други екстремни спортове могат да се насладят на първия увеселителен парк на Балканите.


Освен всички тези предимства, Банско предлага на туристите възможността да посетят историческия град с много механи и заведения, добра музика, отбрана селекция от вина, също и много забележителности като древни крепости, Тракийски хълмове. Южно от града гостите могат да посетят Национален парк Пирин, който е включен в списъка с наследството на Юнеско.


Независимо дали ще изберете Боровец, Банско или Пампорово, всички ски курорти са идеални за една зимна ваканция.

Туристическа агенция Перфект Тур има офиси в няколко държави включително и България и предлага зимни оферти с отстъпки до 25% за ранни записвания за ски почивки в България и други страни!

bansko

Категории

Туризъм

Подобни статии

Зимата идва - как да изберем уред за отопление

Зимата идва - как да изберем уред за отопление

Отопление през зимата - какви са ползите от избор на отопление през лятотоКакто всяко друго нещо е добре да се приготвим от рано за зимата з...

Едно приказно лято в Созопол

Едно приказно лято в Созопол

Едва ли лятото би будило толкова приятни чувства и спомени у нас, ако не бяха хубавите ваканции и почивки, които си спретваме през горещия с...

Коледа и Нова Година в Париж

Коледа и Нова Година в Париж

Коледа и Нова Година в ПарижМагията на Коледа очаква всеки един посетител в Париж всяка година. Столицата на светлините ви дава възможността...

Може ли човек да се наслади на пълноценна почивка в Кърджали?

Може ли човек да се наслади на пълноценна почивка в Кърджали?

Право, а и нужда от почивка, има всеки човек. Няма как постоянно да се сме ангажирани със задачи и задължения. Хората трябва да се научат да...

Банско - Зимната Перла на България

Банско - Зимната Перла на България

Българският планински курорт Банско /на лат. Bansko/ е разположен в североизточното подножие на планината Пирин в Разложката котловина. Нами...

Kiril Dinov

Kiril Dinov

26 публикации

Публикувано
Публикувано

16.10.2013

Обновено
Обновено

15.10.2013

Прочетено
Прочетено

2472

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия