Нека това лято да отидем в Истанбул!

Нека това лято да отидем в Истанбул!
Е, нека тази година да отидем в Турция. Тук ще намерите оферта за настаняване в Истанбул от туристическа агенция, намираща се в Русе

Истанбул

Всяко лято, когато планираме нашата ваканция се чудим как да открием най-добрите туристически оферти за избраната от нас дестинация. Е, нека тази година да отидем в Турция. Тук ще намерите оферта за настаняване в Истанбул от туристическа агенция, намираща се в Русе.
Има много неща, които може да посетите в Турция, като започнем с Истанбул и Анкара, и стигнем до едно от чудесата на природата наречено Памуккале, то се намира на югоизток от провинцията Денизли: тераси от карбонатни материали, образувани от горещи извори. Районът е един от обектите на UNESCO.
Нека да се върнем в Истанбул, един голям град, един от най-многолюдните в Европа. Само мисълта, че през този град Вие може да стигнете до Азия и това, че той е ключов елемент за бизнеса в Европа, основан е през 660 г. пр. Х., прави Истанбул истинско съкровище за туристи от цял Свят, доказателство за което са велики исторически събития.
Защо трябва да посетите този град? Истанбул е дал дом на толкова много култури през времето, определено трябва да се насладите на някой приказни гледки на едни от най-важните сгради: Света София разбира се, църквата, която сега е музей, двореца Топкапъ, двореца Долмабахче, Колоната на Константин, построена през 330 год. пр. Хр. Не забравяйте за красивите църкви и джамии, като започнете от най-старите: Студийския манастир, Църквата Чора.
Можем да продължим пътуването с красивите музеи: Археологическия музей на Истанбул е един най-старите и модерни музеи на страната, Музей Пера, Модерен Истанбул и т.н.
След малко културни разходки, нека да отидем на шопинг. Големия Базар е отворен за обществено ползване през 1461, той е един от най-старите и големи пазари в Света. Освен този базар, където е добре да знаем, че на туристите се предлага всичко и всичко е пазарлък, следва друг наречен Махмуд Паша. Най-вероятно най-интересния за Вас ще бъде Египетския Базар, който е специализиран само за подправки. Разбира се, може да пазарувате и в един от най-добрите молове в света – Akmerkex.
След толкова разходки е време за някой традиционни турски ястия. Забравете за добре познатия кебап; опитайте морските дарове близо до Босфора или до Мраморно Море, или на Принцовите острови, които са добре познати на чуждестранните туристи. Не забравяйте за сладкишите и всички сладки неща, с които Турция ще ви изкуши!
За тези, които имат време и могат да си позволят повече, винаги могат да се качат на круиз около Босфора или да отидат на кратки екскурзии около Истанбул, до най-старите и най-добре запазени градове – Ефес или Кападокия. Можете да посетите и друго чудо на Природата: изписаните скални църкви.
Една почивка не е достатъчна за да се насладите напълно на Истанбул, но бъдете сигурни, че ще стимулираме Вашия апетит да дойдете тук отново през Вашата следваща ваканция!

Категории

Туризъм

Подобни статии

Приготви дома си за лятото с малко средства

Приготви дома си за лятото с малко средства

Същото се отнася и за лятото. Истина или почти, златокосият сезон е при нас и трябва да го посрещнем подобаващо. Как ли? Ще ви покажем лесен...

Гимнастика за бебето и детето до 7 години

Гимнастика за бебето и детето до 7 години

Детето и движението Какво ви се е родило? Момиченце ли? Е, смятайте, че ви е потръгнало. Все пак с момиченце е по-лесно, има по-малко грижи...

Тинейджърката и спорта

Тинейджърката и спорта

Момиченцето израства в девойка Понякога вие сте готови да възкликнете заедно с Грибоедовия Фамус, гледайки своята подрастваща дъщеря: &bdqu...

Спорт и отдих през почивните дни

Спорт и отдих през почивните дни

Как прекарваме свободното си време В този дом е винаги приятно да отидеш на гости. Може би от гледна точка на някоя образцова домакиня тук ...

Спорта през годишните времена

Спорта през годишните времена

Пролетта идва след зимата, след лятото настъпва есента... Прекрасен и вечен кръговрат на природата. Всяко годишно време си има своя поезия, ...

Kiril Dinov

Kiril Dinov

26 публикации

Публикувано
Публикувано

24.04.2013

Обновено
Обновено

24.04.2013

Прочетено
Прочетено

2379

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия