Искате кредит? Вижте за какво да внимавате!

Искате кредит? Вижте за какво да внимавате!
Обещанието не носи сигурност - искайте подписан документ!

Търсите банков кредит, за да финансирате закупуването на наскоро избрания от вас имот.

Покупката е спешна - цената е добра, агенцията ви звъни постоянно, продавачът нямало да ви чака цяла вечност.

 

Няма как, почвате да търсите кредит! Зарязвате работата и право в офиса на банката, обслужващ вашия район.

 

Пред вас се изправя любезен кредитен съветник. Обещава ви небето и звездите и каквото и да кажете отговаря утвърдително!

 

Имали сте намерение да погледнете и в други кредитни институции, но точно тук ви правят невероятна оферта...и тя важи до края на седмицата. Какво пък! Оставате обнадежден и с твърдата увереност, че няма невъзможни неща за тази банка. Договорката е направена! Кредитът чака само да благоволите да го видите в банковата си сметка!

 

Давате капаро за жилището. Плащате 10% от обявената цена се запътвате нищо неподозиращ към кредитната институция с финализирания предварителен договор, за да си вземете кредита.

 

Кредит обаче липсва! Защо? Това е предмет да друга дискусия... Целта на тази е да разясня само как да не попаднете в такава схема.

 

Основното, което трябва да запомните от тази страница е:

 

НИКОГА не оставяйте предплата за жилище, преди да сте сигурни , че  ще получите кредит!

Помнете!

 

•             Любезното отношение на чиновника, в чийто банков клон сте се попаднали най-случайно, НЕ ви гарантира заем!

•             Шестото чувство също не е гарант за добър избор на тип кредитен продукт.

•             Проблемът не е в скритата информация, която не сте получили - уловката е във въпросите, които НЕ СТЕ да повдигнали! Защото, ако нямате идея какви въпроси да задавате – никой не е длъжен да ви отваря очите.

 

Внимание! Има банкови клонове....

 

•             Където служителите са задължени да реализират N броя кредити на месец. За кредитните служители е най-интересно вашето ЕГН - за да успеят да го вкарат в системата и да отметнат месечното задължение. Важен е входът! Изходът...не винаги.

•             Където служителите са задължени да продадат определен брой продукти на месец и дори на ден! За тях най-интересно е да вземат подписа ви върху най-голяма бройка от банковите предложения.  Въобще не им пука дали предложенията са подходящи за вас, или точно обратното – набутват ви.

 

Не се подлъгвайте по тънки схеми!

 

•             Хвърлената дума не е паднал камък! Търсете  писмено доказателство за обещанията - оферта на банката, общи условия ... Не си тръгвайте без нещо написано на хартия.

•             Разберете кое е задължително и какво само се препоръва... и ако има начин - откажете препоръчителното. То най-често трупа харчове и отнемат от ценното ви време. Изискайте да видите на лист задължителните условия, на които трябва да отговаряте, за да кандидатствате за даден кредитен продукт!

•             Настоявайте за разпечатан ипотечен договор! Не е вярно, че не ви трябва, или че банката няма такава практика. Както и да ви залъгват – настоявайте! Кредитът е ангажимент, в повечето случай равностоен по продължителност с брака. Имате право да знаете подробностите, които ще ви заробят с една финансова институция за 30 години...или докато смъртта ви раздели.

•             И като заговорих за край - винаги имайте предвид, че решението за вземане на кредит не е само и единствено ваше лично право. Вашето семейство също ще бъде засегнато от него. При нещастен случай, ако сте пропуснали да направите нужните стъпки - вашето задължение не се погасява, а остава задължение на децата ви!

 

Струва си да отделите нужното време проучване на пазара.

 

 

 

СДЕЛКИ С ИМОТИ предупреждава: 

На късмет се разчита в хазартни игри! Питането ще ви помогне повече в останалите случаи!

Подобни статии

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Белтъчини

Белтъчини

Белтъчините са веществата, изграждащи мускулната тъкан. Не ги ли поемате в достатъчни количества, не трябва да очаквате мускули. В следващит...

Плодове и плодови сокове (източник на въглехидрати)

Плодове и плодови сокове (източник на въглехидрати)

Плодовете са най-добрите източници на прости въглехидрати (захари). Те са и една от най-полезните групи храни въобще. Трябва да ги включите ...

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

  В повечето случаи когато се пътува със самолет, цените на редовните билети са доста високи. Разбира се, има и изключения, в които ави...

Благовест

Благовест

5 публикации

Публикувано
Публикувано

11.11.2013

Обновено
Обновено

10.11.2013

Прочетено
Прочетено

665

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия