Искате кредит? Вижте за какво да внимавате!

Искате кредит? Вижте за какво да внимавате!
Обещанието не носи сигурност - искайте подписан документ!

Търсите банков кредит, за да финансирате закупуването на наскоро избрания от вас имот.

Покупката е спешна - цената е добра, агенцията ви звъни постоянно, продавачът нямало да ви чака цяла вечност.

 

Няма как, почвате да търсите кредит! Зарязвате работата и право в офиса на банката, обслужващ вашия район.

 

Пред вас се изправя любезен кредитен съветник. Обещава ви небето и звездите и каквото и да кажете отговаря утвърдително!

 

Имали сте намерение да погледнете и в други кредитни институции, но точно тук ви правят невероятна оферта...и тя важи до края на седмицата. Какво пък! Оставате обнадежден и с твърдата увереност, че няма невъзможни неща за тази банка. Договорката е направена! Кредитът чака само да благоволите да го видите в банковата си сметка!

 

Давате капаро за жилището. Плащате 10% от обявената цена се запътвате нищо неподозиращ към кредитната институция с финализирания предварителен договор, за да си вземете кредита.

 

Кредит обаче липсва! Защо? Това е предмет да друга дискусия... Целта на тази е да разясня само как да не попаднете в такава схема.

 

Основното, което трябва да запомните от тази страница е:

 

НИКОГА не оставяйте предплата за жилище, преди да сте сигурни , че  ще получите кредит!

Помнете!

 

•             Любезното отношение на чиновника, в чийто банков клон сте се попаднали най-случайно, НЕ ви гарантира заем!

•             Шестото чувство също не е гарант за добър избор на тип кредитен продукт.

•             Проблемът не е в скритата информация, която не сте получили - уловката е във въпросите, които НЕ СТЕ да повдигнали! Защото, ако нямате идея какви въпроси да задавате – никой не е длъжен да ви отваря очите.

 

Внимание! Има банкови клонове....

 

•             Където служителите са задължени да реализират N броя кредити на месец. За кредитните служители е най-интересно вашето ЕГН - за да успеят да го вкарат в системата и да отметнат месечното задължение. Важен е входът! Изходът...не винаги.

•             Където служителите са задължени да продадат определен брой продукти на месец и дори на ден! За тях най-интересно е да вземат подписа ви върху най-голяма бройка от банковите предложения.  Въобще не им пука дали предложенията са подходящи за вас, или точно обратното – набутват ви.

 

Не се подлъгвайте по тънки схеми!

 

•             Хвърлената дума не е паднал камък! Търсете  писмено доказателство за обещанията - оферта на банката, общи условия ... Не си тръгвайте без нещо написано на хартия.

•             Разберете кое е задължително и какво само се препоръва... и ако има начин - откажете препоръчителното. То най-често трупа харчове и отнемат от ценното ви време. Изискайте да видите на лист задължителните условия, на които трябва да отговаряте, за да кандидатствате за даден кредитен продукт!

•             Настоявайте за разпечатан ипотечен договор! Не е вярно, че не ви трябва, или че банката няма такава практика. Както и да ви залъгват – настоявайте! Кредитът е ангажимент, в повечето случай равностоен по продължителност с брака. Имате право да знаете подробностите, които ще ви заробят с една финансова институция за 30 години...или докато смъртта ви раздели.

•             И като заговорих за край - винаги имайте предвид, че решението за вземане на кредит не е само и единствено ваше лично право. Вашето семейство също ще бъде засегнато от него. При нещастен случай, ако сте пропуснали да направите нужните стъпки - вашето задължение не се погасява, а остава задължение на децата ви!

 

Струва си да отделите нужното време проучване на пазара.

 

 

 

СДЕЛКИ С ИМОТИ предупреждава: 

На късмет се разчита в хазартни игри! Питането ще ви помогне повече в останалите случаи!

Категории

Разни

Подобни статии

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

Как да избера подходящ протектор за мото екипировката ми?

Как да избера подходящ протектор за мото екипировката ми?

Тъй като и ние сме се сблъсквали с подобни затруднения, създадохте за вас едно съвсем кратко ръководство, което се надяваме, че ще ви е поле...

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Белтъчини

Белтъчини

Белтъчините са веществата, изграждащи мускулната тъкан. Не ги ли поемате в достатъчни количества, не трябва да очаквате мускули. В следващит...

Плодове и плодови сокове (източник на въглехидрати)

Плодове и плодови сокове (източник на въглехидрати)

Плодовете са най-добрите източници на прости въглехидрати (захари). Те са и една от най-полезните групи храни въобще. Трябва да ги включите ...

Благовест

Благовест

5 публикации

Публикувано
Публикувано

11.11.2013

Обновено
Обновено

10.11.2013

Прочетено
Прочетено

1030

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия