Най-добрите плажове в Света

Според CNN най-красивите плажове в Света са тези в Сейшелите, Италия, Турция и Островите Кайкос, Св. Барт, Бахамите, Тасмания, Таити, Вануату и Филипините.

Според CNN най-красивите плажове в Света са тези в Сейшелите, Италия, Турция и Островите Кайкос, Св. Барт, Бахамите, Тасмания, Таити, Вануату и Филипините. Те са великолепни, защото доказват, че на туристите им харесва все повече и повече да прекарват техните ваканции на екзотични дестинации.
Сейшелите са на първо място с плажът Grande Anse на остров La Digue и на пето място с плажът Anse Source d'Argent на същия остров.
Първият е изолиран плаж, идеален за сърфисти и за тези, които не обичат пренаселените места.
Вторият е може би един от най-сниманите плажове в света с бял или розов пясък, идеалното място за гмуркане.
За второто място се отправяме към Европа - плажа „Rabbit Beach" в Италия. Тюркоазено синя вода, подходяща температура, делфини, костенурки, които се грижат за малките си. Това са едни от най-интересните атракции на този плаж. CNN препоръчват да се посети близкият вулканичен остров Linosa с червен пясък.
Много тих и спокоен плаж е Grace Bay, разположен в северната час на Доминиканската Република. Коралов риф предпазва плажа.
Продължаваме към Anse de Grande Saline, St. Barths, разположен в Атлантическия океан, югоизточно от Пуерто Рико и Доминиканската Република. Това не е нудистки плаж, но хората, които са привърженици на този тип плажуване са добре дошли.
Отиваме към Бахамите, райския остров, където се намира и плажът Cabbage Beach. Когато излезете от туристическата зона, ще откриете един от най-добрите плажове в света.
Wineglass Bay: бял пясък и възможност да практикувате всички видове водни спортове като гмуркане, каякинг; спортовете с лодки привличат много туристи годишно. Това са само част от нещата, които можете да правите тук. Имайте предвид, че този плаж е част от националния парк Freycinet.
Следва известният плаж Matira Beach Бора Бора в Таити. Френска Полинезия е перфектното място: прекрасен пейзаж с бял пасък, кристално чиста вода, луксозни курорти за богатите или бунгала за тези, с по-малък бюджет. Пробвайте дейности като: хранене на акула или търсене на черни перли.
В южния пасифик, във Вануату е разположен един доста интересен плаж: Champagne Beach. Тук живеят едни от най-щастливите хора на Земята. Името идва от водата, която прави балончета като шампаснко, в период на отлив, феномен, който е породен от вулканичен газ, който се издига от дъното на морето.
На десето място е плажът на остров Пала, Филипините. Бял пясък, синьо-зелени води, коралови градини, това е островът, който предлага нещо, което други не могат. Това е едно уникално кътче на Земята. Няма да откриете хотел там, единственият вариант за настаняване е в палатка или в някоя местна стая. За да стигнете до острова трябва да минете през мангрова гора, кал и естествена растителност, но всичко това си заслужава!
За една прекрасна ваканция трябва да изберете местен туристически агент, който ще уреди пътуването Ви. За България, Perfect Tour

Grand Anse La Digue Сейшелите

Категории

Туризъм

Подобни статии

Отглеждане на Лимон, Портокал, Грейпфут, Мандарина (Цитруси) - Разсадник Елит

Отглеждане на Лимон, Портокал, Грейпфут, Мандарина (Цитруси) - Разсадник Елит

Отглеждане на Лимон, Портокал, Грейпфут, Мандарина (Цитруси) Цитрусите са топлолюбиви вечнозелени растения.Температурните граници приети за...

Как се прави покупката на самолетни билети?

Как се прави покупката на самолетни билети?

  По света съществуват толкова много дестинации, които всеки човек иска да посети и разгледа, но първото нещо, за което трябва да се съ...

След една година детето променя отношението си към храната

След една година детето променя отношението си към храната

То става по-придирчиво. Във възрастта към 1 година бебето променя своето отношение към храната. То става по-придирчиво и му се яде по-малко....

Louis Moinet Magistralis – лимитираният часовник от 1 брой

Louis Moinet Magistralis – лимитираният часовник от 1 брой

  Louis Moinet е първият бранд в света, направил часовник с парче от Луната. Става дума за метеорит на 2000 години, който е използван за ...

Почивка във Варна? Ето някои идеи за забавления.

Почивка във Варна? Ето някои идеи за забавления.

За хората, които посещават някой град за първи път е трудно да се ориентират какво интересно има за разглеждане, но с малко помощ могат да с...

Kiril Dinov

Kiril Dinov

26 публикации

Публикувано
Публикувано

04.06.2013

Обновено
Обновено

04.06.2013

Прочетено
Прочетено

1403

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия