Почивка във Варна? Ето някои идеи за забавления.

Няколко добри начина да изкарате страхотна почивка във Варна

За хората, които посещават някой град за първи път е трудно да се ориентират какво интересно има за разглеждане, но с малко помощ могат да съставят списък с идеи за забавления.

Повечето летовници са на мнение, че друго освен плажа и слънцето не им трябва, но това обикновено доскучава съвсем скоро и желанието за разнообразие надделява.

Започваме с някои идеи какво може да видите в морската столица на България, и как да се забавлявате пълноценно.

Морската градина във Варна

Тя се сочи за един от символите на града и много посетители се отправят първо към нея. Морската градина (известна е още като парк „Приморски“) е наистина впечатляващ проект. Тя се простира на територия над 800 дка, а в нея са разположени много добре поддържани алеи – цветни градини, пейки и места за отдих, естествена зеленина в голямо разнообразие, архитектурни паметници, фонтани, различни спортни съоръжения, атракциони, Варненската обсерватория и много други.

За почитателите на животните, и по-конкретно на морските обитатели, предлагаме:

Делфинариум

Делфинариумът е част от Морската градина и предлага единствено по рода си забавление в България. Съоръжението е открито през 1984 г., а неуморният труд на треньорите, и отличните условия, правят възможно да се наблюдава шоуто на бозайниците. Делфините към момента са 5 на брой, а тяхното представление може да бъде наблюдавано целогодишно.

Освен да наблюдавате, може да се възползвате от услугата „Контакт с делфини“ и да поплувате с тях.

В случай, че сте по-активна натура, със сигурност ще ви заинтригуват спортните обекти. Предлагаме да разгледате възможностите за картинг, скално катерене, както и целогодишната ледена пързалка.

Ако по-горните предложения не са по вкуса ви, следващите може би ще ви харесат повече. Сигурни сме, че ще повишите адреналина си и ще опитате нещо ново.

Става въпрос за вземането на яхта под наем във Варна. Пристанището там е сред най-добре развитите и има голям избор от фирми-доставчици на услугата, както и на яхти. Една от най-добрите фирми за яхти под наем е: България Яхтинг.

За пълноценно отдаване на яхтинга са нужни около 7 дни, но за нещо екстремно и ново, напълно достатъчни са и 2-3. Затова, ако имате желание и възможност, не се колебайте да наемете яхта във Варна.

Ако все още се чудите дали да го направите, ето няколко причини:

  • Предлага свобода на движението – не зависите от пътища и транспорт;
  • Може да се достигне до заливи и плажове, до които не може да се стигне по суша – откриването на спокойни кътчета може да се превърне в пристрастяващо усещане;
  • Нестандартен начин за приятни емоции – поренето на вълните с висока скорост и свободното носене по морската шир са незабравими усещания;
  • Повишава адреналина – управлението на мощна моторна яхта или направляването на ветроход са занимания, които повечето хора намират за наелектризиращи;
  • Предоставя нов начин за релакс – сред шума на морските вълни и гларусите, далеч от хорската глъчка;
  • Отлични условия за незабравим празник или пък романтично изживяване – някои яхти могат да поберат няколко десетки души на борда.

В случай че не можете да се ориентирате каква яхта искате да наемете, дали ще ви трябва допълнителен екипаж, не се колебайте да се обърнете към избрания доставчик на яхти под наем. Компетентните служители ще отговорят на всеки въпрос, и ще ви консултират кой е най-подходящият избор за вас.

На вниманието на абсолютните почитатели на водата и екстремните удоволствия, ще представим и последното ни предложение – кайт сърф. Ако вече сте опитвали от този нетрадиционен начин за забавление, няма какво да обясняваме, но в случай че дори не сте чували за него, следващите редове ще ви бъдат от голяма полза.

Кайт сърф е воден спорт, който се практикува благодарение на голямо и мощно хвърчило, както и дъска (кайтборд). Връзката между двете е човекът (кайтър), който благодарение на уменията си направлява хвърчилото във въздуха и дъската във водата, изваждайки максимума и от двете. Разбира се, с това описание е невъзможно да се предаде тръпката, която носи спортът, но все пак дава представа за заниманието.

Бихме казали, че това е изключително изживяване, но преди да пристъпите към него ще се наложи да преминете кратък курс на подготовка. Задължително условие е да можете да плувате.

Както виждате в град Варна може да бъдат намерени забавления за всеки, независимо дали става въпрос за човек, който обича спокойствието и релакса или пък за такъв, за който почивката се състои в екстремни удоволствия.

Потърсете подходящото за вас и не изпускайте нито миг от така кратките летни отпуски.

Категории

Туризъм, България

Подобни статии

Видове уникални статии

Видове уникални статии

  Целите на писането на публикации са различни и са в пряка зависимост от нуждите на клиента. Той е този, който се доверява на професионалис...

Физиотерапията от решаващо значение в спорта

Физиотерапията от решаващо значение в спорта

Нараняванията са често срещани по време на участия в организирани спортове, състезания, тренировъчни упражнения и фитнес програми. Най-че...

В търсене на добра оферта за хотел

В търсене на добра оферта за хотел

Намирането на самолетен билет по вашия джоб е първата стъпка, а после ще искате да узнаете къде ще отседнете. Има много начини да изпълните ...

Почивки Круизи

Почивки Круизи

Почивки КруизиРомантиката и круизите вървят ръка за ръка. На борда на круизен кораб може да съзерцавате изгрева и залеза от вашата уединена ...

Защо да изберем Анталия?

Защо да изберем Анталия?

Почивка в АнталияОбикновено всички търсим перфектното съотношение цена- качество за нашата почивка. Традиционни от доста години хиляди бълга...

Анонимен

Анонимен

2 публикации

Публикувано
Публикувано

02.10.2015

Обновено
Обновено

01.10.2015

Прочетено
Прочетено

1082

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия