Мулти-талант за електротехници 1 бр клещи с 6 функции – KNIPEX 13 82 200

Мулти-талант за електротехници 1 бр клещи с 6 функции – KNIPEX 13 82 200
Един изключителен модел от световния лидер KNIPEX - клещи KNIPEX 13 82 200, които заместват 6 инструмента. Бижу за електротехници.

Гениални многофункционални клещи за електрически инсталации.

Много професионални електротехници използват набор от клещи за да свършат перфектно своята работа. Те разполагат с клещи странични резачки, ножици за кабели, кримп-клещи, клещи за захващане, инструмент за сваляне на изолация от жила и проводници. Наистина много добри и функционални клещи, но да носим всичко това в чантата на колана си е малко тежичко.

Какво да правим, има ли решение, може ли да свършим работата без цялото това снаряжение? На помощ идват Клещи електротехнически - 200 mm, 13 82 200, КНИПЕКС.

Тези комбинирани електро - инсталационни клещи са базирани на кабелните ножици, те са основната му функция.

Без особено усилие електротехникът отрязва различни видове кабели, като срезът е изключително чист, а кабелът не се деформира и смачква.

От отрязания кабел трябва да бъде свалена външната изолация, опитните електротехници използват внимателно именно кабелната ножица.

Отделните жила се оголват с помощта на вградения жлеб за отстраняване на изолация. При това проводникът не се докосва и не се наранява.

Когато работим с многожилни кабели на края на кабела трябва да монтираме кабелна обувка или гилза.

Затова използваме вграденото универсално гнездо за кримпване.

Когато се наложи да издърпаме кабел, то го хващаме надеждно в елипсовидния назъбен отвор, както при комбинираните клещи.

При надлъжно захващане на кръгли или плоски детайли използваме предните назъбени части на челюстите, служещи за захващане.

Предната част на главата разполага с остри ръбове, които пък използваме за райбероване и сваляне на фаски и мустаци от отворите на кабелните конзоли.

Върхът на челюстите е напълно гладък, което ни позволява да захващаме меки и чувствителни към нараняване предмети.

Вариантът на клещите с пружинно отваряне е подходящ е особено подходящо при множество повтарящи се операции като захващане, подаване, отрязване. Автоматичното отваряне на клещите разтоварва мускулатурата на ръката и облекчава рутинната работа.

Да изглежда невероятно, но тези клещи наистина могат да захващане плоски и кръгли материали, да огъват, да режат на кабели, да зачистват кабели и проводници и да кримпират. Шест функции в едни клещи. Какъв е работният диапазон на тези гениални клещи:

• Снемане на изолация от проводници 0,7 mm² - 2,5 mm²

• Пресоване на кабелни обувки 0,5 - 2,5 mm²

• Прецизно рязане на медни и алуминиеви кабели до 5 х 2,5 mm² или Ø 15 mm

• Захващане, без пълно отваряне на клещите

Други предимства са изтънената конструкция, пригодна за работа в трудно достъпни места а също и прецизния болтов шарнир, осигуряващ ход на клещите без хлабина Инсталационните клещи на книпекс – това е мулти талантът, помощник на електротехника.

Къде може да закупите тези професионални клещи 6 в 1 на промоциална цена? Отново в онлайн магазина за инструменти https://e-shop-bg.eu.

Едно голямо семейство Клещи

Подобни статии

Как половото общуване може да допринесе за доброто здраве

Как половото общуване може да допринесе за доброто здраве

Сексът, или половото общуване, както съня, е вещо твърде индивидуално. Онова, което изпълва с доволство даден човек, може да бъде анатема за...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Как да си подберем основните инструменти

Как да си подберем основните инструменти

Първо, помислете затова къде ще държите всички тези необходими инструменти. Купуването на всички наведнъж може да ви струва стотици или дор...

За вратите в жилището

За вратите в жилището

Както прозорците, така и вратите трябва да се затварят плътно, ако искаме да изпълняват своите функции безупречно. Това се постига сравнител...

Как да заточим клещите резачки в домашни условия

Как да заточим клещите резачки в домашни условия

Често ни се налага да ползваме клещите резачки в дома или при различни строителни и монтажни дейности. С течение на времето и продължителнат...

E-shop-bg

E-shop-bg

11 публикации

Публикувано
Публикувано

25.04.2016

Обновено
Обновено

19.04.2016

Прочетено
Прочетено

3038

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия