Купуването на последователи в Pinterest за SEO оптимизацията

Купуването на последователи в Pinterest за SEO оптимизацията
Малко повече за Pinterest и SEO кампаниите

 

Pinterest се разраства бързо, за да се превърне в една от най-социално ангажираните мрежи в интернет. Това недвусмислено подсказва, че социалната мрежа ще се превърне във фактор за SEO оптимизацията. Големият въпрос, който в момента стои пред собствениците на бизнес, е дали е добра идея да се купуват последователи на това място.
Истината е, че някои бизнеси вече се възползват от тази практика. Събирането на последователи в Pinterest не е никак лесна работа. Особено ако бизнеса ви не стои добре в тази мрежа, а това може да подобри вашата SEO оптимизация. Просто проучване показва, че можете да си купите 1000 последователя за сумата между 10 и 85 долара.

Плюсове за купуването на последователи
Първата причина за купуването на последователи е наистина много очевидна. Вие ще станете по-популярни сред потребителите на социалната мрежа. Това ще доведе трафика ви до по-добри резултати, а оттам и SEO оптимизацията ви. Запомнете, че тази тактика ще проработи главно върху нови потребители на Pinterest, които не са виждали профила ви.
Закупуването и на re-pins (б.а. препубликуване на ваши снимки) ще направи профила ви по-динамичен. Въпреки това потребителите може да не са много активни. Затова ще се наложи да положите усилия в ангажирането им с вашия профил. Вие ще трябва да се постараете в SEO оптимизацията на вашия профил, както правите с всеки друг маркетингов елемент.

Минусите на закупуването на последователи
Закупуването на последователи може да се отрази положително на SEO оптимизацията в краткосрочен план. Все пак трябва да знаете, че вашите последователи, които са роботи, няма да се интересуват какво правите.
Алгоритъмът на Pinterest е много сходен с този на Facebook и вие можете да приложите знанията си за подобряване на SEO оптимизацията на профила си. И двете мрежи работят по популярност на сигналите. Това означава, че щом вашите публикации предизвикват голям интерес, то Pinterest ще ви поставят на челни места в потока от новини все по често. Това ще е добре за вашата SEO оптимизация. Ако публикувате нещо и никой не се интересува от него, важността ви за социалната мрежа ще намалее.
Вие можете да публикувате много неща, но, когато никой не им обръща внимание, рейтингът ви в Pinterest ще намалява. Това означава, че няма да можете да се появявате във водещите новини. Следователно трафикът и импресиите на вашия сайт ще намалеят, което не е добре за вашата оптимизация за търсачки.
Това напомня на стара поговорка, че е по-добре да имаш 2-3 верни приятели вместо 1 милион познати. Все пак от гледана точка на SEO маркетинга е най-добре да имате 1 милион контакта.
Може би най-важната причина „против" е възможността профилът ви да бъде затворен от Pinterest. Toва се е случвало с няколко акаунта в социалната мрежа. Това е било в резултат на нарушение на политиката за използване на социалната мрежа.
Трафикът на вашия сайт ще се подобри, което е добре за вашата SEO оптимизация. Все пак това е временно решение. Промените в трафика се задържат само за 2-3 дни. След това, ако не работите по правилата, последователите си отиват. А това може да навреди на оптимизацията ви за търсачки в с дълго срочен план.

И в крайна сметка...
В крайна сметка купуването на контакти може да се отрази зле на вашата SEO оптимизация. Ако работите здраво над своя акаунт, можете да намерите верни последователи, които да изведат профила ви начело във водещите новини.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (каквато е темата с ползването на Pinterest за оптимизация). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

Как да обясниш значението на SEO на шефа или клиентите?

  Като SEO маркетолог, понякога да обясниш какво всъщност правиш е по-трудно отколкото да го направиш. SEO се прави за всякакви сайтове -...

SЕО оптимизацията след големите промени

SЕО оптимизацията след големите промени

Всяка година става ясно, че SEO оптимизацията се променя. Някои от тези промени са трайни и въздействат на стратегиите за маркетинг, а други...

Популярността на сайта се базира на „тежестта” на външните връзки

Популярността на сайта се базира на „тежестта” на външните връзки

Няма съмнение, че днес Интернет е най-глобалното средство за комуникации, непризнаващо граници и разстояния. Всеки уеб сайт е средство за ра...

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

За сео оптимизацията на нов сайт

За сео оптимизацията на нов сайт

Как да се оптимизира нов сайт(с нов домейн) така че Google да не го накаже. Това което се вижда е че Google прави в последно време е да нак...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

20.01.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

989

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия