Корабните агенции у нас – във Варна и Бургас

Всички работещи или желаещи да работят имат нужда от трудов пазар – мястото, където се предлагат работни позиции, където се търсят специалисти, работници и експерти. Без подобна организация, всичко би било много по-трудно и немислимо.
Всяка сфера на занимание си има собствен начин за предлагане и търсене на работни позиции и работна ръка, така наречената трудова борса.
Любопитно е да се запознаем с този тип организация в сферата на моряците и корабоплаването, тъй като те действително се занимават с необичайни и интересни за останалите неща. Пътуването по море и животът на кораб винаги изглежда като истинско приключение, но истината е, че не е занимание за всекиго.
Там съществува корабната агенция. Това е еквивалент на трудовата борса, но предлага работни места за моряци, работни места на кораби, лодки и пристанища. Функциите на корабната агенция са от голямо значение, тъй като тя осигурява работа за много корабни механици, моряци и изобщо специалисти, на които не им е предоставено поле за развитие. Ако една държава не може да осигури работни места за всичките си корабни работници и специалисти, то корабната агенция им предоставя такива в кораби, които плават под различни национални флагове. По този начин например български моряци могат да намерят условия и позиции за работа на американски кораби.
Разбира се, корабната агенция има много различни функции, които далеч не са толкова прости и лесни, колкото изглеждат за нас. Освен осигуряването на работни места, корабната агенция трябва да познава добре законодателствата на различните държави, за да може да предостави на работниците адекватни и прилични условия за работа, като по този начин им спестява евентуални грешки, проблеми и неразбирателства.
Корабната агенция може да бъде навсякъде и има такава във всяка една държава. Както се подразбира, обикновено корабната агенция се намира в градовете, които имат излаз на море в съответната държава, ако тя има такава опция.
У нас корабни агенции има основно във Варна и Бургас, тъй като те са големите градове по морския бряг, а и са вече и икономически и търговски центрове предимно заради разположението си и пристанищните си функции.
Далеч не е толкова лесно за една корабна агенция да намери подходящи кандидати за работните позиции, тъй като изискванията са доста високи. Преди всичко, работниците трябва да са в отлично здраве, за да се избегнат проблеми, докато са на кораба и плават по море.
Най-желаните позиции са за големите круизни кораби, тъй като те са много луксозни и съответно обстановката и заплащането могат да бъдат много атрактивни.

корабна агенция -

www.frachtimpex.com/bg/korabna-agenciya.html

Категории

Разни

Подобни статии

Влияние на околната среда върху лозата

Влияние на околната среда върху лозата

Топлолюбиво растение ли е лозата Лозата е растение с определени изисквания към температурата. От тези изисквания зависи нейното географско ...

Обработка, торене и напояване на лозата

Обработка, торене и напояване на лозата

Кога и как да се загрибват лозите Лозите се загрибват късно през есента, обикновено след листопада, с цел да се предпазят от измръзване пре...

Физиотерапията от решаващо значение в спорта

Физиотерапията от решаващо значение в спорта

Нараняванията са често срещани по време на участия в организирани спортове, състезания, тренировъчни упражнения и фитнес програми. Най-че...

Как става излъчването на цифрова телевизия

Как става излъчването на цифрова телевизия

Излъчването на цифрова телевизия в България се осъществява за първи път в София през 2004 година, като тогава е все още  експериментално. Ма...

Как да различим добрите фирми за счетоводни услуги

Как да различим добрите фирми за счетоводни услуги

В търсене на професионално счетоводно обслужванеВ по-големите градове, като София, Пловдив, Варна и Бургас, често съществуват множество фирм...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

07.02.2014

Обновено
Обновено

05.02.2014

Прочетено
Прочетено

4130

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия