Какво трябва да знаем за новата Toyota Yaris

Какво трябва да знаем за новата Toyota Yaris
Toyota Yaris е един от автомобилите, който все още разчитат на относително стария си екстериорен дизайн, но все пак съумяват да изглеждат доста добре поставени в контекста на градския пейзаж.

 

Двата типа на този автомобил в лицето на седан и хечбек версията са представители на два различните класа автомобили. Докато седанът Yaris изглежда доста консервативен в дизайн линиите си, то хечбекът е доста по-агресивен с аеродинамичните си форми.

Въпреки, че на пръв поглед 1.5-литровата версия на двигателя със 106 конски сили за мнозина би изглеждала тромавичка, то истината е малко по-различна, а именно, че колата се държи доста адекватно на пътя. Двигателя работи отлично при 5-степенна скоростна кутия, макар превключването на самите скорости да е малко по-шумно от това при автоматичните решения.

Карането на новата Toyota Yaris в градски условия се оказва едно доста приятно и отпускащо занимание. Все пак докато в прави участъци колата се държи добре, то се усещат определени трудности в острите завои.

Естествено с предпочитанията на шофьора идват и неговите очаквания, както и предишния му опит. Докато за едни Yaris може да се окаже малко и скоклива, то за други може да бъде мъчителна и некомфортна.

Най-много този модел Toyota грабва със своята економичност, като това не бива да се определя като маловажен факт с оглед на постоянно растящите цени на горивата у нас, а и в цял свят. Друго достойнство на този малък градски автомобил се оказва и отличния интериор и удобното разположение на вътрешното обзавеждане, което подобрява значително усещането за удобство и комфорт.

Сред слабите страни на модела се нареждат все още пространството, но това е за хора с по-висок от средния ръст, които често изпитват подобни проблеми в малки автомобили. На средно ниво е и безопасността на модела, която не се отличава с кой знае какви нововъведения, а това е аспект, в който производители на автомобили постоянно се съревновават, за да гарантира безопасността на водача и пътниците в своите автомобили.

Крайна оценка за този автомобил е 6.5, което всъщност на фона на редица други неща като неговата цена не никак зле. Потребителско ревю на Toyota Yaris от стария модел в сайта на caralyze.bg дава оценка 7.1, така че всичко е до въпрос на очаквания.

Категории

Разни

Подобни статии

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Как да започнем бизнес и да си направим регистрация на ЕООД

Независимо колко малък е той, работейки за себе си, ти си осигуряваш спокойствие и финансова независимост. Предприемачеството обаче, не е за...

Техническите характеристики, на които жените обръщат внимание

Техническите характеристики, на които жените обръщат внимание

Какво й трябва на една жена-шофьор? Красива кола. Не, не е само това. Оказва се, че жените обръщат внимание на различни технически характери...

Какво трябва да знаем за гъбите

Какво трябва да знаем за гъбите

По хранителната си стойност гъбите могат да се сравнят с най-пълноценните зеленчуци. Те съдържат от 88 до 92% вода, от 1,5 до 3,5% белтъчни ...

Какво трябва да знаем за маслините

Какво трябва да знаем за маслините

В месестата част на зрелите маслини се съдържа до 55% растително масло (зехтин). Освен това те съдържат неголеми количества белтъчини, захар...

Какво трябва да знаем за меда във восъчните пити

Какво трябва да знаем за меда във восъчните пити

Питите със запечатан в тях мед са ефикасно средство за лекуване на различни заболявания на дихателната система. Лечебни качества при това пр...

Ангел Евтимов

Ангел Евтимов

46 публикации

Публикувано
Публикувано

08.10.2012

Обновено
Обновено

08.10.2012

Прочетено
Прочетено

1831

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия