Техническите характеристики, на които жените обръщат внимание

Техническите характеристики, на които жените обръщат внимание

Какво й трябва на една жена-шофьор? Красива кола. Не, не е само това. Оказва се, че жените обръщат внимание на различни технически характеристики на автомобила.
Наистина външният вид е най-важен за дамите. Докато мъжете отдават предпочитание на коли с черен, сив или сребрист цвят, жените се вълнуват от червеното. Дори ярко червено.

От значение са още маневреността, икономичността (разход на гориво) и ниските разходи за поддръжка. Жените се вълнуват и това дали колата може лесно да бъде управлявана. Това прави коли като Toyota Yaris, Opel Corsa, Chevrolet Spark, Pegeout 207 и Ford Fiesta – обясним избор от страна на дамите. През последните години любими за жените-шофьори станаха и кросовъри като Nissan Juke, Nissan Qashqai, Toyota Rav4, Citroen C4 Aircross и други.

Друга важна техническа характеристика за жените е скоростната кутия. Статистика сочи, че много дами нямат нищо против автоматичната скоростна кутия. Дори я предпочитат.
На представителките от женски пол не е чужда практиката да се заглеждат по автомобили от високия клас. Сред тях често виждаме Audi A1, Volvo C30, Mini Cooper, Mercedes A-серии. Търсене има и на малогабаритните Audi Q3, BMW X3, Range Rover EVOQUE.

В наши дни можем да кажем, че жените карат предимно малко коли. Най-честата причина да видите жена в голям автомобил е, защото е зад волана на семейната кола и на задната седалка седят 2-3 деца. Понякога малките автомобили не могат да отговорят на потребностите на многодетните двойки. Тези случаи обаче са по-редки или поне собствената кола на жената е малка. Да отбележим няколко предимства на малките коли.
Те визуално наподобяват играчка, но въпреки това имат не малко достойнства – висока степен на маневреност, икономичност и лесна експлоатация, ниски разходи за издръжка, високо ниво на екологичност, по-ниска цена и др.
Малките коли се характеризират с малък обем на двигателя, а това автоматично означава, че разходът на гориво е по-нисък, а също така и разходът на масло. Към малката кола се привиква по-лесно и бързо. С нея много по-уверено се паркира както в гараж, така и на паркинг. В градска среда малката кола по-лесно намира място за паркиране.

Колкото по-ниска е мощността на автомобила, толкова по-малко вредни вещества се отделят в атмосферата. Можете да разгледате подробни технически характеристики на автомобили в сайта NaSkorost.com. Самите вие трябва да се замисляте за екологичността, когато купувате кола. В много страни има въведени специални такси и данъци, обвързани с отделянето на вредни газове. Екологичността на малките автомобили е предпоставка за по-ниски разходи.

Подобни статии

Менструални разтройства

Менструални разтройства

Отклоненията от нормалния характер на менструацията могат да засегнат всяка една от основните й характеристики — интервал, ритъм, времетраен...

Слушалки за компютър

Слушалки за компютър

Безусловно, качеството на възпроизвеждане на звука се явява един от решаващите критерии при избора на слушалки за компютъра. Качеството на з...

7 неща, които ще Ви направят по-привлекателна

7 неща, които ще Ви направят по-привлекателна

Какво да носим: препоръки от магазин за дамски чанти онлайн Glazy Shop Нека уточним. Това не са просто наблюдения на магазин за дамски чант...

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта?В наши дни пазарът е препълнен с дамски чанти, състезаващи се за вашето внимание и информираност. То...

5 съвета за това как да купите добър климатик

5 съвета за това как да купите добър климатик

5 съвета за това как да купите добър климатик Може и да не обичате съветите, но повярвайте, че понякога те са изключително ценни. В тази пуб...

Alek1983

Alek1983

9 публикации

Публикувано
Публикувано

15.05.2015

Обновено
Обновено

15.05.2015

Прочетено
Прочетено

854

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия