Какво е онлайн езиково обучение ?

Какво е онлайн езиково обучение ?
Запознайте се със същтността и предимствата на англиски онлайн-преподавани курсове.

      Представяме ви един нов и много полезен начин за учене – чрез Интернет. Мрежата и компютрите са достъпни, широко разпространени и полезни. Повечето семейства имат „нет“ в дома си и в последните години широколентовия достъп осигури висока средна скорост. Свободно и безплатно комуникираме чрез Скайп, играем игри, сваляме филми, търгуваме, правим запознанства, консултираме се. Можем ли и да се обучаваме добре вече? Категорично да !

       Вече може група хора да бъдат виртуално "заедно", да общуват и да си помагат. Интернет обучението навлезе в света и България и предлага много предимства.
       Не е нужно да пътувате и губите време за да "ходите" при учителя за да учите. Днес времето е най-ценният ресурс. Всички знаем прочутата поговорка  „Времето е пари“, реално то е много повече от пари. Компютрите ни позволяват свързване и споделяне, а от скоро и обучение.  Можем да учим в специално място в Интернет наречено "виртуална стая". То е като програмата "Скайп" за разговори, с допълнителна "черна" дъска на която учителя пише.
     Просто се изисква компютърна грамотност. Визуалната връзка е фокусирана върху учебното съдържание. Гласовата връзка е двупосочна и непрекъсната както в живота. Има средства за упражняване, решаване на задачи и тестове. Разходите за преподаване са по-ниски, учебното съдържание е дигитално съхранявано във виртуалната стая. От обучаващите се очаква известна адаптация и нагласа, но удобствата за учене от къщи е несравнима. 
     Интернет школа за преподаване "Знам" - https://znam.weebly.com/ предлага качествено обучение по англиски език онлайн, медицински английски език онлайн с дипломирани преподаватели. Открийте вашият по-лесен начин на учене и се наслаждавайте .

     Ето няколко конкретни примера, които демонстрират какво дава повече обучението от къщи. Ваня е заета личност. Тя работи като медицинска сестра на смени, а има и семейни задължения. Една седмица работи сутрин, друга седмица - вечер. Освен това винаги могат да яизвикат да замества колежка. Тя няма твърд месечен график. Така са днес много професии - търговски пътници, оператори, търговски персонал, студенти и др. За Ваня и много други да се запишат на езиков курс два или три пъти седмично от 18,00 - 17,30 означава да пропускат уроци и да плащат напразно. Онлйн курса може да организира гъвкав график в малки групи, защото е удобно за преподавателя дапреподава, а курсистите да учат от къщи без загуба от време за транспорт, като малките групи са подходящи да съобразяват личните си график и да се учат не в точна регулярност, а когато им е удобно за да са заедно онлайн. 

     А как се провеждат часовете, упражненията за подготовка и тестовете ? Курсистите по време на заниатията наблюдават на мониторите си дигиталните уроци – текстове, илюстрации, снимки и видео. Чуват гласа на преподавателя и езикови упражнения за слушане – произношение и интонация. Могат да записват по „стария метод“ на тетрадка пред тях. Редуват се с познатите дейности – четене, говорене. Голямо предимство е че във „виртуалната“ класна стая могат да се гледат видеоклипове с демонстрации на диалози и слушане на употреба на езика в конкретна тематика. А за писмено попълване на тестове и упражнения ползват интерфейса на учебния софтуер, който е интегриран с браузъра на личния компютър и не изисква допълнителна инсталция.  Упражненията могат да се правят заедно в учебните часове или самостоятелно като домашна работа . Тестовете могат да се провеждат в отделна секция самостоятелно, с инструменти за сигурност.               Самата дигитална среда предопределя, в зависимост от мотивацията на курсистите, възможност да се учат, споделят и обсъждат много повече време заедно, отколкото обикновените „класни“ курсове. Това може да се организира от учебния софтуер, а ако организационно не достигат ресурси, чрез външните безплатни програми за комуникация – Скайп, Фейсбук, чат програми. 

Друга интересна възможност е споделянето между обучаемата група на множество езикови(или по съответната дисциплини) ресурси за самоподготовка допълнително. Така се дава по-богата база от съдържание и по-високи резултати в качеството в пряка връзка с мотивацията и положения труд. Такива безплатни ресурси под формата на учебно съдържание и тестове има в Мрежата поради  дохода, който осигуряват от реклами и афилийет маркетинг на техните собственици. И така печаливши са хората, които се обучават с богати материали и нови възможности.  

       По какъв начин става организиране, записване и заплащане на курс по онлайн обучение? Записването става с попълване на формуляр в интернет сайта на школата за преподаване. Администратор уточнява детайлите и се свързва с клиента. Обучаемия заплаща курса по един от начините за плащане дистанционно – чрез Easy Pay, по банков път или друго. Изпраща се графика на курса с пароли за вход към софтуера за обучение. Организира се разяснителен  час за работа със софтуера и се изпращат кратки ръководства за ползване. През този час и се тества техническата настройка на личните компютри на курсистите за да могат по-сетне без проблеми свободно в графика си да ползват системата за учене от къщи. През цялото време е подсигурена комуникация и помощ по електронна поща и телефони.  

     А има ли учебници, как се ползват ? Има три варианта в зависимост дали се ползва готова учебна система – напр. Headway за езиково обучение, или уникално разработена. Може да се изпрати на курсистите учебник, влкючен в цената на обучението, да се изпрати електронен учебник за ползване (с принтиране по желание) или да се ползва електронното съдържание в дистанционната система за преподаване.

Фокусът на обучението е върху качествена комуникация и упражнения, а не върху изпити и сертификати. Презумцията е че се учи за знания , а не за вземане на изпити и  сертификати.

    Онлайн преподаването или виртуалното преподаване в интернет е подходящо освен за обучение в групи и за индивидуално преподаване. Принципите са същите, но гъвкавостта, разбира се е по-голяма, координацията между двама е по лесна от колкото в група.

И така нека да обобщим. Ако се нуждаете от обучение по:

Английски език онлайн

Медицински английски онлайн


Научете още на https://znam.weebly.com/ 
Категории

Разни

Подобни статии

Видове курсове по немски език

Видове курсове по немски език

Съществуват редица курсове за изучаване на немски език. В зависимост от желанието си може да избирате между школи, академии, онлайн програми...

Какво ще повиши ефективността при учене на немски език

Какво ще повиши ефективността при учене на немски език

Имате ли собствен стил на учене? Би трябвало да иматеАко четете това, може да се предположи, че имате желание да научите немски. Със сигурно...

Научи испански език – БЕЗПЛАТНО

Научи испански език – БЕЗПЛАТНО

Интернет дава свобода. Имаш ли желание да научиш испански, възможностите които ще ти предостави мрежата са повече от обещаващи, особено за н...

Начини за учене на английски

Начини за учене на английски

Английският език е един от най-разпространените езици в света, и е в основата на всички бизнес взаимоотношения. Все повече хора осъзнават не...

Виртуални класни стаи - обучение от бъдещето

Виртуални класни стаи - обучение от бъдещето

СнимкиВиртуални класни стаиТвърди се, че основния недостатък на е-обучението (дистанционното обучение) е загубата на личното общуване. Студе...

Pavel Dinev

Pavel Dinev

1 публикации

Публикувано
Публикувано

04.01.2013

Обновено
Обновено

31.01.2013

Прочетено
Прочетено

2210

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия