Какво ще повиши ефективността при учене на немски език

Какво ще повиши ефективността при учене на немски език
В тази статия ще ви покажем основния пропуск на всеки, който решава да учи немски или друг чужд език.

Имате ли собствен стил на учене? Би трябвало да имате

Ако четете това, може да се предположи, че имате желание да научите немски. Със сигурност сте се насочили много добре, защото този език е един от най-разпространените, особено в Европа. Но вие трябва да знаете най-важният фактор, от който зависи бързото и ефективно научаване на езика. За съжаление, повечето хора пренебрегнат тази важна отправна точка, когато решат да учат немски. И така, кое е това липсващо звено?

На първо място, трябва да се намери добра и реномирана езикова школа, която, разбира се, да отговаря на вашите нужди и възможности. Ако сте човек, който не разполага с достатъчно свободно време за да присъствате на уроци по немски или пари, за да наемете частен учител, още по малко да живеете в Германия в продължение на 2 години, трябва сериозно да помислите за намиране на онлайн курс по немски език. Изучаването на чужд език онлайн в наши дни е възможно, но трябва да намерите курс, който предлага отлично качество на преподаване, възможност за учене от всяко място, връзка с преподавателите и интересни методи за учене.

Но да се върнем на въпроса – какво убягва на повечето хора, които учат чужд език? Те просто не са определили стила си на учене. Много хора не са наясно с него. Помните ли вашите учебни часове в гимназията или университета? Всеки има свой собствен стил на учене и всеки го прави с различно темпо. Според популярния модел за индекс на стиловете на учене, разработен от Ричард Фелдър и Линда Силвърман, има четири групи. За да ви помогнем да намерите вашия стил на обучение, по-долу ще намерите основните характеристики на споменатите групи:

  • Сетивна и интуитивна група

Сетивните учащи търсят фактите и предпочитат конкретна и практична информация. Интуитивните учащи търсят смисъла и предпочитат концептуална, иновативна и теоретична информация.

  • Визуална и вербална група.

Визуални учащи търсят за визуално представяне на информация като снимки, графики и диаграми. Вербалните учащи търсят обяснения с думи и предпочитат да чуят или прочетат информацията.

  • Активна и Рефлективна група.

Активните учащи обожават да правят групови задачи и предпочитат практическите упражнения. Рефлективните учащи обичат да решават задачи и предпочитат да вникват надълбоко в нещата, за да оценят възможностите и да извлекат нужната информация чрез анализ.

  • Последователна и Глобална група.

Представителите на първата поставят детайлите заедно, за да разбера цялата картина и предпочитат да разполагат с информация, дадена например в стъпка А и стъпка Б, по подреден начин. Вторите могат да визуализират цялата картина и след това те сами да добавят детайлите към нея. Предпочитат по-голбален и систематичен подход.

След като разберете към коя или кои от тези групи принадлежите, може да си изработите собствен и по-балансиран подход към обучението. Запомнете, че ключовата дума е баланс. Ако решите да се запишете на курсове по немски онлайн, ще можете да учите със свое собствено темпо, в удобно място и време. Езикова школа Логос предлага точно такива уроци, които можете да разгледате на адрес https://logos-bg.com/course/lang/german/ . Опитни преподаватели ще ви помогнат да разберете как можете да учите по-ефективно.

Категории

Разни

Подобни статии

Какво е онлайн езиково обучение ?

Какво е онлайн езиково обучение ?

      Представяме ви един нов и много полезен начин за учене – чрез Интернет. Мрежата и компютрите са достъпни, широко разпространени и поле...

Функции за управление на малкия бизнес

Функции за управление на малкия бизнес

Принадлежността към малък бизнес се определя от комбинация от фактори И така, малък бизнес се нарича такава предприемаческа и управленска...

Езикови курсове в Astony-bg.com

Езикови курсове в Astony-bg.com

Английският език, освен велика история има и голямо бъдеще. Какво бихме могли да кажем за него в наши дни. Това ще разгледаме накратко в сле...

Видове курсове по немски език

Видове курсове по немски език

Съществуват редица курсове за изучаване на немски език. В зависимост от желанието си може да избирате между школи, академии, онлайн програми...

Английският език е важен – съпоставка на обучение, чрез самоучител и учител

Английският език е важен – съпоставка на обучение, чрез самоучител и учител

Също така подобрява в пъти свободата на общуване при пътувания зад граница и прави екскурзията и/или почивката по-пълноценна.Обучение, чрез ...

yhom

yhom

24 публикации

Публикувано
Публикувано

23.09.2014

Обновено
Обновено

22.09.2014

Прочетено
Прочетено

2081

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия