Какви са ползите от една вълшебна ароматерапия?

Какви са ползите от една вълшебна ароматерапия?
Магичната ароматерапия е гъвкава и лесна за употреба форма за лечение, която има редица предимства за поддържане на добро здраве, без да е необходимо да пиете лекарства или да посещавате лекар.

„Ароматерапия” е термин, познат на много хора по света. Особено с многото разновидности на масажи с ароматни масла, които се предлагат в различните спа – центрове и салони за красота. Но това, което може би не е известно на всеки е, че практиката с ароматерапия се използва и за лечение на редица общи и сериозни заболявания.

Тя е лечебна терапия, която използва етерични масла от растения, които успокояват и лекуват много заболявания. Смята се, че за първи път за били използвани етерични масла преди повече от 6000 години, като неизменна част от египетската култура и лечебна система. Съвременната ароматерапия има същите ползи в нашата култура, а един от най – разпространените начини за използване са релаксация и облекчаване на стреса.  

Като начало, в следващите редове ще се спрем на най – големите ползи, които може да очаквате при използването на ароматерапия:

 

Подобряване на храносмилането

 

Розмаринът е етерично масло, за което е доказано, че подобрява настроението и осигурява усещане за удовлетвореност. Нещо повече, той влияе върху общото настроение и производителността, като намалява количествата на хормона на стреса кортизол в организма. Ако се подложите на ароматерапия с розмарин, това може да ви облекчи от стреса, да ви отпусне и да предотврати тревожността.

 

За спокоен сън

 

Ако откриете, че често се въртите нощем и не можете да заспите, дори хапчетата за сън няма да ви помогнат да се отпуснете. Затова пък, може да се доверите на методите на ароматерапия, които ще ви накарат да се почувствате по – спокойни. Терапията чрез аромати можа да бъде изключително полезна за лечение на смущения в съня. Това е една от най – бързо развиващите се алтернативни терапии в западния свят. Локалната употреба на етерични масла ще стимулира тази част от мозъка, която контролира емоциите и настроението. Това означава, че ароматерапията може да предизвика спокойствие, релаксация и отпускане в дълбок сън, така че да можете да се събудите освежени.


Подобряване на тена

 

Много естети ще се съгласят, че всяка професионална ароматерапия е мощен инструмент за облекчаване на редица кожни заболявания. Ако например, сухата и лющеща се кожа не се лекува, може да предизвика преждевременната поява на бръчки и други характерни черти на остаряването. По тази причина, ароматерапията запазва кожата млада, по – влажна и балансирана, което може да подобри и състоянието на някои заболявания като екзема и псориазис. Голяма част от етеричните масла имат противовъзпалителен ефект като намаляват сухотата и дразненето при грубата кожа.

Лечение на гадене и стомашни проблеми

 

Ако имате проблеми с храносмилателната си система като например, болки в стомаха, газове в червата, оригване и гадене, всички те могат да бъдат облекчени с ароматерапия. Тя е насочена към първия етап на храносмилането като сигнал за мозъка, че храната ще предизвика незабавна реакция на храносмилателните сокове за облекчаване на проблемите със стомаха. Освен това, терапията с аромати облекчава стреса и тревожността като цяло, което често е причина за гадене в стомаха.

Намаляване на симптомите на ПМС

 

Предменструалния синдром е нещо, с което се борят много жени всеки месец. Той често може да доведе и до серия от емоционални и физически проблеми. Обикновено оплакванията варират и при всяка жена са различни. Ако и вие страдате от ПМС, идеалното решение за вас ще бъде да си подарите вълшебна ароматерапия. Може да се потопите в ароматна вана или да се подложите на масаж с етерични масла за намаляване на симптоми като депресия, промени в настроението, раздразнителност, дори подуване и болезненост.

 

Облекчаване на инфекцията на пикочния мехур

 

Тя е много по – често срещана при дамите. За щастие, една магична ароматерапия с етерични масла от сандалово дърво, лайка и хвойна би облекчила този проблем. Въпреки това, е важно при прилагане на методите за терапия с аромати, техниките да се прилагат правилно, защото в противен случай може да доведе до възпаляване на бъбреците. Лечението се извършва, като върху пикочния мехур се поставя компрес от етерични масла или като се потопите във вана, ароматизирана с такива масла.

Както виждате, прекрасната ароматерапия е изключително ефективна като алтернативно лечение. Изброените по – горе ползи са само една част от благотворното влияние на ароматите върху нас.
Много е важно да изпозлвате методите за ароматерапия, защото в противен случай може да доведе до заболяване или дразнене. Може би, най – лесният начин да се възползвате от благотворното влияние на аромотерапия е под формата на масаж или баня. Ако сте начинаещ в това, по – добре се доверите на познанията на специалист, който ще използва подходящите етерични масла, за да облекчи вашите физически или емоционални проблеми. Освен това, масажът ще подобри кръвообръщението ви и ще помогне за премахване на токсините от вашето тяло.
Вълшебната ароматерапия е гъвкава и лесна за употреба форма за лечение, която има редица предимства за поддържане на добро здраве, без да е необходимо да пиете лекарства или да посещавате лекар. Освен това, терапията с аромати ще облекчи значително стреса и ще подобри здравословното ви състояние отвътре навън.

Научете още за терапията с аромати на: https://aromaterapia.newage.bg/

Категории

Разни

Подобни статии

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Бихте ли представили себе си с няколко думи? Името ми е Жулиета Боюклиева и съм управител на българска компания Бютифорс ЕООД, която пред...

Компактните луминесцентни крушки са безопасни и изглеждат готино

Компактните луминесцентни крушки са безопасни и изглеждат готино

Непрекъснато ни се напомня, че най-простият начин да подобря енергийния си отпечатък върху природата е да започна да използвам енергоспестяв...

Социалният фактор като неделима част от съвременния маркетинг

Социалният фактор като неделима част от съвременния маркетинг

От една страна това е изразено в така наречената „корпоративна социална отговорност”, а именно участието на фирмите в най-различни социални ...

Сертификация по ISO

Сертификация по ISO

Сертификация по ISOЗнаете ли какво представлява ISO сертификатът?Представете си официален документ, който е издаден от фирма за сертифициран...

Ползи от алкохола

Ползи от алкохола

Навярно сте чули, че алкохола бил полезен? Дали това е така? Сега ще се опитаме да разберем, както и да Ви представим накратко услугата Drin...

anainsert

anainsert

33 публикации

Публикувано
Публикувано

03.12.2012

Обновено
Обновено

03.12.2012

Прочетено
Прочетено

1810

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия