Как да си направим банята? Ефективни техники

Как да си направим банята? Ефективни техники
Формулата на водата е разконспирирана още в средата на ХIХ век от френския химик Чарлз Фредерик Джерард.

А за откриването на формулата на идеалната баня и до сега се борят най-добрите дизайнери. Тук ще ви запознаем с някои от тях. Може дори да ви хрумне някоя идея и на вас.

  1. Баня с история. Луксозната баня в нормадския замък е собственост на Жак Гарсия. Антикварната сребърна вана сякаш ни връща в XVIII век. По това време във Франция водните процедури идват на мода благодарение на мадам Помпадур. Самият Гарсия, който е и декоратор на това помещение твърди, че да живееш в такава обстановка не е задължително да е само от любов към историята а защото класическите интериори са изключително удобни. И виждайки тази баня не може да не се съгласим с него.
  2. Нищно излишно. Това е един хотел на Карибите. Това е едно наистина необичайно решение, защото най-яркият детайл от интериора не е вътре а отвън. Може да релаксирате в минималистичната вана и да гледате каменият басейн зад стъклото, размишлявайки за това от къде произхожда съвременният дизайн и на къде отива. И всичко това на фона на уникални произведения на изкуството.
  3. Тъканите в банята. Това е една модерна с аеродинамична форма баня в един хотел в Занзибар, комбинираща няколко стила с изключение на класическият. В хотела Spice Island, този модел е станал част от етнически интериор. Модерната баня и екзотичните ковани аскесуари сякаш помръкват на фона на големият балдахин. Той е толкова непривичен за една баня.
  4. Плочките в банята. Дом в Лондон с архитект Анди Мартин. С помощта на плочки с два различни цвята една обикновена баня става ярка и запомняща се а тоалетната и банята се превръщат в мебели. Силата на проекта е в това, че доказва без много усилие максимата „По-малко е по-хубаво".
  5. По-близо до природата. Дом в Кавакум с архитект Кенго Кума. Единство на архитектурата и природата – това е ключовата дува на Кума. А „дом-лотос" в който е нази баня също така е обкръжен от вода. Архитекта използва и още едно екстравагантно решение – пълно остъкляване, което е най-лесният начин да се преодолее границата между дома и природата.
  6. В банята има малко място. Това е един апартамент в Париж. Вегов декоратор и собственик е Бил Пало. Безкрайни кръгове, ярки топки както и цветове, които заслепяват очите. В този интериор всичко е толкова прекалено, че забравяте за размера на банята. Внимавайте за вратата, защото е огледална и няма да я видите ако не знаете, че е там.
  7. Дървените вани. Декоратор и собственик на тази къща в Норвегия е Тор Халворсен. Преди това този дом е бил хамбар. Хазяинът решил да запази селската естетика поради тази причина обшива стените и ваната с груби дъски. Според състоянието им те са антикварни. Това е не само живописно, но и практично, защото старото дърво понася много по-добре влажността.

Източник: https://vsichko-za-baniata.com/

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Дезинфектанти

Дезинфектанти

Дезинфектантите - снимкиДезинфектантиДезинфектанти Защо дезинфекцираме? Почти всяка среда на планетата съдържа бактерии и микроорганизми. ...

Билкови средства предотвратяващи косопад

Билкови средства предотвратяващи косопад

Загубата на коса е проблем в световен мащаб както при мъжете, така и при жените. Статистически погледнато най-малко 60% от мъжете под 40 г...

Как да се хидроизолира мазето

Как да се хидроизолира мазето

Вътрешен воден дренажТова е техниката, чрез която се смекчава негативният ефект на водата. Процесът също така се нарича система за хидроизол...

Как да се подготвим за пролетните ремонти

Как да се подготвим за пролетните ремонти

  Сигурно всички като чуят, че идва пролетта и настръхват. Това не е поради факта, че идват проливните дъждове, а защото идва време за ...

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”Тийнейджър от Тайван почина, след като прекара 40 часа в мрежата с любимите си компютърн...

Ivanova

Ivanova

4 публикации

Публикувано
Публикувано

10.02.2016

Обновено
Обновено

10.02.2016

Прочетено
Прочетено

1291

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия