Как да направим лесен избора на плочки за баня в Стара Загора

Как да направим лесен избора на плочки за баня в Стара Загора
Чудите се какъв стил баня е подходящ за Вас? Долуизброените принципи за подбор на плочки ще Ви помогнат да се улесните в избора си.

Светлите цветове правят пространството визуално по-голямо

Като общо правило може да се каже, че светлите цветове правят банята да изглежда по-просторна. Тези помещения по принцип са малки, а понякога са и без прозорци. Затова разчитаме на декора и осветлението да направят пространството визуално по-обширно. Имайте това предвид, когато тръгнете на пазар за плочки за баня из Стара Загора.

Не използвайте повече от три различни цвята в едно и също помещение

Когато става въпрос за избор на плочки за баня, запомнете правилото за трите цвята. Ако се изкушите да включите повече, рискувате да създадете визуален хаос. Затова изберете една основна плочка за стените, една за пода, и трета за акцент.

Материали

  • Стъкло: Едно от най-популярните решения за бани. Стъклото се предлага в огромен асортимент от цветове и стилове. Тъй като отразява светлината, то може да Ви помогне да направите една малка баня да изглежда по-голяма. Но поради трудността на монтажа му, стъклото може да бъде много по-скъпа опция от другите.
  • Керамика: Страхотен вариант за бани, защото е устойчива на петна и влага. Също така е издръжлива на бактерии и миризми, лесна за поставяне и поддръжка. Ако поставяте керамични плочки на пода, потърсете нещо, което е със сертификат за устойчивост на плъзгане, за да избегнете наранявания.
  • Порцелан: По-твърд от керамиката, порцеланът е популярен избор на плочки за баня в Стара Загора, защото е малко по-устойчив. Той е идеален за влажни помещения, защото не е много абсорбиращ. Затова е и по-скъп от керамиката.
  • Камък (варовик и т.н.): Естественият камък предлага добър начин да придадете текстура на помещението, но има нужда от повече поддръжка, отколкото традиционните керамика и порцелан. Тъй като естественият камък е леко порест, има тенденцията да задържа петна и мръсотията. Ако искате да го почиствате по-лесно, поставете го извън зоната на душа.

Първо изберете най-привлекателната за Вас плочка

Може да искате да използвате само един цвят плочки, и това също е добър вариант. Но ако желаете да включите повече от един вид, първо изберете една плочка, която най-много Ви е харесала. След това определете къде искате да стои и колко от нея можете да си позволите да поставите, тъй като някои видове плочки са наистина скъпи.
Ако не сте сигурни, посъветвайте се с консултантите в магазините за плочки за баня - Баня Лукс в Стара Загора.

Размерът има значение

Големите плочки в момента са много модерни и са идеални за стените или пода. Но ако не намерите подходящ устойчив на плъзгане материал, по-добре е да използвате плочки с малък мащаб за пода под душа, тъй като те ще Ви помогнат за намаляване на инциденти.

Фугата играе и дизайнерска роля

Фугата е необходима за запълване на кухините между плочките и за укрепване на повърхността, залепвайки ги една за друга. Но фугите също така играят важна роля при проектирането. Дали ще изберете светъл или тъмен варов разтвор, ще има голямо значение за крайния резултат. Доброто съчетание между цвета на фугата и цвета на плочките ще подчертае дизайна, а контрастът между тях ще привлича вниманието. Имайте предвид също, че светлия фугиращ разтвор изисква много поддръжка - в противен случай става мръсен и неприятен за окото.

Профилите са по-важни, отколкото си мислите

Довършителните работи правят банята да изглежда завършена, а профилите играят много важна роля. Освен това, те помагат да се защитят ръбовете на стените, покрити с плочки, като гарантират, че те няма да се напукат, като същевременно се елиминира необходимостта от уплътняване. Профилите се предлагат в голямо разнообразие от материали, цветове и покрития, за да допълнят практически всеки дизайн на банята.

Подобни статии

6 Интересни идеи за освежаване на банята

6 Интересни идеи за освежаване на банята

Закупуването на нови плочки за баня, е начина да промените външния вид на банята си. Те са издръжливи, лесни за почистване и когато са прави...

Влияние на околната среда върху лозата

Влияние на околната среда върху лозата

Топлолюбиво растение ли е лозата Лозата е растение с определени изисквания към температурата. От тези изисквания зависи нейното географско ...

Препариране на птици

Препариране на птици

Подготовка на птиците за одиране Препоръчва се всеки любител на препараторското изкуство да направи първите си опити за одиране на птица въ...

Ловни трофеи и тяхното значение

Ловни трофеи и тяхното значение

В най-древни времена ловът е бил главното средство за препитание на човека. Наред с месото, което е използвал за храна, първобитният човек е...

Отоплителни съоръжения

Отоплителни съоръжения

Най-често употребяваните отоплителни съоръжения за жи-лищни помещения са печките за дърва и въглища, отоплителните нафтови печки, кахлените ...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

19.02.2019

Обновено
Обновено

19.02.2019

Прочетено
Прочетено

1187

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия