6 Интересни идеи за освежаване на банята

6 Интересни идеи за освежаване на банята
Банята е нещо повече от функционално помещение. Тя е важна част от цялостния дизайн и стил на дома Ви. Затова, ако Ви изглежда малко остаряла или демоде, може би е време да помислите за ремонт.

Закупуването на нови плочки за баня, е начина да промените външния вид на банята си. Те са издръжливи, лесни за почистване и когато са правилно подбрани, могат никога да не излизат от мода. Заедно със специалистите в търговията с плочки за баня от Баня Лукс в Стара Загора изготвихме шест интересни идеи за освежаване на банята.

Разходи за покупка

При всеки ремонт е добре предварително да определите бюджета си, преди да тръгнете на пазар. Редизайна на банята не е евтин, затова е важно да проучите възможностите си. Най-големият разход е материалът - плочките.

1. Керамични плочки

Най-предпочитана опция за плочки за баня в Стара Загора, са керамичните. Те са много издръжливи, почти вечни. Освен това се предлагат в много цветови решения, ако бялото е твърде семпло за Вашия вкус. Препоръчително е да изберете такива с гланцово покритие, за да издържат на мухъл и да придадат прекрасен вид на банята.

2. Плочки, имитиращи дърво

Новата тенденция, която се забелязва в ремоделирането на баните, са плочките, имитиращи дърво. Обикновено, са направени от керамика или порцелан. Тези плочки незабавно ще придадат на банята Ви натуралистичен вид, който допада на почти всеки.

3. Каменни плочки за баня в Стара Загора

Върнете се към природата, чрез поставяне на каменни плочки в банята си. Те са популярен избор за хора, които искат да добавят уникален елемент към пространството. Предлагат се по два начина - или на отделни парчета, които можете да наредите в мозайка, или с размерите на стандартни плочки.
Този тип плочки трябва да се почистват с препарат за естествен камък. Не забравяйте и за фугите. Тъй като камъните са в различни форми и размери, линиите на фугите лесно задържат сапунената пяна и влагата. Затова, редовното почистване е изключително важно.

4. Плочки от стъкло

Мозайката от стъклени плочки е идея, който е подходяща за всяка баня. С тях имате възможност да персонализирате по детайлен начин цялото помещение или определени зони в него. Стъклената плочка се почиства лесно и е устойчива на петна. Поставянето обаче изисква малко търпение, за да могат парчетата да се съчетаят перфектно. Също така, стъклените плочки за баня в Стара Загора са по-скъпи от другите опции.
Поддръжката им е сравнително лесна, чрез използването на мултифункционален спрей за баня.

5. Плочки от травертин

Искате ли елегантен вид за банята си? Купете плочки от травертин. Той е красив, естествен камък, който придава красота и изящество на помещението. Обикновено се използва за пода в банята, но все по-често се среща и по стените. Този тип плочки трябва да бъдат запечатани, за да се предпазят от мухъл и плесен, но внимавайте да не прекалите с гланца - това носи опасност от подхлъзване.
Плочките от травертин изискват малко повече грижа. Избягвайте да използвате универсални препарати, които могат да повредят плочките. Инвестирайте в специализиран препарат за почистване на естествен камък.

6. Плочки за баня от мрамор

Ако търсите изискан вид, който никога няма да излезе от мода, потърсете плочки за баня в Стара Загора от мрамор. Цените варират, в зависимост от размера на плочките, но крайният резултат си заслужава инвестицията.
Избягвайте използването на абразивни почистващи препарати върху мрамора, тъй като това може да причини драскотини и пукнатини по него, които се разрастват с времето.

Сами ли да поставите плочките или да потърсите специалист?

След като сте избрали материала, ще трябва да решите кой е най-добрият начин за поставяне на плочките. Дори банята Ви да е малка, процесът може да бъде досаден и вероятно ще Ви отнеме повече от един уикенд за завършване. Също така, трябва да разполагате с подходящи инструменти. Ако сте начинаещ, Ви препоръчваме да се обърнете към професионалист, който да Ви помогне.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Банята през 2020 година – най-интересните акценти

Банята през 2020 година – най-интересните акценти

Най-интересните акценти за банята през 2020г. Те са идеални за създаване и на акцентна стена в пространство. Има и още други, не по-мал...

Няколко интересни идеи за подаръци

Няколко интересни идеи за подаръци

Ей го на, задава се поредният рожден ден, а вашите идеи за подаръци засилено се изчерпват. В този случай имаме няколко варианта. Първият е д...

Багрене на текстилни материали от вълна

Багрене на текстилни материали от вълна

При багренето на текстилни вълнени изделия трябва да се има предвид, че те се разрушават от алкално действащи вещества, каквито са натриеват...

Приложение на билките в козметиката

Приложение на билките в козметиката

Билките още в най-древни времена освен за лечение са служили и като средство за поддържане и възстановяване на красотата. Козметиката била н...

Видове уникални статии

Видове уникални статии

  Целите на писането на публикации са различни и са в пряка зависимост от нуждите на клиента. Той е този, който се доверява на професионалис...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

25.06.2019

Обновено
Обновено

25.06.2019

Прочетено
Прочетено

1340

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия