Как да избелим зъбките

Няколко прости съвета как да избелим зъбите

Като човек, който работи и се среща с много хора всеки ден, за мен усмивката и белотата на зъбите е много важна, тя е първото нещо, което ми прави прави впечатление. За това аз се старая и моите зъби да са бели.

Естествено най-лесното решение е да инвестирате една кофа пари за процедури по избелване на зъбите. Проблема е че, ако не ги правите редовно, те губят белотата си и все едно нищо не сте правили - паричките Ви отиват ня вятъра.

Съветите, които ще прочетете са тествани от народа и са известни на повечето хора. Аз просто съм направил комбинация от тези народни методи, комбинация, която ми носи желания резултат.

Ето за какво става на въпрос:

Избелване с мед, лимон и сода бикарбонат

В чаша изсипете една чаена лъжица сода бикарбонат, изстискайте малко лимон и прибавете една лъжица пчелен мед. Разбъркайте, докато получите еднородна смес. С получената каша измийте зъбите. Търкайте не повече от 7 минути. Тази процедура не бива да се повтаря по-често от 2 пъти на седмица.

А защо не е желателно да извършвате тази процедура често ? 

Медът не само, че помага за избелването на зъбите ви, но има и благоприятно въздействие върху здравето на вашите венци. Лимоновият сок е киселина - безвредна такава. Содата обаче от своя страна може да наруши емайла на зъбите ви, ако решите да злоупотребите с този метод.

Избелване на зъбите със сол и мед

Тази процедура осчен, че ще избели зъбите ви, тя ще премахне и зъбният ви камък. Чаена лъжица мед и чаена лъжица сол - бъркайте. Със сместа миите зъбите си в продълвение на 4 минути. Не повтаряйте процедурата повече от един път седмично.

Двата метода могат да се комбинират без проблеми. Не очаквайте да се случки някъкво чудо, но може да очаквате значително по-бели зъби след около месец спазване на тези методи. Не прекалявайте !

Още по темата как да избелим зъбите, вижте тук

Подобни статии

Детето, майката и лекарят

Детето, майката и лекарят

Нека ви припомним, че лекарят не е търсен само да лекува детето. Той има важно място в неговото отглеждане и възпитание, за правилното му фи...

Захранване

Захранване

Да захраним бебето означава да заменим едно от кърменнята с друга, кашава храна. Следователно даването на плодов сок и плодови пюрета като п...

Зъбите

Зъбите

Поникването на първото зъбче е вълнуващ момент не само за майката, но и за останалите членове на семейството. Още към 3-4 -ия месец бабите з...

Грижи за зъбите

Грижи за зъбите

Малкото дете се опитва да прави всичко, което мама и татко правят. Затова ще го видите, грабнало вашата четка за зъби, да си мие зъбите. Не ...

Венцислав Христов

Венцислав Христов

1 публикации

Публикувано
Публикувано

07.01.2014

Обновено
Обновено

04.01.2014

Прочетено
Прочетено

940

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия