Грешки при SEO Оптимизация

Грешки при SEO Оптимизация
В тази статия ще зачеркнем част от най-големите грешки, които не трябва да допускате при правилната SEO оптимизация на уеб сайт.

Често допускани грешки

Ако не поснигате желаните резултати при SEO оптимизацияна на вашия сайт, то най-вероятно някъде грешите. Ето часто от най-често правените грешки при SEO оптимизация.

1. Уеб сайтът Ви не се индексира от търсачките

Според Гугъл, голяма грешка е да изработите сайт, който не се обхожда правилно от търсачките. За да предотвратите този проблем, от Гугъл съветват да проверите дали всички вътрешни линкове в сайта са в изправност. Това би помогнало на роботите на гугъл да проследят всяка една страница от вашия сайт. Разбира добавена ве уебмастър тулс карта на сайта, би помогнала още повече.

2. Наблегнали сте на грешни ключови думи

При анализ на ключовите думи, вие трябва да изберете тези, които съответстват най-много на бизнеса ви. Ако това не е така, то потребителите няма да ви откриват при търсене в търсачките.

Съветваме ви да включвате правилните ключови думи за всяка страница. По този начин вие ще създадете лендинг страници със таргетирано съдържание, което Гугъл да индексира по-правилно.

3. Прекалявате със създаването на линкове -  на линк билдинг

Прекаленото създаване на линкове, вместо създаване на качествено съдържание може да ви изиграе лоша шега.
Изключително е важно да внимавате къде се регистрирате, за да получите линк. Некачествените линкове по така наречените измислени директории, социалки и други, водят до наказание от ъпдейта на Гугъл – Пингвин. За това трябва да внимавате и предварително да се убедете, че сайта, в който пускате линк е с добър рейтинг и имидж.

В последните години Гугъл залага на качественото и недублирано съдържание, по този начин ако то се харесва от потребителите, те сами ще създават линкове към него чрез социалните сигнали във Фейсбук, Гугъл +, Туитър, Пинтерест и други.

4. Дублирано съдържание

Дублираното съдържание във вашия сайт бива наказвано от ъпдейта на Гугъл – Панда.
Не копирайте чуждо съдържание – това е често срещана грешка при уебмастърите, на които не им се пише или плаща за копирайтинг. Не го правете и вие! Това може да убие сайтът ви. Дублираното съдържание прави сайта ви не уникален и Гугъл няма сметка да ви държи в класациите си.
Предлагаме ви да заложите на уникално съдържание – статии, текстове, информация, снимки, които ги няма никъде другъде в нета. Така бихте създали качествен и неповторим сайт, който Гугъл ще цени!

 

Подпис

Creative Vision e сайт зачеркващ темата SEO оптимизация, като в него можете да намерите и каталог на българските сайтове, в който всеки може да се регистрира.

Подобни статии

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

Всеки собственик на уеб сайт, който държи на популярност в интернет, може да се възползва от услугите на SEO компания, която да оптимизира с...

Преследването на AuthorRank загуба на време ли е?

Преследването на AuthorRank загуба на време ли е?

На 7 юни 2011 г., Google обяви за нов тип маркиране, който се нарича tag за авторство. Поради тази причина много специалисти промениха своит...

Не допускайте следните грешки, ако искате да се справите с болезнено наднормено тегло

Не допускайте следните грешки, ако искате да се справите с болезнено наднормено тегло

Следите теглото си всеки денТова е най-сигурната рецепта за неудовлетвореност от усилията ви и така няма да получите никаква полезна информа...

Какви грешки трябва да избягвате при кандидатстване за ипотечен кредит?

Какви грешки трябва да избягвате при кандидатстване за ипотечен кредит?

Финансовите кредитни институции стремглаво се конкурират при разрешаването на ипотечни кредити, но това не значи, че всеки, който пожелае жи...

CreativeVision

CreativeVision

1 публикации

Публикувано
Публикувано

23.04.2014

Обновено
Обновено

23.04.2014

Прочетено
Прочетено

1419

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия