Преследването на AuthorRank загуба на време ли е?

Преследването на AuthorRank загуба на време ли е?
На 7 юни 2011 г., Google обяви за нов тип маркиране, който се нарича tag за авторство. Поради тази причина много специалисти промениха своите стратегии за SEO оптимизация.

На 7 юни 2011 г., Google обяви за нов тип маркиране, който се нарича tag за авторство. Поради тази причина много специалисти промениха своите стратегии за SEO оптимизация. Естествено започнаха да се появяват логичните въпроси как тази категория влияе на класирането на сайтовете.
С течение на времето специалистите, които се занимават с оптимизация за търсачки ще изградят някакво мнение за това колко е важен този tag. Естествено ще има мнения, които се противопоставят. Те ще бъдат непримирими, докато някой като Matt Cutts не даде меродавното си становище.


Неяснота
На този етап няма никакво окончателно изявление как това влияе на SEO оптимизацията. Единственият представител на Google, който се е изказвал по въпроса е Eric Schmidt, който така и не даде някакъв конкретен отговор на въпроса, който вече две-три години мъчи съзнанието на специалистите.
През тези две години има силни доказателства както за тезата, че това е много важен фактор за изграждането на добро класиране, така и за твърдението, че можете да минете и без него. След толкова много време на мълчание от страна на най-мощната търсачка имаше период, в който всичко се обясняваше именно с AuthorRank.


Проблеми с AuthorRank
Както всяко нововъведение в света на SEO оптимизацията и това има своите пропуски. Често се случва отбелязването rel=author да бъде съвсем правилно и все пак авторството да се преписва на неправилния писател.
Вероятно за объркването има няколко причини. На първо място известните писатели не са се трогнали особено от използването на този tag в материалите си. Авторите, които искат да го използват пък, не са винаги наясно как. И разбира се, колкото и това да ви звучи като светотатство в храма на оптимизацията, Google прави грешки.


Другият слон в стаята
От известно време никой не говори за PublisherRank по отношение на SEO оптимизацията. На 6 август 2013 г., Google обяви нова функция, наречена In-Depth Articles (б.а. по-задълбочени статии). Това естествено доведе до промяна в стратегията за маркетинг на редица сайтове.
В началото всички специалисти, които се занимават с реклама, си казаха, че това ще е чудесен начин доброто съдържание да си прокара път нагоре в резултатите. Все пак изглежда статиите се подреждат по-вероятно по авторитета на издателя, отколкото от качеството на материала.


Истинският въпрос
Все пак истинският въпрос, който стой пред специалистите по
SEO оптимизация, ни връща в началото. Дори тези два инструмента да бяха идеални, щяха ли да имат отношение към класирането на сайтовете.
Прогнозите на много специалисти се обединяват около мнението, че ще видим още малко сценарии, които са свързани с ранговете. Вероятно те могат да продължат да бъдат управлявани повече от Publisher Authority, отколкото Author Authority. Трябва да се отбележи, че никога не е изключено да има и частни случаи за някои автори.
Може би някой ден ще има ясни признаци на истински AuthorRank. Все пак повечето специалисти не предвиждат да има голямо и глобално въздействие, което да се появи в близко бъдеще. Трябва да се отбележи, че може да се появят малки и коварни промени.
Възможно е в един момент влиянието на авторството да се промени и Google да разработи алгоритъм. Така онези, които през цялото време са залагали на авторството, ще имат добра репутация и основание за високо класиране.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал, основан на услугата предлагана тук https://www.seopal.bg/seo-оптимизация-от-seo-pal/). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Гонореен конюнктивит

Гонореен конюнктивит

Гонорейният конюнктивит се причинява от гонокока. Гонорейният конюнктивит се причинява от гонокока. Инкубационният период е от няколк...

Рак

Рак

Рак Лечение: своевременно, упорито, цялостно Все още раковата болест се числи към заболяванията, от които се страхуваме най-многр. Вс...

Членестоноги

Членестоноги

Това е една от най-големите групи в зоологията. Членестоногите действуват болестотворно на голям брой животни и специално на човека като пар...

Заболявания на периферната нервна система

Заболявания на периферната нервна система

По честота тези заболявания са почти 1/4 от всички заболявания на нервната система. Техните причини могат да се подредят също в няколко груп...

Желязонедоимъчни анемии

Желязонедоимъчни анемии

Основен белег на тази група анемии е недостигът на желязо. Основен белег на тази група анемии е недостигът на желязо в организма, вслед...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

13.03.2014

Обновено
Обновено

12.03.2014

Прочетено
Прочетено

905

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия