Газов Инжекцион LPG

Изпарителни газови системи и газови инжектори

Газовите уредби LPG се предлагат на пазара от десетилетия. „Ще сложа газ на колата си“ е фраза, която се използва от години от собствениците на каравани, авомобилии търговски превозни средства.Вече се използват електронно контролирани газови инжекциони, които не създават ограничения за двигателя. Все още съществуват някои недостатъци, но за много хора те са евентуални икономии на разход за гориво.

Изпарителни газови системи

Изпарителните газови системи са най-важната част от системата.И тъй като доброто изпълнение на системата зависи най-вече от това, как инжекторите работят, заслужава си да разгледаме по-отблизо тези важни газови компоненти.

Газови инжектори 

За разлика от много други системи за впръскване на LPG, инжекторите са специално изработени да се използват за газови горива. Настоящите DM-4 серии инжектори могат да се използват с LPG, CNG и водород. Инжекторите имат тефлоново покритие на буталото, за да се гарантира дълъг живот със сухи горива.

Контролна система

Ако газовите инжектори се държат по подобен начин на бензиновите, за да се осигури правилното зареждане с газ, всичко, което трябва да се направи, е да се прилага постоянно коригиращ коефициент към сигнала, по който обикновено работят бензиновите инжектори - и да се използва този коригиран сигнал за работата на газовите инжектори.

 

Газовата инжекционна система LPG използва следната функционалност за контрол:

  1. Линейни газови инжектори, които функционират като бензинови инжектори

  2. Специален LPG контрол на инжекторите, който се използва като основен вход на работния цикъл, чрез който бензиновия контролен блок на двигателя осигуряват бензиновите инжектори, коригиран с LPG контролен блок на двигателя за газовите инжектори

  3. Обратна връзка на оригиналния кислороден сензор на колата, за да се коригират малки отклонения в оптималните смеси

 

Употреба на изпарителните газови инжекциони

В режим на работа, колата винаги започва на бензин. Това е главно, защото има минимална температура на охлаждащата течност, под която преобразувателя не може да функционира при превръщането на течен LPG в газ. Малко след като охладителя е достигнал минималната работна температура (времето и температурата са програмируеми), системата за контрол на LPG автоматично изключва бензиновите инжектори и включва газовите.

Водачът разполага с малък монтиран интерфейсен блок. Той съчетава функциите на LPG индикатор за нивото на горивото, газ/бензин превключвател, предупредителен звънец и индикатор за грешен код. Вътрешният звънец сигнализира ако налягането на газта падне твърде много и системата превключи обратно на бензин. Той също предупреждава водача, ако има голяма повреда, която кара колата да превключи пак на бензин. Както винаги, икономията от превключване на газ зависи от това колко километра ще направи колата и от относителната цена на газта и бензина.

За повече информация свързана с газови инжекциони посетете Gasitaly.bg

 

Категории

Разни

Подобни статии

Видове газови уредби

Видове газови уредби

В последните години популярността на газовите уредби сред собствениците на автомобили расте постоянно. Главната причина за това са значителн...

Багрене на текстилни материали от целулозни влакна

Багрене на текстилни материали от целулозни влакна

  При багренето на материите от памук, лен и вискозна коприна трябва още веднъж да припомним, че концентрираните минерални киселини - ...

Правила при използването на електрическите уреди

Правила при използването на електрическите уреди

Работата с електрическите домакински уреди е лека при усло-вие, че се спазват известни правила при използването им. Те трябва да се съхраняв...

senimat

senimat

2 публикации

Публикувано
Публикувано

08.01.2014

Обновено
Обновено

07.01.2014

Прочетено
Прочетено

756

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия