7 причини да не се купуват медни монети

7 причини да не се купуват медни монети
За близо едно десетилетие, изкупуването и предаването на мед се превърна в истинска лудост. Още в края на миналия век през 1982 г., когато първо преминава за цинк, инвеститорите правят своите залози

За близо едно десетилетие, изкупуването и предаването на мед се превърна в истинска лудост.

Още в края на миналия век през 1982 г., когато първо преминава за цинк, инвеститорите правят своите залози купувайки десетки кутии с мед на цена за парчета. 30 години и над 100% печалба по-късно, цените за този вид метали в останалата част на света се доближават.

Докато стойността на щатския долар пада, стойността на медта и цинка върви нагоре. Всичко това е довело до стойността метал на предварителните 82 стотинки  - с тегло от 3,11 грама на медна монета или 146 медни монети на фунт се равняват на 2.2 ¢ за всяка днес.

Когато обаче заговорим за медната стойност, често хората дори нямат представа от това, как тя се котира на пазара. В действителност, някои медни стотинка са доста откъснат и пазара на скрап трябва да има премия над стойността им за самия скрап.

За събирането и съхраняването на медни монети се прави една изключителна инвестиция, а това кара много хора да купуват медни монети с конкретната премия. Добре е също така да се знае, че медните монети не са чисти 100% мед.

В действителност, медните монети, направени по време на или преди 62 година са 5% калай и цинк и медни монети, направено след '62, които са 5% цинк. Това е направено, за да са устойчиви, силни и неподатливи на корозия монетите. След 1982 г., започват да се секат монети с 97,5% цинк. Най-изненадващ е факта, че много хора дори не знаят, че съвременното пени е цинк.

Много медни монети не си струва цената при предаване на скрап

Дори ако забраната за монета мед се премахне, такива не биха били на стойност теглото си при предаването им за меден скрап. Ето и още някои характеристики на медните монети:

Медните монети са 5% цинк. Това не причинява замърсяване - най-вече в размер като 5%, което е относително голям процент при понижение на меден скрап. Това прави прецизиране на метала по-скъпо и допълнителните разходи се отразяват върху джоба на продавача, а не на купувача.

Медните монети са сравнително тънки отломки от мед. Тяхната дебелина достига 1/16, а всеки, който е продал лек мед на скрап знае не струва той и колкото е по-дебел, толкова и стойността му се окачва.

Медните монети са трудни да се купят – ако в двора с отпадъци имате медни тръби от водопровод, тяхната стойност може да варира. Това е така, защото ако за една купчина медни отломки може да се плати определена сума, то за предадени стари медни монети влияние оказват и множество други фактори. За повече информация около скрап индустрията научете онлайн директно от сайта.

 

 

 

Категории

Разни

Подобни статии

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта?В наши дни пазарът е препълнен с дамски чанти, състезаващи се за вашето внимание и информираност. То...

Бяло течение

Бяло течение

Това понятие се отнася за всяко течение от влагалището (без менструацията и кръвотеченията) и отговаря на медицинското понятие флуор. Норма...

Как да инсталирате LED ленти в няколко стъпки

Как да инсталирате LED ленти в няколко стъпки

Отлично средство за осветление и икономичен вариант за пестене на енергия в изминалите години се превърна LED осветлението. С него може да в...

9 съвета при избора на зимни гуми

9 съвета при избора на зимни гуми

Както всеки отговорен водач, вероятно се чудите какви зимни гуми да изберете. Ето един съвет: игнорирайте мненията на приятелите и семейство...

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да преминете към led диодни крушки

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да преминете към led диодни крушки

Може също така да се наложи подобряване на цялостното качество на фаровете, замяна на счупени части или козметични ремонти поради естетическ...

Е. Иванова

Е. Иванова

10 публикации

Публикувано
Публикувано

05.01.2015

Обновено
Обновено

23.12.2014

Прочетено
Прочетено

1344

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия