Бяло течение

Това понятие се отнася за всяко течение от влагалището (без менструацията и кръвотеченията) и отговаря на медицинското понятие флуор.

Нормално влагалището има свое съдържимо, което осигурява както необходимата влажност, така и биологичната зашита срещу болестотворни микроорганизми. По консистенция и количество съдържимото е такoва, че не изтича от влагалището и нормално жената не чувствува външните си полови органи влажни, а бельото й не се цапа.

Всяко овлажняване на външните полови органи и зацапване на бельото е ненормално и се дължи по правило на бяло течение.

Бялото течение не е определено заболяваме, а само симптом на ненормално състояние, на гинекологично или общо заболяване. Среща се толкова често, че някои жени го смятат за нормално явление - едва ли не като менструацията.

По произход бялото течение, въпреки че се демонстрира като течение от влагалището, може да бъде от матката, много рядко от маточните тръби, маточната шийка, външните полови органи, но безспорно най-често произхода от влагалището.

Причини за бяло течение

Причините за бялото течение са изключително многобройни и разнообразни. Ще споменем някои от тях.  

Предразполагащи причини

Недостатъчна хормонална активност на яйчниците в предпубертетната възраст, климактериума и менопаузата, патологична яйчникова недостатъчност, бременност, раждане, аборти и др.

Нарушен нормален химизъм и биологична среда на влагалището след неоправдани или неподходящи промивки, влагалищни средства за предпазване от забременяване и др. Влагалището нормално има кисела реакция, която създава неблагоприятни условия за развитие на болестотворните микроорганизми и с това го предпазза от възпалителни заболявания.

По-продължително използуване на някои лекарствени вещества - антибиотици, сулфонамиди и др., които, като унищожават нормалните за влагалището микроорганизми., създават условия за развитие на болестотворни микроорганизми (особено често гъбичката кандида албиканс).

 

Непосредствени причини

Бактерийни инфекции от най-различен тип, включително и гонококите - причинители на трипера. Инфекциите са най-честата причина за бялото течение.

Гъбични инфекции - най-честите причинители от тази малко неточно определена, но така позната на жените група, са т. нар. трихомонас вагиналис и кандида албиканс. Влагалищното течение, предизвикано от тези причинители, е тесто срещано и много упорито. Някои от инфекциите са семейни, т. е. засягат всички членове на семейството.

Механични причинители - чужди тела, попаднали случайно или преднамерено във влагалището - влагалищни песари, тампони и най-различни предмети, използувани при онанизъм или пъхнати случайно от малки деца (бобени зърна, малки монети, копчета и др.).

Термични дразнения - горещи влагалищни про-мивки, недобре тсмперирани кални или парафинови тампони при физиотерапия и др.

Химични дразнители - дразнещи разтвори за про-мивки, противозачатъчни средства, професионални вредности.

Нарушена трофика на влагалищните стени при напреднала възраст, след лъчелечение, при общи заболявания и др.

Психогенни причини - най-често у девойки, които не водят полов живот, и у силно сексуални жени.

Инфекция на влагалището и поява на бяло течение може да се получи и по полов път. Така че отговорност за бялото течение на жената трябва да се търси и у партньора й в половия живот, който може да инфектира своята партньорка било поради лоша полова хигиена, било поради това, че сам боледува (трипер, възпаление на члена, на пикочния капал и пикочния мехур, на простатната жлеза и др.), било че е носител на инфекциозен причинител, без да има сам оплаквания.

Инфектирането по извьнполов начин е също много често явление. То може да стане при липса на достатъчна полова хигиена, зеещо влагалище у многораждали жени или след разкъсвания при раждането, ползуване на чужди тоалетни принадлежности или бельо, легло, панти, басейни, обществени клозети и пр.

Смущенията при бялото течение са твърде характерни: замърсяванс на бельото, усещате на мокрота в областта на външните полови органи и ануса, усет за нечистоплътност, топлота и пълнота във влагалището, неприятна сладникаво-гнилостна миризма или зловоние, сърбеж (понякога много мъчителен и упорит) и областта на входа на влагалището и външните полови органи, болка при полово сношение, а понякога по-силно или по-слабо изразен оток на срамните устни.

 

Видове бяло течение

Видът на бялото течение може да бъде твърде различен, така че най-често бялото течение не е бяло, а жълтеникаво, жълтозеленикаво, мръснокафеникаво, кръвенисто, а в отделни случаи наистина бяло като кола, течно или с вид на извара.

Течението може да бъде воднисто, слузесто, гноевидно, пенесто, с вид на извара, без миризма или зловонно.

В някои случаи при вторично или едновременно инфектиране на пикочния канал и пикочния мехур (много често при трипер) се появяват често болка и парене при уриниране.

При по-продължително влагалищно течение може да се развие възпаление на външните полови органи и областта около ануса с парене, болка, сърбеж, зачервяване на кожата, оток, повърхностно разраняване или поява на брадавицовидни образувания.

Бялото течение особено когато е предизвикано от трихомонас вагиналис и кандида албиканс, може да предизвика след полови сношения възпаление на члена, пикочния канал, пикочния мехур и простатната жлеза на мъжа понякога със сериозни смущения. Първите признаци са зачервяване, оток и повърхностно разязвяване на главичката на члена, бял или гноевиден налеп, парене и болка при уриниране, често уриниране и пр.

На бялото течение не трябва да се гледа с пренебрежение, дори когато не е много обилно и не дава сериозни субективни оплаквания. Зад него, както вече се спомена, може да се крие сериозно гинекологично или общо заболяване. Самото течение от своя страна може да предизвика усложнения, най-чести от които са раничките на маточната шийка и инфекцията на матката и тръбите, (особено след раждане или аборт).

 

Лечение на бяло течение

Всяко бяло течение, преди да се започне каквото и да е лечение, изисква консултация с гинеколог. Нерядко жените по свой почин започват лечение без лекарски преглед и съвет. Това, разбира се, е неправилно, а понякога и опасно тъй като причините са различни, а няма такова лечение, което да е подходящо за всички случаи.

Особено важно е преди гинекологичния преглед да не се правят влагалищни промивки и да не се поставят никакви лекарства във влагалището, тъй като при прегледа по правило се взема влагалищно съдържимо за бактериологично или друго изследване, за да се изясни причината на течението. Лечението на бялото течение трябва да се провежда само след гинекологичен преглед и по лекарско предписание Само при липса на възможност за незабавен гинекологичен преглед и неприятни субективни оплаквания временно може да се направи влагалищна промивка с отвара от лайка или със сода за хляб - 1 супена лъжица в 1 литър приятно топла вода.

За да се осигури бърз и пълен ефект от лечението предписано от гинеколога, трябва да се спазват някои основни правила, валидни за всички случаи:

 • Със започване на лечението да се прекратят половите сношения.
 • Да се спазват строго указанията на лекуващия лекар, като при нужда се лекуват едновременно двамата партньори - и жената, и мъжът (при трипер, трихомонас вагиналис, соор и др.).
 • Точно и съвестно да се провежда лечението (особено от мъжа). Често поради липса на субективни оплаквания мъжът нарушава лечебния режим, остава неизлекуван и повторно инфектира своята партньорка.
 • Трябва да се изключи възможността от повторно извънпо-лово инфектиране. За тази цел е необходимо изпарване на бельото, изглаждане с гореща ютия, дезинфекция на тоалет-ните принадлежности, ваните, клозетните чинии и пр. Трябва да се изключи повторна инфекция и от друпи членове на семейството или съжители.
 • След завършване на определения курс лечение трябва да се направи контролно изследване на влагалщното съдържимо (3-4 дни след свършване на менструацията), за да се уста пови дали инфекцията е ликвидирана или се налага допълнително лечение.

Профилактични мерки за бяло течение

За предпазване от бяло течение са необходими определени профилактични мерки.

Строга обща и полова хигиена на жената и мъжа. Измиването на половите органи с топла йода и недразнещ сапун всяка вечер преди лягане трябва да бъде така редовно, както миенето на зъбите.

Избягване на случайни, инцидентни полови сношения. Майката н дъщерите трябва да ползуват индивидуални принадлежности за генитален тоалет и индивидуално легло. Дори малките момиченца не трябва да ползуват леглото на родителите.

Съществено значение за откриване на бялото течение и неговите причинители имат периодичните профилактични гинекологични прегледи. Ранната диагноза на бялото течение осигурява най-бързо и ефективно лечение.

Етикети

бяло, течение

Коментари за Бяло течение

 1. 1.

  Zdr:)Az imam bqlo te4enie ot dosta vreme,no to e savsem bqlo i ima vid vse edno na hra4ka.

 2. 2.

  i pri men e taka
  no me e strah da ne e nqkakava infekciq
  vse pak sum teenager

 3. 3.

  i az imam bqlo te4enie ot dosta otdavna na 14 godini sam no e bqlo kato mine vreme tokava e leko jaltenikavo no savsem lek ottenak nqma nepriqtna mirizma no vse pak ne sam sigorna dali nqma nqkakva infekciq

 4. 4.

  momi4eta,idete na lekar...nqma koi drug da vi pomogne!ako ne pomogne edin lekar,otidete pri vtori,treti ako se nalaga...4e dori i pri deseti 6te idete!taka kato samo se oplakvate,6te stane po-zle i po-natam e vazmojno da ne moje da se izlekuvate i da stane hroni4no!sega ili 6te se opravite mnogo barzo,ili 6te se opravite s mnogo lekarstva i vreme,ili nqma da se opravite!no ne se predavaite...vse pak si e za vas!

 5. 5.

  i az imam ot dosta vreme,bqh na ginekolog i mi otkri gybi4ni obrazovaniq i o6te edna bakteriq be6e ne6to kato gangrela ili podobno i mi ispisa vaginalni antibiotici koito dosta vreme postavqh,no taka i nepomognaha!!!i sega daje mi e savsem razli4no ot predi i namerih dosta efektivno lekarstvo,no deistva samo v perioda koito se pie redovno oba4e e dosta gor4ivo s ekstrakt ot greipfrut,lekarstvoto se kazva "citrosept" i struva okolo 15 lv.to e kiselina i se razrejda zadaljitelno!naistina mnogo pomaga i e s mnogofunkcionalni svoistva pomaga za stotici zabolqvaniq i e mnogo dobre sqka jena da go ima v ky6ti!oba4e naistina vkusa e ujasno nepriqten!a za bqloto te4enie..AKO NAISTINA IMATE I VI PRITESNQVA ZADYLJITELNO NA GINEKOLOG ZA6TOTO PONQKOGA BQLO TE4ENIE SE POQVQVA KOGATO IMA KISTI PO QI4NICITE I E DOSTA OPASNO!pregleda nekostva ni6to..na 1 mqsto e zdraveto!

 6. 6.

  ИСКАМ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРИНТИРА.

 7. 7.

  Здравейте, може ли някой да ми помогне с информация? Ходила съм на лекар, казват ми че нямам инфекция но е факт че почти всеки месец/може би по време на овулация/имам странно "течение" или по скоро не е течение, а падат малки люспички бели като сняг.Това ме тревойи и моля ако някой е имал същия проблем да го обсъдим!Може и на емаил:mjg@abv.bg

 8. 8.

  за бялото течение прочетох какви ле не работи!като тръгнем от страшни инфекции и стигнем до това, че няма да мога да забременея!бременна съм и имам бяло течение!лекувам го, но за ефект не мога да говоря все още!моля се само детенцето ми да се роди живо и здраво

 9. 9.

  otkakto se pomnq imam bqlo te4enie bez miris nqmam sarbeji ili parene tova ne6to trqbva li da me pritesnqva

 10. 10.

  Polu4ih bqlo te4enie sled rajdaneto,mnogo e silno trqbva li da se pritesnqvam?

 11. 11.

  imam bialo te4enie ot mnogo otdavna opasno li e i kakvo moje da mi stane ako ne otida na ginekolog otgovorete mi moliq

 12. 12.

  i az imam bqlo te4enie i to mnogo silno ponqkoga prosto si stoq i 4uvstvam kak ve4e sam mokra .mnogo e nepriqtnoosobeno kogato sam v u4ili6te. hodih na lekar kaza 4e bilo napalno normalno no az ne mislq taka i se pritesnqvam .molq pomognete mi!slu4vase predi i sled mese4niq cikal!

 13. 13.

  Момичета,"бялото течение" никога не е "нормално",то е трудно лечимо и за това повечето жени се примиряват с него като го нари4ат"нормално".То винаги е признак на инфекция,която не е задължително предадена по полов път.Може да е симптом на лоша и/или неправилна хигиена.Хроничното "бяло течение" може да доведе до доста усложнения,най-неприятното е репродуктивна неудачи!Ако става вапрос за чисто бактериална инфекция се назначават антибиотици:Flagyl-вагинални свещички и таблетки за през устата.Ако има и гъбична флора:Clion D 100.Но това не е достатъчно преди поставяне на свещичката се прави вагинален душ с преварена вода и майчино млечице,а също се пият и витамини -Геритамин-които укрепват влагалищната лигавица и спомагат за оздравяването и.И всичко това се прави много дълго и упорито,като се лекува и партньора или ако няма такъв-секс само с презерватив.Да не забравя:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ГИНЕКОЛОГ!

 14. 14.

  zdraveite i az imam bqlo te4enie i sa6to taka imam nqkakvi beli pap4ici i neznam kakvo da si mislq ot bqloto te4enie li e ili ot ne6to drygo poqviha se nqkolko dena predi da mi mine mese4niq cikal ytre 6te hoda na ginekolog no me e strah za6toto ne sam hodila do sega a sam na 19 godini kajete mi ot kakvo teq pap4ici

 15. 15.

  ZDRAVEITE,AZ IMAM BQLO OT 11 GODINI PROBVAH KAKVO LI NE ZA KAKVOTO SE SETITE I EFEKTA E NIKAKAV NO E HUBAVO DA SE HODI NA LEKAR OT VREME NA VREME

 16. 16.

  zdraveite momi4eta..az sa6to imam bqlo te4enie xodila sam na gonekolog ispisvaxami sve6ti4ki i kakvo li o6te ne no ne pomagat ni6to uff neznam ve4e...no na ginekolog trqbva da se xodi 4esti4ko da..

 17. 17.

  i az imam bqlo te4enie i to ot dosta otdavna!hodila sam na ginekolog ne vednaj izpisvat mi antibiotici i mehlemi mnava mi za opredeleno vreme i pak se poqvqva!sega si pravq promivki s prevarena tetra i mi pomaga!otkazah se ot lekarite te i bez tova ne pomagat!!

 18. 18.

  a koga trqbva da se otidena na ginekolog,predi cikul ili sled cikul,pri purvo le4enie

 19. 19.

  molq vi daite mi savet kak da se izlekuvam ot bqloto te4enie??? pi6ete mi na virov@abv.bg

 20. 20.

  i az imam ot 18 god.te4enie no ne pomagat nikakvi lekarstva vse hodq po lekari i nishto ,ve4e se lekuvam s promivki ot tetra i bql ravnec edna semisa ednoto edna drugoto pone uspokoqva i se 4ustvam po dobre no ne trqbva da se pravi vseki den a prez den opitaite i vie

 21. 21.

  iskam da vi predloja i az moeto le4enie,vinagi go prilagam dori profilakti4no!Na tampon ili prevrazka slagam doma6en 4ist med.Podmeniam pri hodene do toaletnata.Probvajte i pi6ete kakvo e mnenieto vi.Niama nito mirizma sled tova nito kakvoto i da biloi,4esto pati kato planuvam intimna ve4er s priatelia si,celia den sam s podoben kompres ili kakto vie go nare4ete!

 22. 22.

  az se pritesniavam za moiata dasteria, i tia ima

 23. 23.

  Az su6to imam podoben problem sustoia6t se v izti4a6t ot vlagali6teto mi beleznikav sekret,4esto s konsistencia-na izvara .Tipi4noto "bialo te4enie".Moga da kaja,4e ot nego polu4i stra6na postoianna bolka,dolu,nisko pod pupa.Imam si ia vsekidnevno postoianno.Hodih pri dvama ginekolozi,no rezultat-nikakuv.lekuvana sum s KLOTRIMAZOL-sve6ti4ki i TRIHOMONACID-tabletki,a su6to i s edni drugi sve6ti4ki,na osmovata na mle4na kiselina,no ne im pomnia imeto.Minah i prez dobre poznatite ni antibiotici-no ni6to.Poelavam na vsi4ki vi po-uspe6no le4enie ot moeto i kusmet.NE OMALOVAJAVAITE BIALOTO TE4ENIE,za6toto moje da ima seriozni posledstvia.A 6to se otnasia do men-az produlavam da tursia na4ini i doktori,koito da mi pomognat da se oturva ot nego

 24. 24.

  az sam momi4e na 12 godini imam bqlo te4enie ot 1 godina spored vas normalno li e molq kajete

 25. 25.

  az sa6to imam postoqnno te4enie,no ponqkoga ne e to4no bqlo..v smisal nqkoi pat e i prozra4no..az ne sam se lekuvala no smqtam 4e ve4e e vreme da otida na ginekolog

 26. 26.

  vseki go ima toya problem ot tova utirvane nyama jenilis me ste si traem nyama kak i az go imam i oste nemojah da se izlekuvam mayce nyama i da moga zatova vece se otkazah ne hodya vece i na ginekolog

 27. 27.

  az dokolkoto znam sled poqvata na bqloto te4enie ti idva cikala no tova e pri momi4etata a za tezi koito si imat cikal neznam... mnogo sam 6tasliva 4e nqmam takav problem...

 28. 28.

  i az imam bqlo techenie ot 10 god i ne mi namalj vse si ima i neznam kak dase otarvai na lekari xodix i pak e sastoto

 29. 29.

  лила

 30. 30.

 31. 31.

  az sum na 18 i imam bqlo te4enie ve4e okolo 6godili naskoro razbrah 4e nee normalno i sega se 4uda kak da pitam maika mi 4e tq e medicinsko lice... mn me e sram

 32. 32.

  i az imam sa6tiq problem neznam kakvo da pravq

 33. 33.

  Купете си Diflucan150мг х1табл пийте го през ден 1, 3, 5 ден по 1 табл. При по тежки течения може да използвате и вагинални глобули в комбинация.

 34. 34.

  а забравих и партньора също трябва да се лекува паралелно с вас по същата схема понеже ще ви заразят повторно. И бельото да се изпере на висока температура.

 35. 35.

  ox ot mnogo vreme imam tozi problem prosto mirizmata ve4e me otvra6tava mnoo mi e gadno xodila sam 100 puti na lekar no i te ne znaqt kak da mi pomognat s kakvi lekarstva i le4eniq 6te me posavetvate da se pooopravq

 36. 36.

  imam problem i nemoga da otida na lekar za6toto ne sum v BG v momenta i 6te se vurna sled 8 meseca.Vsi4ko trugna ot tam 4e nemoga da zabremeneia i edin poznat mi kaza da otida pri edin gleda4 koito e pomognal na mnogo dvoiki puk i Vanga go e priznala i az otidoh,kaza mi da svuria tam edin trunak i da se naparvam 15 dni oba4e posle da napravia promivka s dubovi kloni svareni,sega imam gubi4ki,te4enieto mi e julto i ima lek miris,imam i surbeji,neznam kakvo da pravia.imam otli4na higiena i 1-2 puti v sedmicata si pravia promivki s laika i na vtorata promivka si slagam v laikata LAKTACID za vutre6na upotreba za da ne naru6a PHto.dnes edni kolegi se pribirat za 4 dni i az 6te izpratia edna recepta da mi ia kupiat ot BG,tazi recepta mi be6e prepisvana za cistit no niamam druga a ve4e ne prodavat bez recepta.receptata vklu4va:Ciprofloxacin,Flagyl,Gynalgin i Mycomax i az si imam ot predi Gynazole vaginalen krem.molia vi pomognete mi neznam dali tezi 6te mi pomognat no niama izbor .Daite mi suvet.

 37. 37.

  imam i 2 opakovki Fasigyn, moge bi ednata za men a drugata za priatelia mi

 38. 38.

  ako imam bqlo neshto po beluoto kakvo e to?
  trqbva skoro da mi idva za pruv put ot tva li e ?

 39. 39.

  zdr. I az kato vas imam tova gadno bqlo te4enie.prez iuli navar6vam 14 i mislq sega skoro oba4e da otida na genekolog.Az nqmam parene,mehuri,bolka,mirizma i takiva,a prosto to ne e to4no bqlo a e po skoro bledo julto ili prozra4no zavisi dali sam predi ili sled menstruaciq.Ako nqkoi e hodil na genekolok ili ima su6tiq problem da mi pi6e tyk : mimenceto9507@abv.bg

 40. 40.

  # 2009-03-22 14:53 ...... :

  ako imam bqlo neshto po beluoto kakvo e to? trqbva skoro da mi idva za pruv put ot tva li e ? i az imam sa6tiq

 41. 41.

  idete na lekar momi4eta,osobeno ako vodite polov jivot.Ne se izostaviaite da dostignete polojenie v koeto posle 6te imate golemi problemi.moiat lekar kazva ,4e momi4eta koito ne hodiat na lekar i ne si praviat izsledvania,izostaviat se kato imat te4enie-tezi momi4eta sa nemurlivi.Ne se obijdaite,vie ste malki o6te i triabva da si obru6tate vnimanie.ako iskate suvet za ne6to -pitaite.S udovolstvie 6te pomogna za6toto na4aloto e trudno

 42. 42.

  Priqtelkata mi poluchi i taka i po-men , sega shte se lekuvame ama mnogo stragi iziskvaniq , 15 dena bez sex,alkohol,gazirano,soleno,kiselo,gorchivoi tam nqkakvi hapcheta trqbva da se piqt
  , mnogo gadna rabota hora , pazete si

 43. 43.

  mnogo e gadno.i nie v momenta se vuzdurjame.a ti ako ima6 su6to te4enie sutrin predi urinirane i surbeji moje6 da si svari6 laika i da sloji6 v edna 4a6a ot laikata i malko soda za hliab i da si go topi6 ve4er predi liagane za okolo 10 min v produljenie na sedmica.a za da izbegnete zanapred takiva raboti,priatelkata ti vsiaka sedmica da si pravi promivka s laika.az redovno si pravia promivki s laika,predpazva ot mnogo raboti,dori moia lekar ima6e sumnenia za rak na mato4nata 6iika no se okaza prosto te4enie po dulboko ot togava s tazi laika niamam oplakvania.no ne se pritesniavaite ,vsi4ko minava

 44. 44.

  iskam da pitam normalno li e nqkoi momi4eta da imat bqlo te4enie za6toto cikala 6te im idva(za parvi pat) ?

 45. 45.

  da vuzmojno e

 46. 46.

  mersi ani oba4e misli6 li 4e pak e nyjno da ida na lekar?

 47. 47.

  ako vodi6 polov jivot e hubavo da otide6 na lekar,ni6to ne ti pre4i.dori i da ne vodi6 polov jivot pak e hubavo da hodi6 na lekar.prosto idi na lekar i obiasni kakvo ti ima,ne e stra6no.az kogato biah za purvi put na lekar umirah ot sram oba4e prosto e neizbejno i vseki put kato otida vse mi ima ne6to,prosto sum podatliva a higienata mi e otli4na,2 puti v sedmicata si pravia promivki s laika,i kato pitam lekaria za6to vseki put ima ne6to toi mi kaza za6toto si sus svetla koja a ako be6e rusa 6te6e vseki mesec da si pri men.s 2 dumi higienata e na purvo miasto.ne se pritesniavai vsi4ko 6te e nared

 48. 48.

  ako si ot Plovdiv 6te ti dam telefona na moia lekar,neveroiaten diagnostik e i e mnogo vnimatelen

 49. 49.

  Hora i az imam bqlo te4enie ot nqkolko godini.Genikologat mi kaza 4e tova e hormonalno i ne moje da se izlekuva.

 50. 50.

  i az imam bqlo te4enie ama kvo da napravq 6a stradame i tva e polojenieto ve4e se izmorix ot tova te4enie...ako ima nqkoi koito znae nqkakvi efektivni promifki da pi6e molq vi

 51. 51.

  az znam.promivki s laika zaduljitelno vsiaka sedmica,dobre precedena da bude laikata,prez tenzuh ili ako niama6 4orapoga6tnik su6to stava.men me opravi tazi laika,lekara mi se sumniava6e za rak na 6iikata-tolkova biah zle ot te4enie no 1 sedmica promivki sutrin i ve4er i sega 1-2 puti v sedmicata profilakti4no

 52. 52.

  здравейте,аз съм на 13 години и амам бяло петънце някога като крем на гашичките си.. понякога имам сърбеж там, но понякога .. може ли да ми помогнете.. ще ви бъда много благодарна!

 53. 53.

  tva s laikata testvano li e ???

 54. 54.

  ami ko da vi kaja i az se vla4a po lekari izkupih aptekata i efekt nqma nikakav ne si pravete usilie da se lekuvate s lekarstva ami samo si pravete promivki sas tetra ili bql ravnes s neven i tova pone 3 pati v sedmisata nqma da vi mine no pone oblek4ava polojenieto emi qvno shte si go vla4im sql jivot......

 55. 55.

  ako te4enieto e s razli4ni cvetove

 56. 56.

  edin den e svetlo a na drugia e gasto i drug cviat

 57. 57.

  хора здравейте отдоста време имам бяло течение.... преди време пий антибиотици и след това се появи. нз бяло ебез никакъвмирис не е много различнопоявява сенай-често сле пишкане.... нз моля ви кажете какво да правя не заради друго а съм малка а не искам да ходя на гинеколог , зада не ме перглеждата и не искам майка ми да разбира.... какво да правя

 58. 58.

  trydno se lekyva.da ne kaga 4e v pove4eto sly4ai e vremenno.trqbva visoka xigiena,intimen gel, i ginekolog ama dobar.

 59. 59.

  zabravix 4ai ot bql ravnez 3 pati dnevno 100 pr. garanziq.

 60. 60.

  zdraveite.parvo iskam da vi kaja, 4e tova neshto moje da se slu4i na vseki i ne vinagi pri4inata e losha higiena...moia priatelka mi kaza 4e kato hodi po malka nujda polu4ava parene i pri4ina za tovae "bialoto te4enie" ili niakakvo vazpalenie,ako imate takova piite hap4eta za peroralno prilojenie no samo ako ima parene.pie se ednokratno i samo kogato ima parene ili vazpalenie,na priatelkata mi pomoga nadiavam se i na vas.NELIDIX se kazvat tezi hap4eta.zapomnete priemat se ednokratno...uspeshno le4enie.

 61. 61.

  za momi4eto na 13 godini mila ako nqma6 cikal bqlo te44enie e znak 4e cikala 6te ti doide ot 6do 12 meseca taka pi6e6e v edin dryg sait...a ako ima6 cikal nqmam i predstava...

 62. 62.

  и а зимам бяло течение от 2 години нчкаде и незнам какво да правя,посаветваите ме не6то моляви

 63. 63.

  Tovae savsem normalno,az izpolzvam ejednevni prevrazki koito sa tanki i dori ne se useshtat zashtoto ina4e e mnogo nepriqtno probvaite az sam mnogo dovolna

 64. 64.

  i az imam bqlo techenie no me e sram da otida na lekar ako nqkoi e hodil molq da mi kaje kakvo ti pravqt tam

 65. 65.

  Az imama bialo te4enie i sum na 14 godini ne mirishe no e dosta gusto i obilno.Vse oshte ne vodia polov jivot i reshih da otida pri ginekologa si.Podurjam dobra higiena i se epiliram s kola maska i taka otidoh na lekar i tia mi kaza 4e higienata e mnogo vajna a az s tova niamah problem za tova mi vzeha sekret i mi kazaha 4e niamam infekcia i te4enieto e napulno normalno

 66. 66.

  Аз ходих на гинеколог. На 16 години съм и имам същия проблем. Прегледа не е нещо особено. Сваляш си бельото зад една завеса (желателно е да си с рокля или пола), качваш се на един стол, разкрачваш се, гинекологът разтваря влагалището ти с един уред и взема влагалищен секрет. Този секрет се изследва и след няколко дни вземаш резултатите, връщаш се при гинеколога и той ти изписва подходящо лечение. Аз утре ще отида, за да взема резултатите и ще видим какво лечение ще ми предпишат. Мога да напиша едно коментарче с лекарствата, които ми предпишат. :)

 67. 67.

  taka xora iz4etox si4kite komentari mejdu koito pove4eto ednakvi xora 4etete.iskam da dobavq 4e bqloto te4enie ima o6te dve osnovni pri4ini koito gi pri4inqvat
  1.na psixi4na osnova stres depresiq i lo6o nastroenie maniq po tova 4e e drugo zabolqvane i t.n.
  za tova moq savet kam tazi to4ka e ospokoite se odaite se na po4ivka za nqkolko dena mejduvremenno po jelanie kompresite s laika sa efikasni
  2.daljat se sa6to i na tova ako pri polov akt naro4no ili ne popadnat vav vlagali6teto 4ujdi tela to togava florata sa6to se naru6ava i se polu4ava te4enieto kam tova pribavqm dve recepti var6at straxotna rabota
  : 2 do 3 dena se pie voda v koata se raztvarq edna lajica ocet i edna lajica med tova sa6to e i za profilaktika
  :ako infekciqta e pri4inena ot van6ni tela vav vlagali6teto v litar voda se raztvarqt dve do tri laji4ki ocet i se pravqt do 3pati na den promivki
  :edna 6epa presni lista ot neven v 400-500 ml zextin postavete smesta v staklen sad i q ostavete edna sedmica da prestoi na slance i posle dobavqte po edna dve laji4ki vav vodata koqto polzvate za miene
  Taka do tuk nadqvam se 4e razbraxte no zadaljitelno trqbva pone vednaj da otidete na genekolog pri nqkoi slu4ei e normalno za malko da polu4ite bqlo te4enie poradi povi6ena kiselinnost vav vlagali6teto i posledno receptite deistvat no e nujno uporstvo i postoqnnstvo! nadqvam se da sam vi pomognala ako ima ne6to mi pi6ete na
  : ladyplevel@abv.bg

 68. 68.

  vsa6tnost receptite sa tri... :)

 69. 69.

  a da zabravix da dobavq i o6te edna pri men podestva kogato bqx na 16 sled tova za dve tri godini pri otli4na xigiena nqmax problem tova e 50 gr smradlika poparvate s 2 litra voda sled koeto kipvate za dvaiset minuti dobavqte otnovo da stane dva litra te4nosta otdelqte ot oganq iz4akvate da oxlednee pri staina temperatura otvarata trqbva da stigne za tri dena kato po 3 pati na den pravite promivki i nakraq popivate s xavliena karpa bez da izplakvate.vtoriq pat ot 4ujdi tela polu4ix tova zabolqvane i opisanite po gore v drugite mi komentari recepti pomognaxa barzo i efikasno...da pod4ertaq ne sam xodila na ginekolog no zastavam tvardo za tova 4e trqbva da se otide....blagodarq vi za vnimanieto....

 70. 70.

  Abe xora to e iasno ot doktori i xap4eta efekt niama ami probvaxte li s bilki? Az zanam za bial ravnez i ilaika da se variat zaedno i surtin da se pie po edna 4asha n gladno !! Neznam pomaga opitaite i vie!!

 71. 71.

  zdraveite momi4eta aaz sam na 13 godino a ot 10 imam belo te4enie mn me e strah ! to e kato bql sopol mazno i postoqnno go imam . A i izkam da vi pitam dali 6te ima problem ako pravq sex bez da imam cikal

 72. 72.

  zdraveite az sum na 21g. i az imam su6tiq problem ot blizo 2g.predi godina hodih na lekar i mi kazaha,4e imam kista na qi4nika i 4e e golqma 3sm kazaha mi da vzemq merki ,no az taka i ne vzeh i sega me e strah da otida na lekar a te4enieto mi e stanalo neponoimo te4emi po mnogo ...

 73. 73.

  Здравейте,на 22години съм.По този повод ходя често на лекар,но той все ме успокоява че е нормално,изписва ми лекарства от които все няма файда.и все още съм си със това течение.

 74. 74.

  zdr na vsi4ki,az sum momi4e na 19g i imam tova bqlo te4enie ot 3godini nqkade baba mi mi e kazvala 4e e ot prostuda hodela sum na lekar predpisvali sa mi svesti4ki hap4eta no i tova ne mi pomogna. momi4eta tova naistina e mnogo nepriqtno i za vas i za partniora vi az li4no me e sram mnogo ot tova no kakvo da napravq az ne sum go iskala kakto i vie no mislq 4e tova e nasledstvo ot na6ite maiki babi i t.n. nadqvam se ako razberete kak moje da se izlekuva tova da pi6ete za da moje i nie da se 4ustvame odobno i da ne izpolzvame vinagi ejednevnite prevruzki. blagodarq vi :)

 75. 75.

  zdraveite momi4eta az imam sa6tia problem ot mn.vreme probvaite s makmiror antibiotik i ginodaktrin globuli moje da vi pomognat no parvo otidete na genekolog i za promivkite s laika naistina ima efekt no triabva da e po prodaljitelno vreme.uspeh

 76. 76.

  Като за начало пишете на кирилица, българи сме все пак.А за течението бих казала,че със съвети тук няма да си помогнем- отидете на лекар!

 77. 77.

  здр момичета и аз имам този проблем но ми е от много време но нямам цикал на 12години сам това да не значи чи ще ми идва не мисля защото ми е от 2 години

 78. 78.

  много ми идва преди мензис,гадноооооооо

 79. 79.

  IMAM BIALO TE4ENIE I TO MNOGO I MIRI6E OTVRATITELNO!POLZVAH VAGINALNI SVESTI4KI I SE OPRAVIH NO KATO PRAVIH SEKS SAS MEJA MI I OTNOVO SE POIAVI!MOLIA VI POSAVETVAI TE ME KAKVO DA PIEM SAS MAJA MI DA SE IZLEKUVAME OT TAZI GADOS!

 80. 80.

  MOLIA VI POMOGNETE MI!

 81. 81.

  kato za nachalo otidi na lekar,shte ti izpishat vaginalni hapcheta i oralni,koito trqbva da vzamete i ti i majat ti.I po vreme na lechenieto,ako ne e neshto seriozno ne trqbva da se pravi sex,a lechenieto trae okolo sedmica.Uspeh

 82. 82.

  # 2008-10-03 13:07 мила :

  мисля,че имам същия проблем като това момиче.на някой друг да му се е случвало?възможно ли е ако ръцете на партньора ми не са били чисти или нещо подобно?

  Здравейте, може ли някой да ми помогне с информация? Ходила съм на лекар, казват ми че нямам инфекция но е факт че почти всеки месец/може би по време на овулация/имам странно "течение" или по скоро не е течение, а падат малки люспички бели като сняг.Това ме тревойи и моля ако някой е имал същия проблем да го обсъдим!Може и на емаил:mjg@abv.bg

 83. 83.

  значи... аз съм на 14 години и четох коментарите ви.. искам да попитам проблем ли е ,че и аз имам едно жълтеникаво-бяло течение?аз съм чувала,че не е проблем,когато нямаш мензис.. все още нямам мензис и затова искам да ми отговорите дали има проблем,защото нямам сърбеж,парене просто течение.. благодаря ви предварително

 84. 84.

  аз съм на 13 години и почти от 2 години имам бяло-жълтеникаво течение.Много се притеснявам да нямам някакво увреждане на яйчниците,защото понякога ме боли долу под корема след като се капах лятото в студен басейн.Моля ви да ми кажете дали е нормално и дали болката ще се оправи или трябва да се посъветвам с лекар.

 85. 85.

  притеснена е моята най-добра приятелка и двете с нея се къпахме в студения и басейн лятото .... той беше нов и ние се радвахме и избързахме.. таа.. имам впредвид да не би сами да сме си създали проблем.. бялото течение аз също го имам от 2 години и отгоре

 86. 86.

  ще чакаме отговор.само да допълня,че още не ни е дошло.

 87. 87.

  zdr.momi4eta vsi4ki jeni sme s tozi nepriqten problem.opitala sam kakvo li ne no efekt nikakav.no mai bilkite pomagat.....kofti .uspeh pojelavam i mnogo zdrave na vsi4ki.veseli praznici

 88. 88.

  Momi4eta,tozi problem ,ako moje da se nare4e,problem,ima nad 10 ostanoveni ot med. pri4ini,moje da e fiziologi4en ili patologi4en (bolest).Pro4etox vsi4ko tova kakto vsi4ki predpolagam,vseki se sbluskva s tova pone vednuj ,a nqkoi poradi nepravilna diagnoza ili le4enie stradat dulgo.Nai pravilniq suvet ,koito pro4etox e IDETE NA GINEKOLOG,samo toi 4rez natrivka (ne boli da se vzeme i ne e stra6no) moje da vidi pri4initelq,daje vednaga na mikroskop v kabineta.Ne kazvam ,4e promivkite s laika 6te vi navredqt,no ima mn. dr. pri4ini ot koito se poqvqva "bqloto te4enie" i zada ne si navredite ,ili da zakusneete s le4enieto na ne6to po-seriozno,ostavete na va6iq ginekolog da preceni kak 6te se lekuvate .Tova e simptom i moje da se poqvi po mn. pri4ini,zaduljenie na lekarq vi e da vi obqsni pove4eto takiva.Kato lekar se naemam da vi spodelq nai-4estite i nqkoi koito ve4e znaete.:Nai-4esto nary6avane na normalnata flora (sreda ot normalni ,polezni obitateli),po mn pri4ini-glavno xigenata,promivki s neqsni raztvori,priemane na lekarstva za dr.bolesti,nai 4esto antibiotici.Ob6ti zabolqvaniq ,diabet,kruvni i psixi4eski ,zabolqvaniq s priem na nqkoi lekarstva nary6ava6ti balansa ili kiselinnostta na vlagali6teto.Polovi zabolqvaniq-gubi4ni,nai 4esto ot rod Kandida,Bakterialni-ot gonokoki i dr ot roda (Triper-polovo predavana bolest sinonim na Gonoreq) treponema,i mn dr mikroorganizmi,nqkoi ot koito sa normalni obitateli,no pri disbalans mogat da pri4inqt tozi simptom.Sled cikul i po vreme na ovylaciq su6to moje da ima,togava se dulji na izlu6teni kletki ot stenite na polovite organi (nai-4esto vlagali6teto) i sekreta na polovite jlezi ,koito v tozi period imat zasilena prodykciq.Kakto se razbira tova sa mn malko ot pri4inite za tozi simptom,dori i da znaete vsi4ki bez taka nare4enata citonamazka,koeto e vzimane na proba s tampon4e (Kato po-golqma kle4ka za y6i) ot sekreta i izsledvaneto my,pod mikroskop i v laboratoriq nikoi ne moje da kaje kakvo go pri4inqva.Moje da se gadae ,po cveta i nali4ieto na miriz -za vida na mikroorganizmite,po-koli4estvoto i konsistenciqta,no to4en otgovor ima samo specialista (Genikologa).Ne si pravete opiti moje da e bezobidno vuzpalenie,moje da e normalno po golqmo koli4estvo sekret,moje da e v sledstvie na nastinka,no moje i da e po-seriozno.Za tova kolkoto po-rano se razbere tolkova po-burzo 6te se oturvete i tolkova po-malko glavoboliq 6te imate i vie i partniora i blizkite vi.Dano imate dobur i tarpeliv ginikolog da vi pomogne i da vi obqsni.Dano sum bila polezna:) D-r Georgieva :*

 89. 89.

  Мога да ви кажа, че от много време имам бяло течение! Всеки божи ден то е с мен! Ходила сам на генеколози и всеки ми казва "Ми нищо ти няма!" .. Е как да ми няма нищо, като го имам! Сега забелязвам, че по студеното имам повече! За това гледай те краката и кръстът да са топли! И съжалявам, че ще го кажа, но от това нещо оттърване няма! .... Правете си пак промивки и т.н ,но не се надявайте, че ще мине! По вероятно е да намалее, но не и да мине освен ако не е причинено от нещо конкретно!

 90. 90.

  мол

 91. 91.

  моляви хора помогнете ми имам бяло течение едимпат говорихме с класната защото е по биология и тя ми обесни че изобщо не е хубаво човек да има бяло течение защото след време може и да не правиш деца ааз съм все още на 12години моляви разчитам на вас

 92. 92.

  дани zdravei az sam gergana!iskam da ti kaja che tova koeto ti e kazala klasnata e napalno vqrno.ako ne predpriemesh nqkakvi merki za tova techenie moje da se stigne i do bezplodie koeto e mn nepriqtno (ako iska6 da ima6 deca de)tova bqlo techenie ovrejda qichnicite po takav nachin che ima mn malak shans da vleze spermotozoida tam kadeto trqbva.ta ako si v na4alen stadii na bqloto techenie po dobre napravi vsi4ko vazmojno da go izlekuva6.bqloto techenie se poqvqva pri:ne spazvane na higiena,evtino belo,ne izpolzvane na intimen gel,pri gol krast i po polov pat-tova ozna4ava 4e kolkoto i da se poddarja6 otdolo ako polovinkata ti ne se podarja ti pak 6te ima6 bqlo te4enie.Nedei da gleda6 4e na nego mu nqma ni6to,nie sme tezi sas vlagali6teto koeto e mn 4ustvitelno i delikatno.ako ima ne6to neredno to 6te se otrazi na nas ne na tqh.o6te si malka i ne moje6 da go razbere6 no na6iqt organizam e po razli4en.dano ti pomogna sas tova.no ako me poslu6a6 ne mislq 4e 6te ostane6 razo4arovana ot tova koeto ti napisah,za6toto i az sam minala po tozi pat no sam go ovladqla!uspeh malkata!:):):)

 93. 93.

  Аз сащо имах бяло те4ение.След 6 години ходене по лекари успях да се излекувам.Сега имам по време на уволация позрачно и слузесто течение,но без бактериики!Продалжава 3 дни.Освен купи6тата лекарства ,много ми помогна меда!Сега профилакти4но си слага тампони с мед.Но не се самолекуваите!Пуснете си микро биология,антибиоограма и тогава ила4и!

 94. 94.

  gergana може ли скаипа ти

 95. 95.

  gergana може ли скаипа

 96. 96.

  сега от няколко дни си осещам как ми тече много бялото течение това да не значи да ми идва цикал

 97. 97.

  Възможно е.Нормалното коли4ество секрет трябва да е под4-5мл,или 1 4аена лъжи4ка.Секрета се засилва по време на овулация и преди цикъл.При овулация е като белтък,а преди цикъл е по-гъст и "ка6ест"!

 98. 98.

  zdraveite i az imam sashtia problem . Hodila sam na mnogo lekari i sam vzemala mnogo lekarstva i tableti . Imah sashto i silna bolka , no pone tia iz4ezna posledno pih dufaston. E niama da se otkaja shte potarsia drug lekar.

 99. 99.

  i az imam mn silno te4enie tolkova e gasto igadno 4e nemoga da se ponasqm

 100. 100.

  as imam sistiya problem s byalo tecenie mnogo mie silno i imam bolki v intiniya cast i imam bolki v matkata iskam pomost ot genekolok molya nykoy genekolok dami otgovori spejno mnogovi molya dami pomognete /

 101. 101.

  i az imam bqlote4eni mnogo otdavna hodih na doktir i mi kaza 4e imam kista na qi4nika vazmojno lie da e ot bqloto te4enie

 102. 102.

  zdraveite kazvam se gabi az kato vsi4ki vas stradam ot bqlo te4enie hodih na lekar ama i toi ni6to ne napravi izpisa mi tam nekvi hap4eta deto gi pih i ni6to nz ve4e kakvo da napravq obli4am se kolkoto se moje pove4e higienata mi e mn dobra i na men i na moq priqtel,ako moje nqkoi da mi pomogne 6te sam mu mn blagodarna

 103. 103.

  zdraveite kazvam se gabi az kato vsi4ki vas stradam ot bqlo te4enie hodih na lekar ama i toi ni6to ne napravi izpisa mi tam nekvi hap4eta deto gi pih i ni6to nz ve4e kakvo da napravq obli4am se kolkoto se moje pove4e higienata mi e mn dobra i na men i na moq priqtel,ako moje nqkoi da mi pomogne 6te sam mu mn blagodarna

 104. 104.

  Zdraveite i az imam sa6tiq problem..bqlo te4enie,a priqtelqt mi beli to4ici i mehur4eta po glavi4kata,hodih na ginekolog izpisa mi flagyl 500 vaginalno 6 dni i clindamycin-MIP 600 5 dni!imam bqloto te4enie ot mn vreme kak mislite dali 6te pomognat hap4etata i kato gi piq i slagam sve6ti4ki moga li da pravq sex sas prezervativ!mn 6te sa vi blagodarna ako otgovorite naistina sam mn pritesnena priqtelqt mi sa6to a ginekologat pri koito hodih ne mi kaza ni6to samo me prati na izsledvaniq i mi predpisa tova a na nego samo flagyl 250 !molq pomognete

 105. 105.

  molq vi

 106. 106.

  Здравейте на всички ще се радвам да бъда полезна. Години наред ме измъчваще същият проблем,но от година вече не съм чувствала такъв дискомфорт. Знам, че лечението при всеки може би е индивидуално,но ще споделя моето решение тъй като съм сигурна, че дори да не помогне няма да ви навреди. Ежедневно си правех чай от бял равнец(може да закупите от всяка аптека за по-малко от 1 лев),продължих около 2-3 седмици.Бавно, но трайно обилното течение изчезна и сега се чувствам наистина щастлива.Бях забравила какво е да си сухичка :Д

 107. 107.

  здравейте от известно време имам бяло течение придружено с неприятна миризма започнах да се притиснявам но не съм ходила все още на лекар .моля ако някой е имал същия проблем и е ходил на лекар да сподели причината за това и мерките които са предприети ..благодаря предварително

 108. 108.

  Zdraveite,za4etoh se malko vuv va6ite komentari.I na zuzu,iskam da i kaja 4e ne e jelatelno,da ne kaja 4e e zabraneno a pravi6 sex.Potrai malko,da se opravi6 i togava ve4e moje.A pri majete principno,kakvotoi da im ima za 2 sedmici maksimum ve4e e ok.

 109. 109.

  чесно да ви кажа това нещо го имам от мн време от преди да ми дойде откровенно казано..и приателка гои имаше ходи по лекари напред назад и нищо ..казаха че е генетично и че няма нещо което може да помогно, но наистина хигиената е мн важна..промивките също... не съм пробвала още но ще опитам и ще пиша с добри резултати надявам се..

 110. 110.

  zdr,i az ima va6iq problem ot dosta vreme,hodih na dva razli4ni ginokolozi i ni6to izspisvahami nqkakvi si sve6ti4ki i hap4eta i pak si go imam bqloto te4enie.hodih i na treti doktor i toi sve6ti mi izspisa.mn me e strah,moje bi tova e problem da ne moga da zabremeneq.daite mi nqkakav saveet.

 111. 111.

  ei momi4eta az sam ma6 ivi potkanqm da go lekuvaite tova bqlo te4enie za6toto i men mee pprexvanalo ot biv6ata mi priqtelka mnogo me e qt apak na neq nai ve4e tq gojaela ot udavna i nemie kazala 6tqx dai pomagam da go lekova apak i men nqma6e da me xvane zatova LEKUVAITEGO za6toto 6te zameri6ete ot dalo ne e nikak priqtno za edin ma6 poslu6aite ne nema stamno kato otide6 na doktor

 112. 112.

  i az imam bqlo te4enie.poqvi se kogato mi doide za parvi pat predi okolo 6 godini.polu4ava se kogato e studeno,kogato e lqto nqmam tozi problem.nqma nikakva mirizma i e bqlo ponqkoga prozra4no bez nikakvi otenaci.higienata mi e bih kazala otli4na .kajete mi tova bolestna reakciq li e ili prosto otdelqne napove4e sekreciq

 113. 113.

  Здравейте моя проблем е следния аз имам бяло течение от около 6-7месеца на 12г. съм и все още нямам цикал на проблема е 4е понякога ме поли или сърби външния полов орган не искам да хода на генеколок защото съм дедствена и ме е страх на не ме отворят без да искат ако някой мойе да ми помогне да пише на емайла ми : mimi97_1988@abv.bg
  помогнете моля,дайте савет какво да направя.

 114. 114.

  zdraveite az su6to imam tozi problem s bqloto te4enie ot oklo 2 godini nasam mi te4e i stava se po gadno i gusto osobeno prez zimata znaete li daima nqkoe lekarstvo koeto da mi pomogne? i mislite li 4e promivki ot laika i 4ai ot bql ravnec 6te pomognat v momenta sum na 16 godini imam bqlo te4enie ot 14 godi6na ! 6te probvam s da piq 4ai ot bql ravnec i da si pravq promivki ot laika i ako pomogne 6te vi pi6a nadqvam se da pomogne

 115. 115.

  dali moje da e nasledimo tova te4enie ?

 116. 116.

  molq vi pomognete mi imama bqlo te4enei ot 3 godini kajete mi kakvo da napravq za da go izlekuvam ?

 117. 117.

  molqvi pi6ete ako znaete ne6to za re6avane na problema

 118. 118.

  Molq pomognete mi imam tozi problem ot po4ti edna godina i sum na 13 mnogo me e strah,pomognete!

 119. 119.

  врло занимљиво, хвала

 120. 120.

  i az imam bqlo te4enie s mnogo nepriqtna mirizma...daite savet kak da go mahna ...

 121. 121.

  pravete si promivki s laika,i ako pravite sex,vinagi sled tova minete prez banqta.4aq ot bql ravnec sa6to e mnogo efikasen.dano vi pomogne tova.

 122. 122.

  zdr iskam da popitam kak se pravi promivka s laika..?kolko litra voda trqbva da izpolzva..?i t.n...?i sled sex pak provimivka li trqbva da se napravi..?moje li da se izpolzva chaqt laika..?molq obqsnete mi go po konkretno..!blgodarq vi ot sega..

 123. 123.

  i zbravih,chaqt ot bql ravnec trqbva da se pie li..?az po princip nqmam bqlo techenie,obche pri polov akt poluchavam bqlo techenie i to e mnogo bqlo vijdase v 4l...na partnyora mi..spored vas kakvo e..?do sega ne sam prvila provimki i me e strah ..??daite mi savet..

 124. 124.

  да чая от бял равнец се пие ... :) наистина помага

 125. 125.

  Az na 18 godini sam ot 15 godishni i az imam tova bqlo techenie hodih na ginekolog i mi izpisaha POLYGYNX ( ПОЛИЖИНАКС ) no nqmam nikakav efekt.

 126. 126.

  merci za caq bqL ravNeC:)

 127. 127.

  az sa6to imam bqlo te4enie no ponqkoga mi idva samo predi cikala ili sled nego iskam da spodelq 4e imax i sarbeji xodila sam na genekolok kazami 4e bilo ot xormonite imala sam tv mn. ili da smenq markata na prevraskite.napravix go za sega sam dovolna no te4enieto neznam kak da se spravq molq za savet nqkoi ako imal tozi problem da me posavetva

 128. 128.

  ponqkoga mi idva ne6to kato kafenikavo jalto no tova be sled kato xodix da genekolok mislex 4e toi e pravel ne6to koeto trqbva za da me pregleda i 4e shte mine sled mesec pak kafenikavo t4.zapo4nax da se trevoja i neznam kakvo da pravq

 129. 129.

  прочетох в интернет за бяло течение жена която си е правила вътрешни промивки с 10 капки цитросепт и вода казва че изчезва течението аз също ще пробвам дано е вярно успех на всички

 130. 130.

  Аз имам такова течение от 11-годишна, в момента съм на 17 и съм девствена. Полупрозрачно е и мирише много гадно. Ходих на лекар много пъти, всичките пъти ми казаха, че било нормално и всяка жена го имала, нямало какво да се лекува... Сега отново ще ходя на лекар, пък да видим. Дано най-сетне се отърва от него, че аман!

 131. 131.

  zdr az sam na 14 godini i cqla godina imam bqlo te4enie bez da mi spira ( s miris ) ako mojete da mi dadete nqkav savet kakvo moje da e tova 6te vi sam mnogo blagodarna

 132. 132.

  az imam ot 12 godi6na a ve4e sam na 16 ne spira mn e gadno i miri6e devstvena sam ako moje ne6to da mi prepora4ate 6te sam vi mn blagodarnaa

 133. 133.

  Еми момичета аз нямам такива проблеми славабого и дано нямам но от горните коментари разбрах че е по добре да отидете на гинеколог :)

 134. 134.

  аз си правих изследване преди 3 месеца- гинеколожката ми каза, че само ако съм девствена, може да съм по- чиста от сега.
  когато усетя че ми се появява течение пия тинидазол. 4 таблетки еднократно.

 135. 135.

  Имам бяло течение от една година, но не спира постоянно е какво да правя? Не е много силно, но все пак

 136. 136.

  i as sa6to imam balo te4eni ot kakdo mi doidi mestruaciayta ot togava go polu4ih i ne sam hodila na lekar ?

 137. 137.

  oh ot 1 godina se izma4vam s tova te4enie i s otvratitelnata mirizma.pih antibiotik promivki s tantum roza.efekta be6e 2 meseca.sega otnovo sam taka.6te se pobarkam ve4e.sega 4etoh za beliq ravnec i smqtam da si go kupq.kolko pati se pie na den ot nego?blagodarq vi

 138. 138.

  i az imam balo te4enie trqva dasi smenqte po 4esto beluto dase miete a moje li das pravi sexx

 139. 139.

  4akam otgovor moje li da ima deca kato imma6 bqlo te4enie

 140. 140.

  emi po 4esto ot 3 pati na den go smenqm beloto i se miq.nikakav efekt to si idva ot vatre tova te4enie

 141. 141.

  zdr na vsichki,imam bqlo techenie ot 2god mn pati hodix na ginecolozi i nqma efect mislq che sam bremenna imampolojitelen test za bremennost no v momenta sam v cikal daite misavet molqa

 142. 142.

  Отиваш веднага на лекар!И честито,дано всичко да е ОК.След раждането и кърменето ше се лекуваш,но може и след 3 месец.Но само по лекарско предписание!!!

 143. 143.

  az sam tedi..imam bqlo te4enie nqmam nikavi oplakvaniq ama e mn obilno...pravix si isledvaniq amam mi nqma ni6to...skoro mi omgarqxa rani4ka na 6iikata na matkata...ginekologa kaza 4e e normalno da imam sled taq procedyra am iskam da go maxna znaete li kak...pi6ete na skype teddy_841...molq vi kajete kak da go maxna

 144. 144.

  o4akvam vsqkakvi mneniq po vaprosa naistina e mn nepriqtno....molqvi pomognete;-)))

 145. 145.

  gadno ne6to
  no e pri4ina za nqkakva nerednost

 146. 146.

  Ot okolo 1 god imam bqlo te4enie. V na4aloto si misleh,4e tova e priznak,4e 6te mi idva i mi doide,no do den dne6en si imam bqloto te4enie. Ne miri6e i e leko prozra4no, na 14 s1m i ne pravq sex. Malko se pritesnqvam,no tezi dni 6te otida na ginekolog!

 147. 147.

  Има лечение.
  1. Промивки със седеш в леген и вътрешно на добра лайка - Вътрешно концентриран извлек с мед - в дозата вода се разтварят 2 пакетчета вместо 1 Промивка - успушно лекува фимоза, след промивката се намазва с крем "ВИТАСИН" стаята да замирише на пролет, иначе няма палза. Най - добри са на фирма "Биопрограма", останалите фирми като че затварят изветряло неизвестно сено.

  2. Промивки със седеш в леген и вътрешно с цвят от невен - излекувах и ерозия на шийката на матката, стаята да замирише на пролет, иначе няма палза.

  3. Тибетска пречистваща смес. /Билките ще намерите в билковите аптеки/
  За отстраняването на отровите и токсините от организма най-ефикасна е тибетската пречистваща смес.
  СЪСТАВ НА СМЕСТТА: лайка (Мatricaria) - 100 r., жълт кантарион (Hypericum) - 100 r., безсмъртниче (Xeranthemum) - 100 r., брезови пъпки - 100 гр., листа от горска ягода – 100 r.
  НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
  2 супени лъжици от сместа се заливат с 400 гр вряща вода и полученият разтвор престоява в термос една нощ. Сетне се прецежда.
  НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ:
  - при затлъстяване и влошаване на паметта се добавя 1 чаена лъжичка цветен мед, или 20 г. сушени кайсии. Пие се сутрин вместо закуска по 200 г.
  - при сърдечно-съдови заболявания, хипертония, нефрит, холецистит и други хронични заболявания - 2 пъти дневно по 100 гр. 20 минути преди ядене.
  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ НЯМА.

  ВНИМАНИЕ! Билките се ползват добре изсушени, да са запазили съответния аромат, да не са потъмнели и с изтекла годност. Нарязват се на дребно, не се мелят, не се чукат. Можете да ги намерите и поръчате в "Билковите аптеки".
  ПЧЕЛЕН МЕД – пресен, многоцветен /събран от много билки, с дъх на пчелна пита/, .
  Сместта се запарва вечер, задушава се и на сутринта се прецежда през цедка. Дозата зависи от кг на лицето, което я приема.
  Излекувала съм 2 годишно дете със заболяване от периферен емфизем, причинен от близост на детето с отровни растения – приема се с мед вместо мляко в неограничено количество.
  Сместта е полезна практически за всички. Тя възстановява нервната система, изхвърля от организма солите, отпадъците, излишния холестерин, предотвратява образуването на камъни в бъбреците, в пикочния мехур и жлъчния мехур, отстранява вече образуваните камъни. Особено полезна е при заболявания на сърдечно-съдовата сиситема, при нарушена обмяна на веществата, диабет, остеохондроза.
  5. За отстраняването на паразитите от организма най-ефикасно е лечението на д-р Хулда Кларк . Всички /тежко болни/, на които съм предложила лечението са се възстановявали на 16 ден .
  Например; тежко болни от пневмонии, астма, прещипан нерв в гъбнака - на 16 ден се изправи и други.
  6. Ветрогон - билка. Единствено спира кашлицата - други не повлияха.
  Приложение: Ветрогон – стрък: кашлица, магарешка кашлица, кожни болести, туберколоза, гнойни катари на дихателните пътища, заболяване на бъбреците, трудно уриниране, простатит, полова слабост, слаба менструация, конюнктивити и блефарити, пиелонефрити, скрофулоза, хемороиди, различни заболявания на отделителната система и др.
  Българската народна медицина препоръчва надземната част и корените на ветрогона още и при вода в коремната област. Външно за компреси при възпаление и гноене на очите, повишена чувствителност на очите към светлина и др.

  7. PS!!! Купете си книгите на Акад. Виктор Востоков. Изучете кои са отровните растения и избирайте рецепти от неотровни растения.
  1. „Извори но дълголетието” - стр. 90 – 95 – Упр-я при студ - Студът е смърт - топлината – живот!
  2. „Тайната на тибетската медицина” - стр. 101/102 - Тибетска пречистваща смес.
  3. „Тайните на тибетските лечители”
  - стр. 121 - Възстановяване на имунната система - СОК ОТ ЦВЯТ на ГЛУХАРЧЕ – 3 х 1 с.л. – на гладно.
  - стр. 123 – „Рак на белите дробове”. Вземат се 0,500 кг. мас, 1 бутилка коняк, 0,5 кг. сок от Алое Вера - взима се само вътрешния светъл бял гел, жълтият гел и кората са токсични (растението да е на възраст от 5 години) и 0,5 кг. многоцветен мед, смесват се в миксер и се приема по 1 с.л. 1 час след хранене.
  Държах сместа в хладилник. След 30 дни отделих маста – лекува гранясали рани, псориазис.
  4. „Съкровищата на тибетските манастири”
  5. „Тибетската тайна на женската красота”

  8. Забележка; ScienceDaily (6-ти септември 2009) За да бъде лечението ефективно:
  1. ПРЕМАХНЕТЕ всички растения в близост и в ЗАТВОРЕНО ПРОСТРАНСТВО - дом, училище, детска градина, офис ... и други.
  По-голямата част на Летливите органични съединения (ЛОС-я) в атмосверата са резултат от растения. [1].
  ScienceDaily (6-ти септември 2009) – Растенията отглеждани в саксия добавят естетическа стойност на домовете и офисите, което е едно докосване на природата в затворени пространства. Също така е доказано, че много популярни домашни растения имат възможност да отстраняват летливи органични съединения, газове или пари, отделяни от твърди и течни вещества, които могат да имат неблагоприятни краткосрочни и дългосрочни последствия за здравето на хората и животните - от въздуха в помещениeто. Други ЛОС-я не са изпускани от растението, а по-скоро от микро-организмите, живеещи в почвата. Освен това, около 11 вида ЛОС-я се изпускат от пластмасовите саксии, в които се отглеждат растенията. Интересна констатация в изследването е, че процентите от емисиите на ЛОС-я са по-високи през деня, отколкото през нощта във всички видове. .....
  Виж; Indoor Plants Found To Release Volatile Organic Compounds
  vtrenkova@yahoo.com

 148. 148.

  ami az o6te nqmam cikal vmesto tova imam bqlo te4enie!!!nenormalno li e?

 149. 149.

  zabravix da kaja 4e s1m na 12

 150. 150.

  a i trqa li da nosq prevrazki v smisal da go popivam ili ne e redno ms mn za vnimanieto!!!

 151. 151.

  Ваня мн благодаря за изчерпателната информация дано на никого да не потрябва а ако стане пожелавам на всички успешно възстановяване !Здравето е на първо място ///aaa mm... ne znam vij dano drugite ti popmognat!

 152. 152.

  zdr momi4eta az s16to imam bqlo te4enie i hodih na lekar i mi izpisaha sve6ti4ki koito da gi slagam vaginalno 10 dena.sled 10 den da iz4akam o6te 3 i da otida na lekar i da vidim kakvo 6te stane malko sam pritesnena za6toto pro4etoh komentarite vi i e mn nepriqtno no edinstvenoto re6enie e da otidete na lekar ina4e nqma kak.

 153. 153.

  Купете си чайче от бял равнец и си решете проблема :)

 154. 154.

  ami az imam bqlo te4enie ot gore-doly ednd godind i ne vzimam merki sre6ty nego za6tot az mislq 4e e ne6to napulno normalno kogato mi pote4e bqloto te4enie i kazah na maika mi tq zapo4na da mi kypyva ejednevni prevruzki za da ne si capam beloto. No ne mislq 4e e bqoto te4enie moje da se spre. I daje spored men samo te izmu4vat kato te karat da si zavika6 nqkakvi si sve6ti protiv te4enieto.Vuv nego nqma ni6to lo6o,to ne ti vredi prosto zareji teq sve6ti i tam kakvoto ti izpisvat proto 4akai dokato ti doide 4ikalut i kogato ve4e toi se poqvi dori 6te zabravi6 za bqloto te4enie,na men kato mi doide te4enieto malko se namali,s vremeto trevogite mi se ispariha. :) :) :)

 155. 155.

  imam bqlo te4enie ot blizo 3 godini, no poslednata 1 godina se uveli4i.. Drugata sedmica sam na ginekolog i nesmqtam da otlagam pove4e.Kolkoto i da mi e nepriqtno i kolkoto i da me e strah vse pak tova e nai-sigurniqt na4in-pregleda!No koito e bil na ginekolog neka mi kaje kak minava edin pregled.. pone da ne se pritesnqvam tolkova..Na 15 sam i ne sam vodila polov kontakt..Mersi predvaritelno

 156. 156.

  аз сащо имам същия проблем....имам бяло течение от 2 години,и ме е страх да ходя на гинеколог.този чай от бял равнец помагали наистина? по кое време се пие,ами тези промивки с лайка?моля ви обяснете ми по подробно......

 157. 157.

  колкото и бял равнец да изпиете,ако има бактерия,трихомоназа или друг при4инител-няма оправяне!Равнеца помага при хормонално обусловено те4ение!

 158. 158.

  zdr.az sashto imam te4 ot dosta vreme 4ak nepomnq ve4e ot koga .otna4alo be6e slabo no se zasili 4ak se bqh opla6ila da nee ne6to seriozno.i hodih na doktor na nqkolko po to4no i vsi4ki mi kazvat 4e mi nqma ni6to.no te4a si go ima i to dosta hodq s prevrazki non stop napravo otvrat nemoga ve4e da se otpusna kato horata napravo otka4am.molq daite nqkakav savet kak da se izbavq.

 159. 159.

  здравейте момичета :)
  имам бяло течение след антибиотичнолечение, което вече почна да ми се случва честичко :(
  единственото нещо, което знам е че трябва да се отиде на гинеколог. Разбира се това всеки го знае..
  имам предвид, че трябва да се отиде при ПОЗНАТгинеколог, който няма да претупа нещата. Бялото течение не е нормално, но последния път като ходих ми казаха, че е нормално за момичета на моета възраст. Аз съм на 20 и все пак това не е нормално.Сега чакам да се върне от отпуска една гинеколожка(ПОЗНАТА), за да се прегедам. Иначе като ходих ми изписаха 6 лекарствени продукта и ми казаха да отида след седмица, ако не се повлияя.Предполагам, 4е се досе6тате , че тези лекарства не са никак евтити (50лв.)
  пожелавам на всички успех с това гадно течение

 160. 160.

  imam dasteria koato e na osem godini ot dve godini e s bialo te4enie vodix a mnogo pati na lekar vse i ispisvaxa razni antibiotici za momenta i minava sled mesec dva pak go ima ve'e dve godini e taka mm

 161. 161.

  ZDRAVITE MILI MOMI4ETA ,PO4TI SI4KI MOMI4ETA IMAT BIALI TE4ENIE ,IMA LE4ENIE NO SLED VREME PAK SE POIAVIAVA ,MNOGO SAJALIAVAM I AZ GO IMAM

 162. 162.

  oxxx ima le4enie no tova bialo te4enie e mnogo oporito, mamamy stara az go imam otdavna i kakvo li ne pix i ni6to xodix na doktor i sled vreme pak se poiaviava .malko da istine6 i pak se poiaviava ,taka 4e niama lek sajaliavam az sam se predala ve4eeeeeeeeeee.

 163. 163.

  Zdraveite i az imam sa6tiq problem samo 4e mnogo po-golqm, bqloto te4enie e s ostra mirizma ubiistveno e postoqnno se miq no 6tom izleza ot banqta i mirizmata pak q ima.Miq se sys sapun znam 4e e vredno no nemoga samo sys voda da se izmiq.Predi sy6to si go imah te4enieto nqma prosto jena koqto da nqma takova no pone q nqma6e tazi dosadna i protivna mirizma,s moq priqtel nemoga da se otpusna da si pravim seks kakto trqbva razbirate me (igrite predi seksa:)).Ako nqkoq e imala takav problem molq neka pi6e tuk vav foruma.

 164. 164.

  az go imah tvoq problem ot 1 godina ,dokato ne slu4ih na podhodq6tiq ginekolog koito da otkrie pri4inata.okaza se 4e imam bakterialna vaginoza.izmiva6 estestvenata flora na vlagali6te6to i se polu4ava taq vaginoza.vnimavai sas sapuna za6toto doktora kaza 4e ne e izklu4eno da bade i ot nego.sega sam dobre o6te ne moga da povqrvam 4e iz4ezna taq mirizma ujasna.na men mi dade antibiotik koito se slaga6e vaginalno v edni epruvetki vsqka ve4er v prodaljenie na 1 sedmica.no zadaljitelno idi na ginekolog,6te se opravi6

 165. 165.

  zdraveite.. az sam na 15 godini i predi 2 sedmici go naprawih za pryw pat.. sled koeto mi se poqvi silno bqlo techenie.. dali neshto ne e nared ??? molq pishete zashtoto se pritesnvam. blagodarq predvaritelno :)

 166. 166.

  i az kakto ostanalite imam bqlo te4enie no ne znam to4no ot koga , mislq 4e ve4e ima 1 godina a ne mi e do6lo vse oshe Imali nesho stranno v tova i molq kajete kakvo da pravq ? :)

 167. 167.

  Zdraveite otnovo blagodarq 4e mi otgovorihte znam 4e trqbva da otida na ginekolog no za momenta ot kakto pisah komentara tuk na drugiq den mi kazaha za sapun bo4ko detski i na bilkova osnova sas smradlika prosto sqka6 4udo stana nqma q ve4e mirizmata i bqloto te4enie namalq.Taka mi e po komfortno i se 4uvstvam dobre e nujno e namesata na ginekolog no zasega i tova vyr6i rabota.

 168. 168.

  az sam na 11 godini i o6te ne mi e do6lo imam bqlo te4enie ve4e ot 2 godini iskam da mi doide i se pritesnqvam 4e o6te ne mi e a sam na 11 i imam bqlo te4enie ve4e ot 2 godini

 169. 169.

  pi6ete mi molq vi ? otgovorete mi za6to ne mi e do6lo

 170. 170.

  Az imam stranno te4enie ot izvestno vreme nasam...poqvi se sled cikula mi..parvona4lano be6e 4ervenikavo...posle smoa vodno...sega e bqlo...mnogo te4no...mnogo capa i e v ogormni koli4estva...prosto pla6e6to mnogo e i e s nepriqtna mirizma...ne sam v bg i nqma kak da ida na genekolog pone 2 meseca....kakvo mojeda e spored vas

 171. 171.

  Zdraveite,mn bih se radvala,ako moje nqkoi da mi otgovori na nqkoi dr vapros.I az imam sashto bqlo techenie,ponqkoga po mn ,no naposledak teche mn po malko,na kapki i ima nepriqten miris,malko kato na nali znaete toku shto razvalilo se pile mi dahva.Hodih na ginekolog,dadoha mi Gyno-Pevaryl edna tabletka edinstveno za edna sedmica i do tam.Poneje s1m v chujbina i nemoga postoqnno da hodq po ginokolozi,poneje nzm ezika,v Franciq sm,obesnqvam im na angliiski,no mn ot francuzite ne govorqt angliiski i poznaite. I sashto neshto da popitam dali ima nqkva opasnost za v badeshte,kogato resha da imam deca?Ako nqkoi e po zapoznat,mn vi molq da mi pishete.Predvaritelno vi blagodarq.

 172. 172.

  az imam ot mn odavna bqlo te4enie daje ne pomna to4no ot koga i e mngadno i nepriqtno nzkvo dapraq..

 173. 173.

  Аз съм на 12 и имам бяло течение, просто бяло петънце на гащичките о-о ; надявам се да нямам проблеми и да ми мине като ми дойде мензиса, защото не искам да си показвам вагината пред доктори ;хх

 174. 174.

  zdr i as imam su6tiya problem ot nyakolko godini a sam na 22 tova naistina za men e pr zastoto imam partnyor i toy nese 4uvstva dobre ot tova moe nerazpolojenie .Neznam kak da otstranya tova mislya si 4e e sramno no yavno ne e bilo sega ve4e ste se obirna kim ginekolog tova e nay dobriya na4in sporet men i SRE SLEDVAM UKAZANIYATA NA LEKARYA SI

 175. 175.

  Zdraveiite. iskam da vi pitam ako moje nqkoi da mi otgovori .. ot nqkolko dena imam bqlo techenie .. goreshtini i syrbeji na kakvo moje da se dylji tova.. trqbva li da se hodi po lekari ili neshto podobno ili to samo shte se opravi ;s .. Blagodarq vi predvaritelno

 176. 176.

  a da .. zabravih da spomena che sum na pochti 14 godini ii imam cikal ot 2-3 godini nqkyde .. molq vi kajete mi ;s

 177. 177.

  Здравейте аз съм момиче на 13 години и нямам мензис но вече цяла година имам бяло течение много се притеснявам че няма до ми доиде защото един път класната ни в час по биология ни каза че ако имаме бяло течение което продължава дълго време значи са се се запушили яйцепроводите ни или нещо такова. Моля ви помогнете ми как да се излекувам.Ако имате същият проблем като моят пишете ми на имейл svet_cool@abv.bg

 178. 178.

  imam bqlo te4enie mojebi ve4e ot 7 8 godini. predi 3 g.se omajih i zabremenqh i polu4ih stra6en sarbe6 otdolo kazaha mi 4e imam gabi4ki na po vreme na bremennos ne moje da se lekuvat.sled kato rodih otidoh na genekolok ispisa mi nqkakvi lekarstva, ne mi mina, pak otidoh ne mi mina.v ramkite na tezi 3 g hodih okolo 10 pati hodih na lekar i nemi minava.mnogo mi e gadno ve4e neznam kakvo da pravq.imam postoqnen sarbe6.bqlo te4enie.boli me otdolo i t.n. molq pomognete mi.

 179. 179.

  След като си изпиете антибиотиците(по антибиограма),после антигъбичните,а и за анаероби и минете през вси4ко това,а ефект няма,пробваите с имуностимулант(изопринозин)+пробиотик(лактажин).Поне няма да ви навреди!

 180. 180.

  Az cam na 35g.i sam operirana ot mioma,predi operaciqta imah mn. godini bqlo te4enie i sled operaciqta ve4e ne trqbva6e da imam bqlo te4enie,za6toto mi vzeha vsi4ko matka,6iyka,qy4nicite.....,no vse o6te imam bqlo te4enie,hodih nqkolko pati pri tozi doktor deto me operira za da mu kaja 4e imam bqlo te4. toy mi izpisva nqkakvi lekarstva deto ot tqh nqmam nikakiv efekt samo si davam parite i nakraq ni6to,kato go popitam za6to imam b.t. toy daje neznae kakvo da mi odgovori,taka 4e i te ne mogat da pomognat za tova b. t. mislq 4e samo s med otdolu moje da se izlekuva.PROBVAYTE NQMA DA SBARKATE.napravo si izliza cqlata mrasotiq ot vatre.MEDA NE VREDI.

 181. 181.

  Здравейте на всички казвам се Виолета и съм на 16 год, имам бяло течение от 4 години не съм ходила на генеколог все още,прочетох на всички ви коментарите и си мисля,че много от вас, са загубили всякаква надежда по този повод.Единственото нещо което мога да ви кажа е,че за всяка болест си има лек аз вярвам,че дори и да сте правили опити не сте се отказали и продължавате да опитвате и така и трябва.Моето бяло течение е както при повечето от вас:бяло,слузесто,понякога е като супол и е много неприятно,но вече неми прави голямо впечатление и свикнах с него.СИГОРНА СЪМ че има начин да се излекуваме от него но да ви кажа че не трябва да се учайвате,аз мисля че от билките има най-голям ефект пробвайте всичко и все някога ще ви мине ....след време ,ако някой желае да си пишем по този повод да пише в скайпа Sladichky (bulgariq ),искам да ми пишете ако сте намерили начин...благодаря ви.

 182. 182.

  Здравейте аз съм Диди и също имам бяло течение от доста години.В някои дни не е така силно,но в други при причинява голям дискомфорт.Наскоро родих ,но докато бях бременна ми направиха изследване ,от което излезе ,че медикаменти не могат да ми помогнат .Изписвали са ми преди едни като топчета ,ама от тях дори се засили и нямаше кой знае какъв ефект :(.

 183. 183.

  Здравейте аз съм Диди и също имам бяло течение от доста години.В някои дни не е така силно,но в други при причинява голям дискомфорт.Наскоро родих ,но докато бях бременна ми направиха изследване ,от което излезе ,че медикаменти не могат да ми помогнат .Изписвали са ми преди едни като топчета ,ама от тях дори се засили и нямаше кой знае какъв ефект :(.

 184. 184.

  imam bqlo te4enie ot godina i polovina i sam na 13 godini no ne sam li mnogo malka za ginekolozi

 185. 185.

  za bqlo te4enie sa mi kazvali s laika vari se i se podmiva6 s neq.

 186. 186.

  stefi,njama zna4enie na kolko si godini,za da otide6 na ginekolog.A i mejdu drugoto ima i detski ginekolozi!Vv vsjaka edna vazrast moje da ima6 problemi,dori deza na 3-4 godini stradat ot njakoi ginekologi4ni problemi!

 187. 187.

  az sam bremena v 5 mesec i imam bqlo te4enie .yj normalno pri bremenost no sam silno pretesnena a lekar ima mnogo dale4e i lydi pari iskat za pregled.jiveq v 4yjbina nadqvamse danee ne6to sereozno do 20 dena se prebiram v BG .

 188. 188.

  az sim na 13 i imam byalo tecenie ot cetiri pet meseca

 189. 189.

  аз съм на 11 и имам нещо бяло.то всеки път засъхва и аз дори се бърша с мокри кърпи,за да не забележе мама.искам да ида на лекар,но много ме е срам да и кажа,да ме заведе.тя ми е виждала някой бикини,но докато се усетя,тя мисля,че е разбрала,но въпреки всичко се надявам да не е.искам да попитам дали това е ''бялото течение''.нещо като слуз така да го нарека,безцветно,но като засъхне става бяло.ако е да измисля някак да кажа на майка си.да и кажа да ме заведе на генеколог.моля помогнете ми!!!

 190. 190.

  zdr az skoro rodih i imam ne6to kato bqlo te4enie no jaltenikovo kakvo li moje da e tova ako nqkoi mi pomogne 6te sam blagodarna

 191. 191.

  Здравейте!!!Аз съм на 13 години и имам така нареченото бяло течение от 3,4 месеца.Много се притеснявам да не е нещо сериозно.Течението не е обилно ,а в малки количества.Появява се всеки ден и това не притеснява.Искам да попитам нормалко ли е и до какви последствия може да доведе?Ще съм ви благодарна ако ми кажете и дали е опасно в малки количества ?

 192. 192.

  zdravei!! AZ sam na 15 GODINI I IMAM STRA6NO MNOGO BQLO TE4ENIE I bolkii v krasta ponqkoga imii te4e i 4erna te4nost kak dago nareka neznam taka sam ve4e ot 1 gd bqx xodila na GINIKOLOG i mi bqxa kazalii 4e qii6nicite mi sa zdravi no trapitemi sa tesni iskam da znam dali sled vreme 6te moga da zabremenq ? molqte iskam da znam

 193. 193.

  zdr az sum na 18 i imam bqlo te4enie ot dosta vreme(blizo 2 godini) ot nqma mesec imam ujasen miris i dosta gusto no mi vurvi mn malko, mn summ pritisnena
  2. imam drug problem ne sum pravila seks ot 1 i polovina a ne mi idva pravih si 3 testa i pokazva negativen i znam 4e ne e vuzmojno da sum bremenna no vupreki tova ne mi idva a samo mi vurvi malko bqlo te4enie i nzm na kakvo se dulji MOLQVI AKO NQKOI moje da mi dade suvet ili otgovor na kakvo se dulji tova predvaritelno blagodarq

 194. 194.

  az sam na 21 i sam mom4e i mislq 4e imam bqlo te4enie ... no ne sam sigoren.. tazi sedmica she hodq na doktor ama ina4e ne me boli nishto i ne mi kape nishto ot onq rabota samo kato go stisna i izliza nqkakvo kato sperma .. :/ nz .. ina4e bqloto techenie kolko ot kakvo se poluchava vsmisal ot ne4istoplutnost na jenata li ???

 195. 195.

  zdraveite az sum daniela i sam na 11 godini,iskam da vi kaja , che i az imam bqlo techenie.vsushnos nie s mama hodihme na lekar i te mi izpisaha laika.obache posle tate si doide za 20 dni ,vze semeistvoto mi i zaminaha za chujbina i taka ne vzeh mi laikata.sega veche neznam kak da kaja na baba za tova neshto.poluchavamise ot uni mesec 2010 godina.molqvi kajete mi kakvo da pravq.poluchavam go ot uni mesec 2010godina,bqloto techenie mnogo vi molq kajete mi kakvo da pravq da vzema li laikata ili da ne q vzema ili nqkoi drugi lekarstva

 196. 196.

  здравейте аз имам бяло течение. на 12 години съм. нямам менстуация. всеки божи ден долнището ми се цапа. понякога течението е по-слабо а друг път по-силно. имам течение от около 6-7 годишна. искам да попитам дали е нормално на тези години да имам бяло течение и как мога да се справя справя с него (тоест да се излекувам) и дали този проблем ще изчезне с времето.

 197. 197.

  забравих да кажа че напоследък от края на ноември течението много се засили

 198. 198.

  cveti
  zdr i az imam bqlo te4enie ot mn vreme.na 20 god sym,cikalat mi e normalen,ama mn se pritesnqvam.mn me e sram da otida na ginekolog,mislq pyrvo da probvam tzi metodi deto sa gi pisali momi4etata po nagore i ako ni6to ne stane 4ak togava da otida.vie kakvo 6te me posavetvate?

 199. 199.

  Знам колко е ужасно това течение за това реших да споделя как се излекувах от него :) Съвсем безобидно и евтино лечение с чай от бял равнец. Пийте всеки ден и след месец дори и по-малко ще има ефект

 200. 200.

  izvinete az sam na 11.Predi 1 godina mise polu4i nq2kakvo bqlo ne6o v parviq pat si pomislih 4e prosto sam nastinala oba4e kato ve4e po4na pove4e kazah na babami i tq mi namokri krakata s gore6a voda no sled 2 meseca pak i pak go napravih tova s vodata.no nqma efekt pomognete mi mnogo vi molq . 6e vi bada blagodarna!

 201. 201.

  Слушайте, давайте махнем в ближайшие выходные за город и там все это обсудим. Вы ведь из Москвы?

 202. 202.

  da i az imam te4enie ot 1 - 2 godini a sega sam na 13 hodih na ginekolog i kaza 4e ima nqkakvi gabi4ni vazpaleniq i bqh na antibiotik =[[

 203. 203.

  zdraveite az sum na 11 godini i mislq 4e i az imam te4enie no me e strah da kaja na na6ite ne znam kakvo da pravq pomognete

 204. 204.

  normalno li e da si imam bialo te4enie...? :(

 205. 205.

  Момичета лекувайте се няма значение какво ви е бялото течение с сърбеж,без сърбеж,с мирис или не и така нататък!!! Защото аз преди като имах и не ми пречеше не отидох на лекар 2 год..а сега се лекувам от 9 месеца,но без ефект сменила съм 2-ма гинеколози, не мога да правя секс и приятеля ми си пати сега заради мен!! Лекувайте се докато е време......Успех :)

 206. 206.

  Momicheta,sled kato se ubedite,che bialoto techenie,ne e predizvikano ot infekcia,si zakupete bial ravnec!Prodava se i na hapcheta na d-r Toshkov.Poviarvaite mi,che shte zabravite ZAVINAGI za tozi problem,stiga da si gi piete redovno...Tova e bilka i moje da se pie po vsiako vreme,zaedno s vsiakakvi lekarstva i t.n.Uspeh:)

 207. 207.

  Психогенни причини — най-често у девойки, които не водят полов живот, и у силно сексуални жени.

  имах бяло течение, когато за пръв път ми дойде мензиса.Все още имам, но само когато усещам че се разболявам и така става, че след ден-два се разболявам от някаква си болест.Мисля, че това е нормално, но сега започнах да умишлявам дали нямам инфекции, туй-онуй. На 15 години съм.Трябва ли да отида на лекар.Всъщност майка ми е лекарка и ми каза, че е нормално да имам бяло течение, когато се разблявам...

 208. 208.

  az sam bremenna v 8 mesec i imam bqlo te4enie no kogato popitah lekarq si nomalno li e tova toi mi kaza 4e e normalno da imam zatava skapi bremenni vseki den miene i malko po golqma higiena 6te vi pomognat da go preodoleite pone ot 4asti tova bqlo te4enie.

 209. 209.

  Gynazol e reshenieto! Mnogo pomaga

 210. 210.

  Az sum sus sushtiq problem pisna mi veche ...shte napravq promivki...ako ne se namali shte otida na genekolog .. tova e reshenieto po dobre da se razbere o6te sega otkolkoto posle da e kusno.. moeto bqlo techenie e razlicho edin put e po gusto edin put samo mi mokri i kato isuhne stava bqlo i se vtvurdqva ..ot kakvo moje da e na 16 sum vodq polov jivot..nz pritesnqvam se

 211. 211.

  ami sega sym na 12 godini.o6te nqmam cikyl no pyk imam takova techenie ot cqlo lqto.pritesnqvam se.nakoi da mi kaje kakvo da pravq.za6toto prosto ne znam.pri koi ginekolog da otida po princip sym ot haskovo no s roditelite mo jiveem v plovdiv.nqkoi da mi preporych ginekolog ili nqkakva recepta.pomognete.blagodarq predvaritelno

 212. 212.

  Ей, момичета... при някои момичета преди появата на първата им менструация се появява бялото течение.Това е съмвсем нормално-означава, че вече органите започват да секретират и ще ви дойде...Но ако бялото течение е кафяво, зелено, мирише ужасно или имате сърбеж -в такива случаи отидете на лекар или споделете с майка си.... аз нямам мензис, но имам бяло течение от приблизително 2-3 години... преди около месец започна да ми тече повече... иначе преди през 6-7 дни ми течеше и то мн малко....

 213. 213.

  Az imam cikal redoven ne vodq polov jivot vse oshte sam destvena ,no imam bqlo te4enie ot dosta vreme .Vazmojno li e da sam iztinala i ot tova da sam poly4ila bqloto te4enie ?

 214. 214.

  ЗДРАВЕЙТЕ ИМАМ БЯЛО ТЕЧЕНИЕ ОТ ГОДИНИ И В БЯЛО И В ЖЪЛТО И ГЪСТО И ПРОЗРАЧНО НО ГО ИМАМ! ХОДИХ НА ГИНЕКОЛОГ НО ПОМАГА ВРЕМЕННО ДА ПЪРВИ ПЪТ ВИДЯХ И КОМЕНТАРИ ОТНОСНО БИЛКОЛЕЧЕНИЕ И МИСЛЯ ДА ОПИТАМ! НО НОЙ ИНТЕРЕСНОТО ПРИ МЕН Е ЧЕ КОГАТО БЯХ В ГЪРЦИЯ ВСЯКО ЛЯТО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 5 ГОДИНИ ТЕЧЕНИЕТО МИ ПРОСТО ИЗЧЕЗВАШЕ И ТОВА ПОРАДИ СОЛЕНАТА ВОДА НА ТЯХНОТО СРЕДИЗЕМНО МОРЕ КОЕТО ЗНАЕТЕ Е МНОГО СОЛЕНО И ЧИСТО! А ЗАРАЗАТА СИ Я ПОЛУЧИХ НЕ ОТ НЕПРАВИЛНА ХИГИЕНА А ОТ ТОВА ЧЕ МЪЖЕТЕ НЕ ВОДЯТ ДОБРА ХИГИЕНА НА ПОЛОВИЯТ СИ ОРГАН СЪЩО ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ! И МОЖЕ БИ СМЕШНО ДА ПРОЗВУЧИ НО НЯКОИ МЪЖЕ НЕ НОСЯТ БЕЛЮ А ТОВА Е ПАГУБНО ЗА ХИТИЕНАТА НА ВАГИНАТА ПРОСТО ВЕДНАГА СЕ ПОЯВЯВА БЯЛО ТЕЧЕНИЕ! АЗ ЛИЧНО ИМАХ ТАКЪВ ПРИЯТЕЛ ХИХИХИ НО ОПРЕДЕЛЕНО ТРЯБВА И ДВАМАТА С ПАРТНЬОРА СИ ДА ПИЕТЕ ХАПЧЕТА ЗАЩОТО ИНЪЧЕ НЯМА ДА ИМА ЕФЕКТ ОТ ЛЕЧЕНИЕТО ПРИ ГЕНЕКОЛОГА.

 215. 215.

  daaaa hodete pri doktori , ako ne pomogne edin lekar,otidete pri vtori,treti , 4etvarti ,petinikoi niama da vi varne 6tom si pla6tate , a dali 6te vi izlekyva i doktora ne znae , znaiat da ti kazvat koe lekarstvo euj efikasno no e malko po skapo ot drygoto i kato spre6 lekarstvata niama i mesec pak na novo, pri 1vi ,2 ri.... doktor 6te gi smeniate i posle 6te usaznaeete 4e ,ako ste imali tezi pari 6te si kypite po-ka4estven jivot.Pri jenite i majete triabva da e zadaljitelna dnevnata dajba ot vsestranni plodove bogati na vitamini , otnasia se za bolnite s problemi s jlezite q triabva da se piat pove4e te4nosti i da se spazva li4nata higiena qako ne ima prezervativi ,vsiako zaslabvane na imynnata sistema vredi na vsi4ki organi ,triabva ni zdravosloven jivot no toi opredeleno ne e v bg.Silnata hrana na polezni produkti bilo na zelen4yci ,plodove ,leki mesa v redki pati i koli4estva tlastini i pro4ee , vsi4ko tova irabva da prisastva na masata ni ejednevno po 2-3 pati na den vseki boji den.No ne vsi4ki mogat da si go pozvoliat tolkova 4esto i za tova 4esto se grani4avame za da spestim za da spestim za doktorski pregled , a otdelno le4enieto za koeto ne ostavat pari , za6toto ima malki vajni drygi nyjdi za sa6testvyvane naprimer pari za bilet do rabotnoto miasto ,hliab ,olio ,oriz,kartofi i izvednaj koe e po vajno bilo zdraveto mi da ,ama ne go kazvat tova v reklamite na lekarstva da se otnasia do EVN i ortaci ,kato otida za hliab i im kaja daite mi hliab zdraveto mi e vajno ne moga da platia q6te mi dadat li...

 216. 216.

  ako nqkoi e probval s 4ai ot bql ravnec neka pi6e dali ima rezultat, za6totot pri men opredeleno ima !

 217. 217.

  i az imam byal teceniye az ima sperala dane nesto starsno mola kazvayte nesto

 218. 218.

  ako imate jeni sperala molavi kazvayte nesto dali starsni bayal tecniye

 219. 219.

  sigorno li e che s meda minava tva bqlo techenie

 220. 220.

  sigorno li e che minava bqloto techenie

 221. 221.

  Imam ot nqkolko dni bqlo te4enie kato izvara i miri6e,su6to ne moga da yriniram,xodq prez 2 min i po malko,yjasno mi pari.Kakvo moga da vzemam i za6to nemoga da yriniram.Blagodarq.

 222. 222.

  Nai-veroyatno imash cistit...az lichno sum imala pone 3 puti i e mnogo nepriyatno...mnogo pari :S ... probvai s promivki ot laika...mnogo oblekchava :)

 223. 223.

  zdr as imam dosta silno byalo te4enie napravo ve4e se previrna na ne6to kato gnoy hora molya vi kajete mi skakvo da go izlekuvam mnogo e nepriyatno nz kakvo da pravya

 224. 224.

  i si6to taka zabravih da spomena 4e imam sperala i cikala mi e malko promenen i na vas li e taka jeni otgovorete mi ako nyakoy ima sperala i dali e ot tova tolkova silno byaloto te4enie

 225. 225.

  Obli4aite se po dobre i ne hodete s goli krastove i taka 6te se izlekuvate i nqma da imate bqlo te4enie.....Uspeh na vsi4ki

 226. 226.

  momi4eta,nqma kakvo da se oplakvate ,ami si hva6taite 4anti4kata deto se vika i vednaga pri ginekolog.povqrvaite mi,neznam ve4e kakvi li ne lekarstva ne sam priemala,s kakvo li ne sam se mazala i taka natatuk,ni6to ne pomaga.qvno pri men ve4e e hroni4no,no vse pak da ne zabravqme 4e obilnoto bqlo te4enie moje da dovede do zapushvane na mato4nite trubi.nali ne iskate da ostavate bez deca,samo za6toto ste se otkazali ot neprestannoto obikalqne po lekari.moga samo tova da vi kaja,ne se otkazvaite.ako trqbva i pri 10 lekarq otidete no ne se otkazvaite

 227. 227.

  az sam na 16 godini i az kato vas imam bqlo te4enie ot mojebi 2 ili 3 godini dosega ne sam kazvala na nikoi za6toto me be6e strah imam si priqtel ot dosta vreme i neznam kakvo da pravq dali da otida na genekolog ili ne. molq posavetvaite me iskam da popitam tova bqlo te4enie vliqeli na moq priqtel i mojeli toi da se zarazi s ne6to i dr,poneje sam pravila sex mojeli az samata da sam se zarazila i da sam polu4ila tova bqlo te4enie. posavetvaite me dali da spodelq s priqtelq mi ili da si zamal4a za6toto nie jiveem zaedno i kolkoto i da go kriq tova bqlo te4enie toi qvno 6te razbere skoro .

 228. 228.

  Душички, не си създавайте допълнителна и често излишна паника. В момента съм на 25, от много години имам почти непрекъснато бяло течение, понякога е бледожълто, консистенцията е различна. Когато бях на 18 бях на гинекологичен преглед, само с ехограф и описание минах, защото бях девствена и не ме качваше на магаренцето... Тогава ми изписа само някакво лекарство на хормонална основа, за да ми регулира цикъла, тъй като споделих, че ми е доста по-дълъг от 28 дни. Регулира ми го за месец, после пак си беше, какъвто си беше. Оттогава не съм имала никакви промени (все това бяло течение, все този нередовен цикъл), преди 8 месеца забременях, хванало е от 2-3 сношения, в които не сме се предпазвали, изключително лесно. Бременността ми е много леко, абсолютно никакви оплаквания, живот и здраве още малко остана. Бялото течение си го има и по време на бременността и както ми обясни докторът, това е цервикална слуз, която не само, че не пречи за забременяването, ами в дните на овлация помага! Казват, че не трябва да е обилна, демек да изтича извън половите органи. На мене и тече от години, зацапва ми бельото непрекъснато и да, след някое време се втвърдява като люспеста коричка по бельото (което може да е това, което някои девойки тук определиха като "сняг"). Личната ми хигиена е отлична, от малко дете имам навиците за подмиване и подмяна на бельото всеки ден.
  Не бях ходила около 5 години на гинеколог, а вече водех полов живот от 4 и се притеснявах все пак да не е някоя инфекция. В 3 месец бях на цитонамазка, отлични са резултатите и от физическия преглед на маточната шийка, на цервиксът и на матката, ПАП е ок, микробиологията също, няма никакви бактерии и никакви инфекции. Смея да вярвам много на този преглед, защото все пак се прави, за да обезвреди средата, през която ще се появи един нов живот. Преместих се да живея в друга държава и тук също повторихме тези изследвания в 5 месец, резултатите пак бяха отлични. Преди раждането, доколкото знам, пак ще правим цитонамазка.
  Цял живот маниакално съм се пазила от настинки и голи кръстове, мания ми е да си покривам кръста винаги. Не можеш да се опазиш напълно, но смея да твърдя, че организмът ми е много податлив на стрес и подобни, но винаги бързо се справя с настинките и неразположенията, явно съм си калена.
  Та исках да ви кажа, че бялото течение наистина би могло да е и безвредно, просто цервикална слуз, която при някои жени да е по-обилна. Не се паникьосвайте излишно, ако сте притеснени, отидете на гинеколог, полезно и безболезнено е. Ако открие нещо, непременно го лекувайте, тогава вече може да има притеснение, но ако ви каже, че яйчниците функционират добре и течението е нормално, вероятността да е познал е голяма, тъй като той това е учил и с това си изкарва хляба, а вие не сте професионалисти. Лесно е да се залъжеш с опита на някой друг, имащ същите симптоми. Така че не правете от мухата слон, не си вкарвайте допълнителен стрес. Поня

 229. 229.

  За пример, ето ви една табличка за подобни неща: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b3/zdrave_nauka_1.htm. Аз установих, че страдам от около 20 заболявания. А редовните ми и различни изследвания не откриха нито едно от тях...

 230. 230.

  ms za informacidta moito techenie e ot godlni pravila sum leceniq maha se za izvestno vreme i pak se poqvqva mn mi e gadno dano da se opravq

 231. 231.

  bialoto te4enie e nai gadnoto ne6to

 232. 232.

  po prinstip ima efekt ako si pravi6 promivki s tetra moje i bial ravnest no vsi4ko e vremenno probvala sam vsi4ko no pomagat do edno vreme prosto triabva prostedurite da se povtariat ina4e niama smisal

 233. 233.

  az imam sa6to bqlo te4enie i ponqkoi pat polu4avam sarbeji i parene da se pritesnqvam li ili e vazmojno molq vi kajete mi ?

 234. 234.

  az imam bqlo te4enie sa6to po nqkoi pat daje i leko jaltenikavo az sam momi4e na 12 godini vazmojno li e da ima bqlo te4enie za6tto trqbva da mi idva kajete mi molq vi za6tot po4vam da se prtesnqvam i mislq da xodq na genekolog a po nekoi pat mn silno me boli krasta dolu nisko no korema ne me boli neznam za6to e taka pi6ete mi na emiliia.markova@abv.bg

 235. 235.

  Nqkoi slu4aino da znae moje li bqloto te4enie da pre4i na mese4niq cikyl ? Ako nqkoi znae molq da mi pi6e na shakira_ivanova@abv.bg

 236. 236.

  s moq priqtel ot 5 meseca se opitvame da imame dete, no az imam bqlo te4enie. hodih pri trima genekolozi i samo me troveha s hap4eta, no ni6to. kazaha 4e imam malka infekciq. vazmojno li e zaradi bqloto te4enie da nqmame o6te dete?

 237. 237.

  az sam na 12 i imam bqlo techenie, ne znam na kakvo se dalji, no mnogoooo mirishe. a i imam nujda ot sex

 238. 238.

  kajete mi kakvo da pravq

 239. 239.

  Момичета мили,стимулирайте си имунната система,доста често бялото течение,(което е с неизвестен причинител) е в следствие прием на много антибиотици в детска възраст или пък слаба имунна система.Може да си вземете да пиете пробиотици (минимум 3 месеца) а и са полезни и в съчетание с правилно хранене и избягване на сладко(нямам предвид да не се яде изобщо),което е предпоставка за развитие на бактерии.
  Успех!

 240. 240.

  abemomiceta i assim imala balo tecenie no imase ed ni hapceta te maha na cicen ce no vece negi pro izvejdat za sajalenie te se polzvaha na vagalis te to ama mai se kaz vaha nihvi

 241. 241.

  Az s16to imam bqlo te4enie no ne sam hodila na ginekolog neznam kak da kaja na maika si molq vi pomognete s ne6to pi6ete nqkakvi recepti ili nz strah me na 13 sam i o6te nqmam cikal tova lo6o li e ponqkoga e i leko j1lto no poprincip e bqlo pls pomognete mnogo me e strah stava mi neudobno za6toto vsi4ki momi4eta ot na6iq i sasedniq klas imat i go obsajdat pls pomognete ;((((((

 242. 242.

  mili momicheta. Az sam na 13 godini i razbrah ot komentarite na vsichki, che koito oshte nqma cikal, tova oznachava che skoro shte mu doide. nali? Az imam sashtiq problem za sajalenie :(:(:(

 243. 243.

  Вагипром - http://vagiprom.com/

 244. 244.

  zdr momicheta az sushto imam techenie zeleno na cviat.Hodih na lekar kaza mi kandidoza ispisa mi kandizol 3 tabletki i betabin sveshti tova lechenie prodalji pochti mesec i reshih che sam se izlekuvala. Svurshiha lekarstvata i otnovo samo che po slabo za sega pak se poiavi techenieto shte opitam i s iodna voda. edna kapka iod se raztvaria i se praviat promivki s damski dush. A i shte otidia pak pri lekaria dano da se reshi tozi problem zashtoto iskam da stana mama no triabva da izchistia tazi gadost purvo. Ako niakoi znaesh niakakvo lechenie na tazi gadost molia pishete blagodaria predvaritelno i koraj na vsichki shte se spravime s tozi problem

 245. 245.

  Момичета, това не е лекарски кабинет! Не си раздавайте диагнози и рецепти, а отидете на лекар! Ако единият не ви помогне - сменете го! Сменяйте гинеколога, ако не може да ви помогне. В статията ясно са описани симптомите и последствията от неправилното лечение или от липсата на такова! Не се доверявайте на бабини рецепти и всякакви други варианти на непрофесионално лечение! Това не е нищо срамно, все пак касае здравето ви ! Успех !

 246. 246.

  nai efikasno e promivka s tetra

 247. 247.

  da nai efikasnoto e da se mies s smradlika predi e nqmalo lekar babite ni kak se lekuvali no vse pak trqbva da se hodi na lekar ako ne ste dovolni ot edinq smenete i proobvayte drug zastoto vseki si ima principi i vqrvaniq!

 248. 248.

  ei momi4eta ne si igraite!idete na lekar i mu zadaite vsi4ki vuprosi koito vi tormozqt!sedeneto pred komputura ne lekuva!vuprosnoto te4enie moje da e rezultat ot mnogo ne6ta,dori edno obiknoveno kupane v basein moje da vi dokara neveroqtni problemi!v kraina smetka lekarite sa za tova da lekuvat bez zna4enie dali te boli zub ili ima6 polovi problemi,spodelete s maikite si i bqgaite na lekar!!!!

 249. 249.

  HORA MNOGO SE PRITESNYAVAM ZASHTOTO IMAM BAKTERIALNO TCHENIE NO EFEKT OT LEKARSTVA NYAMA I NE ZNAM SHTE MOJE LI DA MI DOIDE CIKALA SHTOTO OSHTE NYAMAM PISHETE NA E-MAIL justin4ever@abv.bg za da mi kajete dali byaloto techenie prechi na cikala

 250. 250.

  i az imam bqlo te4enie ot blizo 2 godini, polu4imi se ot lqtoto kogato otvarqhme vsi4ki prozorci i hodeh s gol krust... i dosega ni6to ne mi pomaga a sum hodila na genekolog, dori naskoro hodih i kazaha 4e mi lipsvat nqkakvi mikro bacili ili ne6to takova... predpisa mi lekarstvo no nqma efekt :/ mnogo e nepriqtno tova use6tane 4e ti e mokro i miri6e lo6o... :(

 251. 251.

  zdraveite az sam na 13 godini i sam savsem obiknoveno dete neznam za vas no na men mi haresva da imam bqlo te4enie spored vas moje da sam pobarkana no NE sam takava
  na men mi haresva za6toto mogaa go palnq v burkani i da go davam na baba da go prodava

 252. 252.

  i az imam bqlo te4enie moeto e jastenikavo na 11 godini sam neznam kakvo da prava tova cikal lie za pru6 put mi idva

 253. 253.

  zdraveite az imam bqlo te4enie moeto e bqlo 4isto i lepkavo tova e cikal neznam prosto pitam za6toto mi idva za 1 put i neznam kakvo da pravq..... blagodara predvaritelno

 254. 254.

  здравейте аз съм на 13 и в училище ни водиха лекции за женската менструация. ако е бяло, хлузесто, дори прозрачно и няма миризма не е нещо ненормално. казаха че дори до една степен е здравословно. аз също имам нещо токова, но се проявава преди да ми дойде.

 255. 255.

  az imam bqlo tecenie , iskam da wi pitam .. shte imam li cikul po natatyk ?

 256. 256.

  as imam sasto bqlo tecenie moito e gasto kato sirene trabvali dase pritesnqvqm.

 257. 257.

  as sam silvia as imam sasto bqlo tecenie.to e kato gasto kato sirene,trabvali dese pritesnavqm.

 258. 258.

  Здравейте аз съм на 13 години и от няколко месеца имам вече бяло течение то е на цвят жълтеникаво и има ужасна миризма!Незнам какво да направя незнам дори дали майка ми знае незнам как да и кажа че имам бяло течение дори незнам как ще го приеме вече сам много объркана!

 259. 259.

  имам някакво течение ама то не е бяло а прозрачно като вода много е силно излиза ми през дънките сърби има много лоша миризма появи ми се преди около месец незнам какво да правя гинеколозите ми казват че е нормално ама не е , не мога да го издържам това мъчение на 16 съм.

 260. 260.

  На 23 съм и от няколко години аз също имах този проблем и беше в различни форми, то от пренасищане на организма от антибиотици, то от настинки, слаба имунна система, то от какви ли не различни фактори... опитах какви ли не лечения и инжекции дори... Е моя съвет е - повече секс, по няколко пъти на ден, отлична хигиена, интимни гелове,масла и кърпички, минимум по 2 пъти на ден душ и промивки, чисто бельо прано отделно от чужди дрехи на високи градуси, по малко стрес и повече течности... от 2 години проблеми нямам :)))))))))))))))) УСПЕХ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 261. 261.

  az sam na 20 god na mene za purvi put mise slu4va tova neshto bqlo te4enie i sega se opitvam sas smradlika da go premahna dano da uspeq

 262. 262.

  Ot 1g imam bolka,parene i smadene pri polov kontakt.S priqtelq mi ne mojem da se lubim zaradi tozi problem prosto use6taneto e ujasno.S priqtelq mi go pravim s prezervativ.Obikolih dosta lekari no bez nikakav rezultat.Vseki si izmislq6e ne6to,predpisvaha si lekarstva i ni6to.Pieh lekarstva s misalta da se opravq no ne se polu4ava6e.Pusnaha mi izsledvaniq no ni6to ne otkriha.Kade li ne hodih v Veliko Tarnovo,v Pleven,no nikoi ne moje da mi kaje kakva e pri4inata.Ako nqkoi e imal sa6tiq problem s tezi simptomi neka mi pi6e.

 263. 263.

  моля ви помогнете!!!! Аз съм на 13 нямам цикъл но имам течение от 1 година а скороще станат 2 години а цикъл не идва..а пък си имам течение което от началото беше силно но сега е слабо вече но пък се притеснявам дали ще имам деца нали не пречи това бяло течение.. имат сестрами и майками ама бащами и баба ми дядо ми нямат помогнете дали не е защото ми идва цикъл ?

 264. 264.

  zdraveite az sam silviq.az pisax sasto minaliq meses.i imam oste balo tecenie.xodix na lekar pravq promivki no nisto .az si imam edin priqtel i kato pravim seks,iaz custvam edna stradna mirizma.ako nqkoi procete tova neka dami pise

 265. 265.

  silviq миризмата при някои момичета е нормална понеже се изпуска защтитен секрет против инфекция за да я ибегнеш си купи интимен сапун на Billka има страхотен аромат и помага много ползвай го всяка вече и след околу седмица миризмата ще изчезне... :) А за бялото течение не си спомням, но ползвах някакъв разтвор, но не помня името му... Беше много ефикасен.. Отново ще пиша.

 266. 266.

  imam bialo tehenie kak da se lekuvam

 267. 267.

  Здравейте,и аз имам този проблем. Като гледам доста често се среща. Мислех си, че само аз имам, но май по-голямата част от жените го имат. Надявам се, че скоро ще се намери лечение за това,защото лекарствата и промивките при мен не помагат. Когато бях на 16-17 течението ми беше толкова силно, че имах чувството,че се напикавам(извинете ме),но си беше точно така. След като родих преди една година намаля и се появява само преди и след цикъл за няколко дена,но пак е неприятно...Успех!

 268. 268.

  momi4eta az sum na 17 na ot 14 godi6na imam samo bqlo te4enie , hodih na genikolog prepisaha mi lekarstva no samo za izvestno vreme pomaga sled tova baba mi kaza edno doma6no le4enie , zna4i zemate edin ligen pulni te go s vadda koolkoto moje po gore6ta i klqkate nad legana zakrivate se s edna havliq parata trqbva da otiva kum vlagali6teto :) : ) deistav a

 269. 269.

  Az sam na 17 godini neznam veche ot kolko vreme go imam!Ponqkoga e prozrachno ponqkoga e bqlo i ima mnogo gadna mirizma..Sram me e da idq na doktor..Molq vi ako nqkoi znae kak da go mahna da mi kaje..Higienata mi e mnogo dobra vsqka vecher se kapq vsichko mi e ok...no neznam ot kade se poqvi i kak se pravqt tezi promivki nikoga ne sam pravela ako nqkoi znae da mi pishe na skype izgreva31 mnogo shte sam vi blagodarna!!

 270. 270.

  az sam na 22 godini,ot kakto se pomnq imam bqlo techenie,ne e bilo obilno i ne sam obrashtala vnimanie.ot vreme na vreme pravq promivki s tetra.pritesnqva me tova,che ot mojebi polovin godina bqloto mi techenie ne e nikak bqlo,bih kazala kafenikavo,ponqkoga e dori rajdivo i ima ujasna mirizma.Cikalat mi zapochna pravi kakvoto si iska.veche ne sam sigurna dali mi idva vsqka sedmica ili e ot taka narechenoto bqlo techenie.Imam postoqnen partnior,kapq se vsqka vecher,kato se sabudq sutrin parvata mi rabota e da se izmiq,kato se pribera ot rabota pak...chela sam kakvo li ne.Smenih belioto,sprqh intimnite gelove,mih se samo s voda posle pak s intimen gel,kakvo li ne..Sega smenqm ginekologa i s izsledvaniqta ot noviq shte hodq pri specialist homeopat za izgotvqne na programa za cqlostno lechenie-bqlo techenie i pochti postoqnen cikal,dano tozi pat da se spravq!

 271. 271.

  моля ви помогнете!!!! Аз съм на 13 нямам цикъл но имам течение от 1 година а скороще станат 2 години а цикъл не идва..а пък си имам течение което от началото беше силно но сега е слабо вече но пък се притеснявам дали ще имам деца нали не пречи това бяло течение.. имат сестрами и майками баба ми ми нямат помогнете дали не е защото ми идва цикъл ?

 272. 272.

  Здравейте, имам същия проблем. Аз съм на 12, почти на 13, но при мен много рядко цапа гащите и няма никакво парене или миризма имам го от 1-2 години имам цикъл но не водя полов живот, моля ви кажете ми какво да правя! :( Благодаря предварително

 273. 273.

  molq vi nqkoi ako znae kak se pravqt promivki da mi kaje zashtoto az ne sam si pravila nikoga i ne znam :) blagodarq predvaritelno :):):):)

 274. 274.

  Bqlo techenie imam ot okolo 5-6 godini . V momenta sym na 18 .... Mnogo e nepriqtno . Hodih po ginekolozi no nishto prepisvat mi sveshtichki i edni hapcheta koito se priemat oralno - KANDIZOL . V deistvitelnost efekt imashe nai-mnogo mesec sled kato sprqh lechenieto . NE SE OTKAZVAITE .

 275. 275.

  za malkite momi4enca bqalo te4enie su6to mogat da polu4at pri nastinka ili ako sedqat na studeno miasto na.pr.cimentno su6to orinno vuspalenie kakto bubrecite su6to taka 4e zatopliaite si qaichisite redovno torbi4ki s gore6ta voda ili el.udealo pomaga mnogo ...

 276. 276.

  Здравейте аз имам бяло течение от доста време ходила съм на лекар многократно , изписват ми лекарства пия ги и спира в момента който спра лекарствата започва отново.Една моя приятелка ми каза да си купя и да пия ЦИТРОСЕПТ пих го докато го пия нямам в момента който го спрях след няколко дена се появи наново .Правя си и промивки със смрадлика обекчението е временно.Наистина е много неприятно но вече незнам какво да пия и с какво да се мия за да се махне това проклето бяло течение.

 277. 277.

  Az sam na 12 godini i imam bqlo te4enie .. mislq da hodq na ginekolog.. ..az mislq 4e ne e tolkova opasno a e normalno... moje li da e nqkakvo zabolqvane daite mi nqkakav savet..:)

 278. 278.

  Az sam na 13 godini i imam bqlo te4enie i o6te nqmam cikal ...kogato imam towa techenie znak li e 4e 6te mi idva skoro ? Pls kaje te mi

 279. 279.

  sy6toto i pri men imam go ot dosta wreme no sega wze da se uzlojnqwa .. imam parene pri urinirane,syrbej,za4erwqwane ii bolka

 280. 280.

  No pri men ne e taka nqmqm parene surbej za4ervqne i bolkna nqmam ,imam samo bqlo te4enie,no nqmam cikal tova znak li 4e 6te mi doide skoro ?

 281. 281.

  imam bqlo te4enie i e katio izvara bez miris ponqkoga te4e po malko a ponqkoga izob6to ne te4e kazvat mi 4e kato nastine6 stava taka ili 4e skoro 6te mi doide menzis no i az neznam pomognete mi

 282. 282.

  pak sam az ponqkoga mi te4e po mnogo

 283. 283.

  az hodih na nqkolko lekarq i nikoi ne me opravq.opravqt me no za malko.a ednata lekarka kaza,4e e normalno da se otdelqlo nqkakvo malko koli4estvo na den.ima momenti ni6to mi nqma,no ponqkoga e kofti.nz kade ve4e da hodq?hodq si s ejednevno prevraski i taka

 284. 284.

  imam go ot kakto se omajix stava ve4e 12 godini

 285. 285.

  аз съм на 13 но имам и не знам от какво е но след като прочетох тази публикация ще отида със сигурност на гинеколог нищо че сам малко малка :) !

 286. 286.

  i moito e nqkak jaltenikavo i dori vse o6te nqmam menzis i ne moga da razbera za6to se poqvqva bqloto te4enie ve4e go imam okolo polovin godina!

 287. 287.

  a kak se pravqt promivki molq vi kajete mii molq vii :(:(:(:

 288. 288.

  az sa6to imam no neznam kakvo da napravq

 289. 289.

  Zdraveite,az sashto imam sashtia problem i v momenta se lekuvam.Edna priatelka mi kaza tampon namazan s med se slaga vav vlagalishteto za 15 dni vsiaka vechr.V ramkite na polovin godina se lekuvam 4 pati s medikamenti i ne vijdam nikakav rezultata zatova reshix da probvam po tozi nachin s meda.Nadiavam se da ima rezultat shte vi pisha pak....

 290. 290.

  az mislq che ako

 291. 291.

  I AZ IMAM OT DOSTA VREME GASTO BQLO TE4ENIE S MIRIS PO NQKOGA E PO MALKO V DRUG MOMENT POVE4E.RODILA SAM 2 DECA IMAM 2 ABORTA GORILI SA MI 2 PATI RANI4KI I NE MOGA DA RAZBERA OT KADE TOLKOVA BELOTE4ENIE NQKOI PET E3 UJASNA MIRIZMA MIQ SE NA DEN PO 4,5 PATII SLGALA SAM I SVE6I4KI NO NE POMAGA DAITE MI NQKAKAV SAVET

 292. 292.

  i az imam bqlo te4enie s mirizma pomognete mi molq vi hodila sam nalekar ispisvaha mimnogo hap4eta no bez efekt

 293. 293.

  baje ne moga da povqrvam na tezi gnysotii

 294. 294.

  Nqkoi shte mi pomogne li samo da mi kajete kak se pravqt promivki molq vi ;(((((((((

 295. 295.

  az sam na 11 god i ot 6mes.imam bqlo te4enie pix nistatin prez ustata i mazila razli4ni promivki s tetra i vsi4ko drugo koeto izpisa ginekolojkata no efekt nikakav.neznam kakvo da pravq.molq za savet.sega piq zirtex prez ustata ve4e 10 dena i nqmam pone sarbej ,no dokoga li neznaq.

 296. 296.

  nz az sahto imam tova blo techenie i nz... strah me e da ne bi da imam nqkakva infekciqq?

 297. 297.

  Здравейте,от няколко дена си правя промивки с бял равнец.Сега чета че се пие и като чай.Преди това пробвах и със захаросан мед,влагалищно,но явно направих някаква реакция и хванах гъбички(може и да не е от меда,знам ли).Течението си го имам още от ученичка.Ходила съм при много генеколози,но резултата е бил временен.Сега съм на 36 и не мога да забременея.Мисля че причината е именно в това течение.Ако някой може да ми помогне по някакъв начин......

 298. 298.

  az ne sam imala takiva problemi no moia priatelka imashe takav nemojeshe da zabremenee,no otide na ginekolog i i napraviha izsledvania okaza se che ima zapusheni trabi i te sa bili prichinata da ne zabremenee pochistiha i gi i sega si ima prekrasno bebe ne se otkazvai ima vazmojnosti

 299. 299.

  i as imam mnogo e gadno xodix na lekar kaza 4e e infekcia ispisa mi xap4eta su6to i na partnora mi no ni6to pok prodaljava sega imam no pone nimam miris dori neznam kak da go obiasia mnogo e gadno pomognete mi

 300. 300.

  imam i as no neznam kakvo da napraya za dane izliza moeto ima mnogo lo6a mirizma. i samo samo na 16,a ve4e mi omrazna molyavi pomognete mi

 301. 301.

  i as imam no neznam kak vo ve4e da napravya za da spre, moeto ima lo6a mirizma i ne moga da se tarpya molyavi dai te mi nyakav saved

 302. 302.

  i az imam bqlo techenie i az iskam da go premahna no nestava kakvo li ve4e opitah nestava i nestava

 303. 303.

  Az sushto imam bqlo techenie i hodih na ginekolog , kaza mi da si pravq promivki s smradlika ili rozalin (mai taka se kazvashe) , samoche nqmam damski dush i nemoga da si pravq promivki , nqkoi moje li da mi kaje po kakuv drug nachin moga da gi pravq teq promivki . A sushto taka mi kaza che bilo hubavo da mi napravi kruvni isledvaniq , no az ne sum si vkushti i nemojah da gi napravq. dali e hubavo da se napravqt tezi isledvaniq ? Blagodarq predvaritelno za otgovorite :))

 304. 304.

  Здравейте!
  От около 2 седмици имам бяло течение! Майка ми каза че това е нормално защото аз още нямам мензис...и може бялото течение му е предвестник.Но аз не мисля така!Мисля че може да имам гъбички или нещо друго.Дайте ми съвет..

 305. 305.

  бе вии какви сте тука ненормални бе .... чета по статийте - бхт малоумните хора сте!!! Прости порости кат галоши!

 306. 306.

  и да допълня, че май имате бяло течение на мозъка!!! Толкова кухи лейки има тука ....

 307. 307.

  emi are da ne obijdash shoto vuobshte ne e priqtno ;)) kat ne ti iznasq gore ima edin X , natiskash go i izchezvash . taq tema e za vuprosi i pomosht na tezi koito imat bqlo techenie !

 308. 308.

  az sam momiche na 14 god ot 3 god imam cikal i predi edna godina zapochna da mi teche bqlo lepkavo techenie s mirizma iskam da vi popitam dali e opasno i shte trqbva li da hodq na lekar shtot az ne gi obicham mn
  molq vi kajete mi speshno

 309. 309.

  И аз го имам но при мен не е постоянно появява се само от време на време после гп няма после пак се появява и така ... На всички момичета тук обаче бих искала да споделя един метод :)
  Бани със Смрадлика много помагат...поне при мен :) Аз съм много доволна понеже съм използвала много лекарства други и съм забелязала че те вместо да подобрят общото състояние все влошават нещо така че ГОРЕЩО ВИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА ОПИТАТЕ !
  Първо е билка и смятам че е по-добро от който и да е друг медикамент на антибиотична основа натъпкан здраво с вредни химикали и Второ не е никак скъпо ... Можете да си закупите Смрадлика от всяка нормална Аптека или Билкова Аптека ... Успех момичета , дано да съм била полезна поне на някои от Вас :)))

 310. 310.

  http://bialotechenie.net/bilki-srestu-byalo-techenie-–-smradlika/
  ПРОЧЕТЕТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ !!! :)

 311. 311.

  искам да питам тъй като днес получих бяло течение и леко кръв ли нз прилича на кръв по скоро кафеникаво това възможно ли е иначе после го нямаше ,но имах така леки болки като при менструация а цикъла ми свърши вече и ме е малко страх тъй като водя полов живот а съм на 17 Ако някой от вас е имал такова моля да помогне ,че ме е много страх

 312. 312.

  spored men bqloto te4enie ne se lekuva.az go imam ot 30 godini.nikoi ne mi e pomognal,dage i ginekiloga-kazvat vseki ima.mnogo e nepriqtno use6taneto s nego.ako pomognat nqkoi lekarstva studenoto vreme,te4enieto ot vqtara,ti go vra6tat otnovo.neznam dali ima lek na 100%.

 313. 313.

  Аз съм на 39г до 18 годишна съм нямала нищо подобно като бяло те4ение. Но след като родих проблема се появи . Исакм да попитам някой дали е имал проблем като ЗАПУШВАНЕ НА МАТКАТА И СПИРАНЕ НА ЦИКЪЛА ?????

 314. 314.

  az sum na 11 imam bqlo techenie 0tt 1-2 god., no nqmam cikul ne sum i imala ;x mnogo e gadno :(

 315. 315.

  zdr az az sam na 20g i imam bqlo te4enie ot kakto se pomnq ne sam bila na genekolog ai mee sram ako trqbva da bada 4estna pix kakvili ne xap4eta pravi6 kakviline promivki nikakav rezoltat ako nqkoi znae lek koito e izprobvan mnogokratno i deistva neka go napi6e blagodarq predvaritelno

 316. 316.

  ne se pritesnqvaite vsi4ki go imame tova bqlo te4eni to e normalno
  ako nqmate takova to togava neste jena::::a zatova lek nqma mojebi se polu4a v sledvie ako se kapete 4esto sas stodena voda;;;;

 317. 317.

  iskam da mi kaje6 kakvi hap4eta si pila za da ti propora4vam da znam dali sa kato moite::::www.belo.te4enie.bg

 318. 318.

  kazvam raina i sam na 15 godini az nikoga nesam imala bqlo te4eni


 319. 319.

  off yjas e tova bqlo techenie naprawoo weche se plasha mnogo .. daite sawett

 320. 320.

  Ами на мене за него ми изписаха Максимор.

 321. 321.

  izvinete me che ne pisha na kirilica, no mi se razvali kirilicata.. na 12 sum i imam bqlo techenie ot 1 godina nqkude.. ne mie doshul oshte menzisut .. no vuprosut mi e .. techenieto znak che shte mi doide li e ili .. ? sram me e da otida na genekolok.. nikoi ot semeistvoto mi ne znae, no mislq dda kaja na maika mi ..

 322. 322.

  v momenta imam balo te4enie i e koto krem za lice namam sarbeji nito miri6e pravix promibka ot smradlika no ne is4ezna.predi 1 mesec pravix razbivane na babra4en kamak i ot togava mi pravi vpe4etlenie 4e imam balo te4enie i vseki den se uveli4ava pove4e mola vi kajete mi vajmojno li e da go imam ot razbivaneto na babre4nia kamak

 323. 323.

  zdr momi4eta ot dosta vreme imam bylo te4eniye i ne utivam na ginekolok pravam promifka sis laika ima golyam efek pri posleden slu4ai polzvam antibyotik siprofloksasin aktavis 500m jelaya uspeh

 324. 324.

  MOGELI DA ZABREMENEQ KATO IMAM BQLO TE4ENIE

 325. 325.

  az su6to no ne e bqlo a e kato prozra44na sluz i nikoga ne sum ko zabelqzvala kato zasuhne na 11 sum molq pomognete

 326. 326.

  az sahto imam problem kato vahiq no imam ikista i mnogo silni bolki dollo nisko vzexa mi citonamazka yj vsi4ko e nared a bolkite ne spirat 4etox edna statiq za sinptomite pri rak na matkata i pove4eto savpadat zaguba na tegio mravu4kane po tqloto kapene na kosata omaznqvane obilno bqlo te4enie sarbeji poduvane i taka ...... molq daite mi savet kakvi drugi isledvaniq se pravat osvem citonamazka molq ako e vazmojno da mi odgovori specialist v taq nasoka mnogo hte sam blagodarna

 327. 327.

  ami imam tova techenie ot 2 godini sega sum na 11 trqbva da se pritesnqvam

 328. 328.

  Zdr na vsichki iskam da vi popita vredno lie da ispolzvam dam ski dush po vreme na bremenost i dali moga da se pracq promovki s tetra blagodarq vi predvaritelno

 329. 329.

  imam bqlo te4enie i cikala mi go nqma a testa pokazva,4e ne sam bremenna kakvo da pravq mnogo se pritesnqvam

 330. 330.

  i az imam sushtiq problem naprawih nqkolko testa- wse otricatelni, nqkoi po-opiten da dade suwet?

 331. 331.

  zdraveite az sum na 11 godini imam bqlo te4enie gore dolu ot okolo pove4e ot polovin godina i se pritesnqvam ako moje nqkoi a mi kaje kakvo da pravq omruzna ot tova ne6to

 332. 332.

  zdraveite az sam na 12 g i ot 3 meseca imam bqlo te4enie tova normalno li e qnuari mesec pravq 13 neznam a o6te nesam dobre razvita v gorniq krai molqvi pi6ee mi kakvo da pravq

 333. 333.

  Здравейте!За пръв път пиша във форум.Аз съм от гр.Свищов,на 24 г.и имам от доста врене проблеми с бялото течение.Ходила съм на прегледи в Свищов и Плевен,но няма ефект.Като ходих в Плевен ме наблъскаха с антибиотици и нямаше никакъв ефект.Имам това течение още от ученичка,преди да съм имала сексуален живот.Моля ви помогнете ми,препоръчайте ми някой наистина добър гинеколог от Плевен,Търново или Русе,защото ми е по-близо.Благодаря ви от цялото си сърце!

 334. 334.

  ZDRAVEITE ! ZA PARVI PAT SE INTERISUVAM OT SIMPTOMITE I RISKA ,OT BIALO TECENIE .NA 55 GODINI SAM -OT 6 MESECA NESAM IMALA KONTAKT S MAJ. I TOZI PAT POSETIX GENIKLOG -PROFILAKTICNI ,A I IMAX SAVSEM SLABO TECENIE ,KOETO ZNAIA CE MOJE DA SE DALJI I NA TIASNI PANTALONI. DOKTORKATA -DAFOVA OT VELINGRAD ME POGLEDNA I ZA SEKUNDA ,KAZA CE IMAM BAKTERIALNA INFEKCIA ,ISPISA MI VAGILAKT ,SLAGAX GI 5 DNI -CUVSTVAX DISKONFORT ,NO TAI KATO NIAMAX SARBEJ I DR .GI SLAGAX NA 6 DEN SE POCUVSTVAX UJASNO MAXNAX TABLETKATA I NA SLEDVASTIA DEN IMAX SARBEJ I CUVSTVO ZA PALNOTA - PROVERIX I ISPADNAX V UJAS .MNOGO GAST LOEST SEKRET ..SARCETO MI SPRIA . A PREDI NIAMAX OPLAKVANIA. OBADIX SE NA 112 DA ME SVARJAT S LEKAR ..KAZAXA CE ..MOJE DA E OT ..KAKVO LI NE . NO AZ VECE SAM SIGURNA CE VSICKO DOIDE SLED PREGLEDA ,AKO MOJE DA SE NARECE PREGLED -2 MIN I DAJE NIAMAX VAZMOJNOST DA POPITAM ,KAKVOTO I DA E . I ETO SEGA STE TR DA TICAM PO DR.DOKTORI . TAZI DAFOVA NAISTINA SE POLZVA6E S DOBRO IME ..NO TOVA KOETO VIDIAX SEGA -BLAGODARIA. VNIMAVAITE ,KATO XODITE NA PREGLED ..MOJE TOCNO SLED NEGO DA SE OKAJETE BOLNI .-POTRESENA SAM

 335. 335.

  «333. Камелия 03 Ноември 2014 в 20:50»

  Обръщам се към Камелия, но всъщност съветвам всички малки, млади и големи момичета: Не се тъпчете с антибиотици, а подсилете имунната си система! Адекватният имунен отговор е ключът към здравето и дълголетието. Променете начина си на хранене и живот – това е разковничето. Първото нещо, което ви съветвам е да изхвърлите от менюто си млякото и неговите производни. Не са ви нужни секрети от друг животински вид, за да поддържате добро здраве. Незабавно елиминирайте бялото брашно, нишестето, бялата захар, готварската сол, хлебната мая (термофилни дрожди) и всички силно рафинирани и ГМО храни – те са ключът към т.нар. съвременни болести. Пазарувайте разумно, четете етикетите и се опитвайте да купувате предимно органични продукти! Слагайте на масата си повече сурова и жива храна – тя ще балансира разстроения ви организъм. Не токсикирайте умишлено тялото си! Ако пушите, пиете много алкохол, вземате наркотици или психоактивни вещества, имате хранителна зависимост – няма нужда да си губите времето, за да търсите изцеление. Не очаквайте „Спасителят“ да ви избави от собствените ви пороци.
  Сигурно сте чували твърдението, че не съществуват болести, а дисбаланс на организма. Е, в това съм убедена! Щом се е появил изявен симптом, то трябва да се лекува целят организъм, включая и психиката (по мое мнение по-добър начин от гладуването няма). Ако се опитвате да лекувате симптомите, а не причината за тях, то ще се озовете в омагьосан кръг, към който ще прибавите и доста екстри.
  Много от вас многократно са чували съветите написани по-горе, като превенция за почти всички заболявания, но някак не успяват да се измъкнат от лапите на предубедеността, инертността и псевдотрадициите. Само знайте, че както и да постъпите си е за ваша сметка (за добро или лошо). Често казвам, че най-евтино се добива безценният камък – здраве. Крайно време е да направете нещо за себе си, а не да се оплаквате цял живот! Винаги съм се чудила на хората, как така очакват някой друг да се грижи за собственото им здраве. От дълги години посещавам аптеката само за... марля - един от помощниците при отглеждане на поници (зелени кълнове). Още много млада прегърнах идеята за здравословен начин на живот и реших, че back to the nature е най-добрият и логичен начин да се избавя от съдбата на всички мои близки и познати. Макар че времената бяха смутни, а информацията - оскъдна, колкото повече се образовах, толкова повече се променях. Завидната ми младежка визия е доказателство за това, че съм се справила добре, и че това е начинът. Не си губете времето в очакване някой да сътвори хапче-панацея – природата няма да позволи такова вмешателство.
  Хранете се съзнателно и помнете, че тялото ви не е кошче за отпадъци, а сложна и много интелигентна система снабдена с невероятна функция за самовъзстановяване. При все това, никой и нищо не може да ви накара да приемете този дар насила. Всеки има право на избор, но и право на информация, за да го направи.
  Да умееш да се радваш на живота – това е дар.

 336. 336.

  Здравейте, искам да попитам колко време горе-долу е лечението ?

 337. 337.

  Zdravei i az ot mnogo vreme imam bqlo te4enie no me e strax da xodq na lekar dane bi da mi kajat 4e sum bolna ot ne6to tova e mnogo gadno ne6to. Ne e priqtna morizmata

 338. 338.

  Последвалите неадекватни коментари на Биляна и Марияна (след написаното от мен на 09 Ноември 2014), доказаха за пореден път, че всеки човек си заслужава съдбата.
  Всъщност, дами, вие не искате да сте здрави, а изпитвате маниакална потребност да се оплаквате! Колко жалко!

 339. 339.

  Аз имам бяло течение от 2 г и ме беше срам да кажа на майка си но събрах смелост да й кажа но ме е срам да отида на гинеколог

 340. 340.

  Аз съм на 11 и имам бяло течение...члена ми е зачервен и ме боли ужасно много....:(((Срам ме е да кажа на мама!

 341. 341.

  Zdr az sam na 26 ı imam bqlo te4enie 4lena mi e za4erven ı me sarbi mnogo molq pomognete mi

 342. 342.

  Абе какви чайове, какви билки? Всички тези течения и инфекции не стават случайно,те са резултат на безраборните сексуални контакти.
  Българката е генетично развратна и още на 18г е със запушени тръби.Всяка втора е със запушени тръби.Замислете се преди брака с колко мъже сте били ?!?!? При всеки нов мъже,шансовете за бактериална инфекция се увеличават с 15%.До 4 гаджета е максимумът,после става страшно.Играете си на руска рулетка.
  По болниците е пълно с разни к*рволяци,не можели да забременеят.И като ги питам с колко мъже са били,чувам 50+.Ами какво ?
  За мене като лекар,жена над 4 мъже е генетичен брак. 6 бройки може,ама ако има перфектна хигиена.Повече не.

 343. 343.

  zdraveite momi4eta i az imam bqlo te4enie ot dosta vreme i neznam kakvo da pravq daite mi nqkakav savet molq vi

 344. 344.

  Здравеите молия някои да ми каже дали ще ми правият нещо на яичниците като имам бяло течени по някои път е малко на гаштичките ми а пинякои път ме болият яичнуците не ходия на гинеколик заштото мее срам. Ако ме гледад от долу страшно ли е ако това белитечебие е от яичниците кажете ми моля ви

 345. 345.

  Аз съм на 12 и от дълго време имам проблем с течението. При мен то в бяло и е лепкаво. Много мирише и се опитвам да го оправям като се мия всеки ден, но след 5-10мин. отново започва да мирише. Срам ме е даже да си развоя краката. Какво да правя?

 346. 346.

  На 13 съм и имам бяло течение от 2 години и нещо! Имам неприятна миризма и не знам какво да правя! Не съм ходила на гинеколог и не мисля да ходя! Смятате ли че е вредно за мен?? Вече ми е писнало от това нещо и искам да го премахна

 347. 347.

  Kostava tuka be

Подобни статии

Лечение на бяло течение с билки

Лечение на бяло течение с билки

Лечебната отвара се приготвя по следната рецепта: Rp. Fol. Juglandis (лис, орех)Fl. Chamomillae (цветове лайка)Hb. Polyg. avic. (стръкове п...

Критична възраст на жената (Климактериум)

Критична възраст на жената (Климактериум)

Значителна част от жените имат твърде погрешна представа за критичната възраст, поради което някои съвсем не се интересуват от нея, а други ...

Безплодие (Стерилитет)

Безплодие (Стерилитет)

Когато се говори за безплодие, винаги трябва да се разбира 6езплодие в семейството. Отъждествяването на безплодието е безплодие на жената е ...

Витамини

Витамини

Витамините наред с белтъчините, мазнините, въглехидратите и солите спадат към незаменимите съставки на храната. Те са познати сравнително не...

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

19.05.2008

Обновено
Обновено

26.08.2011

Прочетено
Прочетено

177754

Нередност Докладвай за нередност
22 харесват, 5 не харесват
Публикувай статия