5 важни неща, които трябва да знаете, преди да преминете към led диодни крушки

5 важни неща, които трябва да знаете, преди да преминете към led диодни крушки
Фаровете са изключително важни за всички видове автомобили и затова се налага консумативите им да се подменят от време на време, или да се ремонтират. 

Може също така да се наложи подобряване на цялостното качество на фаровете, замяна на счупени части или козметични ремонти поради естетически причини.
Има няколко аспекта, които трябва да имате предвид, когато избирате фарове за колата си. Първо, трябва да опознаете различните компоненти на фаровете, разликите между светлините и крушките, както и предимствата и недостатъците на видовете крушки.

Какво трябва да знаете за LED технологията

LED произвежда светлина като вид диод, който е полупроводник, контролиращ електрическия поток. Двете основни части в led диодните крушки са полупроводник от n-тип и полупроводник р-тип, с разположен между тях pn-преход. Отрицателно заредените електрони запълват полупроводника от n-тип, а положително заредените носители изпълват p-тип полупроводника. По време на електрическите токове към диода, електроните, които се зареждат отрицателно се привличат към p-тип положително заредения проводник.
Електроните непрекъснато обикалят около ядрото на атома. За да се придвижат извън него, те трябва да променят енергийния си тип, под формата на светлина или фотони, докато пресичат pn преходите. По време на тези процеси се създава светлинната енергия, с която осветяват led диодните крушки.

Какво трябва да знаете за led диодните крушки на автомобила

Както при повечето приложения, led диодните крушки на автомобилните фаровете произвеждат достатъчно светлина, необходима за видимост, благодарение на серията диоди. Те имат специфични характеристики, свързани с модела, стила и производителността си.
Ето един списък , споделен от специалистите в търговията с Led Диодни крушки от flexzon.com с 5 неща, които трябва да знаете, преди да решите да преминете на тях:

 1. Производителност

  LED технологията за крушките на фаровете е насочена към подобряване на работата по редица начини. Led диодните крушки са в състояние ефективно да произвеждат светлина и не отдават топлина като страничен продукт. Почти цялата енергия, консумирана от LED крушките на фаровете, се използва за генериране на светлина, за разлика от халогенната и HID технологията, които преобразува голямо количество от тази енергия под форма на топлина. Освен това ще е необходимо по-малко гориво, за да се произвежда светлина от LED диодните крушки, в сравнение с другите видове осветителни технологии.

 2. Яркост

  Лумен (lms) е мерна единица, която се използва за оценка на яркостта на електрическата крушка. Led диодните крушки обикновено могат да достигнат около 3000lms или повече. Все пак е важно да се разбере колко от тези лумени се използват за действителната светлина, тъй като част от нея ще бъде загубена, в съчетание с други форми на производство на енергия в осветителните процеси. Едно от най-добрите решения е да се инсталират допълнителни LED проектори в комплекта на предните фарове, за да се гарантира, че светлината ще бъде по-фокусирана.

 3. Цвят

  С Келвини (К) се измерва цвета на светлината, която се произвежда от електрическа крушка, или по-точно показва температурата на светлината. Топлият бял цвят обикновено е за температури, които варират от 2500 до 4000 K, докато хладните бели нюанси варират от 5000 до 8000 K. Led диодните крушки обикновено са по-близо до долните граници на хладните бели светлини, които варират от 5500 до 6500 К.

 4. Проблеми с температурата

  Led диодните крушки са класифицирани като полупроводници и тяхната ефективност съответно ще зависи от температурата. Диодите са проектирани да произвеждат по-голямо количество светлина при по-ниски температури. Това означава, че температурата на светодиодните фарове трябва да остане стабилна, за да се гарантира постоянното излъчване на светлина и дългият живот на крушките. Поради тази причина шофьорите трябва да вземат под внимание разсейването на топлината от LED крушките на фаровете си.

 5. Стабилност

  Като се има предвид стабилността на LED крушките на фаровете , обикновено започвате от водоустойчив, удароустойчив и баласт. Висококачественият баласт, който обикновено е свързан със светодиодните крушки във вътрешността на кутията, е една от най-важните части на LED фаровете, за да се предотвратят повреди на светодиодните лампи от напрежението и вариациите, за да се оптимизира топлинната защита, енергийната ефективност и яркост.


Устойчиви на удари ще зависи от материалите на крушката и твърдата конструкция, за да се намалят честотите на вибрациите и да се постигне функция на затихване. В допълнение, при дъждовни условия, IP рейтингите ще бъдат основното измерване за тестване на водоустойчивите нива на LED крушките на фаровете.

Фактори, които трябва да имат предвид преди да купите крушките на LED фаровете

Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, преди да закупите фаровете на автомобила, е да се гарантира, че моделът е съвместим с вашия автомобил. Също така трябва да се уверите, че фаровете са безопасни, спазвате законите и са подходящи, когато пътувате.

Законността на автомобилните фарове

Трябва също така да проверите дали LED фаровете могат да се използват легално по пътищата. Например, не можете да замените само халогенните фарове с HID крушките. Вместо това, те ще трябва да се модернизират фаровете, за да се уверят, че носи E-Mark, CE и RoHS, което удостоверява, че е в съответствие с европейските стандарти. Докато в САЩ, той трябва да бъде DOT-съвместим, който отговаря на транспортните разпоредби. Ако трябва да поправите скалните чипове в предното стъкло в резултат на отблясъците от фаровете, очевидно това също няма да е добра идея за вас.

Съвместимост на автомобила и фаровете

По-важният фактор за повечето купувачи, когато купуват нови фарове, е да се уверят, че LED фаровете са съвместими с колата, която шофират. Докато в повечето случаи тези фарове са проектирани да бъдат подходящи за различни модели, които включват h1, h3. H7 и повече, от решаващо значение е, че сте проучили този въпрос, за да избегнете покупка, която не си струва. Вашето ръководство за вашия автомобил ще предостави информация или номера на модели, отбелязани на съществуващите крушки на фаровете. 

Подобни статии

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

Режим на хранене на бебето

Режим на хранене на бебето

Лекарите ще ви дадат указания относно режима за хранене на бебето. Той ще зависи от неговото тегло, от неговия апетит, oт събуждането на дет...

Как да започва кърменето на бебето

Как да започва кърменето на бебето

Поза на майката при кърменето. Някои майки дори и когато са още на легло в родилния дом, предпочитат да кърмят седнали. За други е по-удобно...

Промени в храната на бебето

Промени в храната на бебето

Лекарят, който се грижи за вашето бебе и познава неговата храносмилатела система, е този, който трябва да ви посъветва относно тези изменени...

Една година е опасна възраст, избягвайте нещастните случаи и страховете

Една година е опасна възраст, избягвайте нещастните случаи и страховете

Родителите не могат да предотвратяват всички инциденти. Ако те се опитват да сторят това, тяхното внимание и загриженост биха направили дете...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

29.07.2019

Обновено
Обновено

29.07.2019

Прочетено
Прочетено

1527

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия