5 неща, които никога не трябва да смесвате с алкохол

Има неща, които не бива да смесвате с алкохол. Навярно голяма част от Вас са запознати с тези неща, но дали сте запознати и с опасностите, които Ви грозят?

За да избегнете потенциалната опасност, срама, както и другите нежелани последици свързани с алкохола, вижте нашия списък с 6 неща, които не трябва смесвате с алкохол:

  • Шофиране – алкохола нарушава не само двигателните функции на шофьора, но и усета му за координация и контрол над автомобила. При консумация на алкохол не само, че не е препоръчително да шофирате, но е и забранено. В случай, че се налага да шофирате, то не се колебайте да позвъните на Drink and Drive.
  • Лекарства – ако приемате някакви болкоуспокояващи, антидепресанти или други антибиотици, навярно сте запознати с това, че не е пропоръчително да ги консумирате с алкохол. Много хора пренебрегват написаното в листовките, а именно това крие някои сериозни опасности като – чувство на депресия, чувство на сънливост, нарушение на моторните и двигателни способности, сърцебиене, високо кръвно налягане, обрив, замайване, гадене, загуба на апетит и др. Дори и да не сте податливи на тези нежелани реакции, консумацията на алкохол може да ги провокира.
  • Говорене по телефона, пращане на съобщения и публикуване на постове в социални мрежи – навярно не е тайна, че няма по-лесен и глупав начин да се злепоставите от този да пратите неуместен SMS на неподходящ човек или пък да публикувате пост в социална мрежа.
  • Гъби - консумирането им с алкохол може да причини гадене, повръщане, алергични реакции , както и стомашно разстройство. В случай, че не искате това да се случи избягвайте консумацията им едновременно.
  • Енергийни напитки – макар на пръв поглед тази комбинация да изглежда съвсем безобидна тя далеч не е такава. Комбинацията води до сънливост, както и до замаскиране на ефекта от алкохола, но не подпомага за изхвърлянето му от организма.
  • Марихуана – използването на марихуаната с лечебна цел е разрешено в повече от над 20 страни. Но само защото това е законно, не значи, че е безопасно. Комбинацията на алкохол и марихуана води до тахикардия (честотата на удари на сърцето в покой достигат до над 100 в минута); високо кръвно налягане; нарушение в познавателните умения, двигателните умения, както и на шофирането Ви.

Това са само малка част от нещата, които не бива да смесвате с алкохол. Бъдете разумни и гарантирайте безопасността си избирайки You Drink and We Drive.

Категории

Разни

Подобни статии

Живот до 120 години

Живот до 120 години

Възможна продължителност на човешкия живот 120 години. Още в най-старо време изследователите са се занимавали с въпросите на стареенето. ...

Промени в режима на бебето

Промени в режима на бебето

Кога да се отмени храненето в 22 часа. Това зависи от готовността на кърмачето. Трябва да се съобразите с две неща. Първото е дали бебето, е...

Безплодие (Стерилитет)

Безплодие (Стерилитет)

Когато се говори за безплодие, винаги трябва да се разбира 6езплодие в семейството. Отъждествяването на безплодието е безплодие на жената е ...

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Лечение без лекар

Лечение без лекар

Има родители и майки, които смятат, че вече имат набран опит, познават болестите и лекарствата и могат да лекуват децата си, без да се съвет...

hristoff

hristoff

41 публикации

Публикувано
Публикувано

28.04.2016

Обновено
Обновено

27.04.2016

Прочетено
Прочетено

908

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия