5 ключови грешки при стартиране на бизнес и как да ги избегнем

5 ключови грешки при стартиране на бизнес и как да ги избегнем
В текущата статия ще поговорим за създаването на бизнес, какви са най-често срещаните грешки в началото и по какъв начин можем да ги избегнем.

Стартирането на бизнес от нулата може да бъде стресиращ процес и в него да направим изключително много грешки. Разбира се, грешките могат да бъдат от всякакво естество, но в много случаи те не са никак малки и хиляди предприемачи се намират в задънена улица.

В теущата статия ще поговорим за това как стартирането на собствен бизнес или проект може да бъде вълнуващо преживяване, но и в същото време стресиращо, изискващо почти цялото ви време и ресурси.

Ще се спрем на 5 ключови грешки, които много предприемачи допускат, като ще дадем примери с идеи за ефективно целеполагане, анализ на дейността, изграждане на бизнес стратегия и изпълнението на стъпките към постигането на крайната цел.

1. Страхът от грешки — може да звучи познато, но в началото всички се притесняваме да не допуснем грешки от които можем да съжаляваме на по-късен етап. Разбира се, това не трябва да бъде определящ фактор във взимането на решения и рискът трябва да бъде "премерен".  Все пак, страхът парализира, а не бихте искали да саботирате развитието на бизнеса си още в самото начало, нали?

2. Действате сами — доказано е, че хората сме социални същества, а създаването на успешен бизнес изисква постонянната комуникация с хора на различни нива. Разбира се, за тези от вас, които биха желали професионална подкрепа и менторство, можете да очаквате доказан професионализъм от Магдалена Бонев - бизнес консултант.

3. Не заделяте бюджет за маркетинг — маркетингът е в основата на успешния бизнес. Истината е, че с напредването на дигиталната среда, много ниши бизнеси имат нужда от онлайн репутация, която може да бъде осъществена чрез използването на канали като маркетинг в социалните медии, копирайтинг, изграждане на уебсайтове, SEO и други.

4. Подценявате себе си и бизнес идеята — много хора занижават целите още от самото начало. В случая не говорим за очакване на колосални приходи през първите месеци, а недостатъчните усилия да се изкара брандът наяве. По този начин вие само забавяте положителните резултати.

5. Нямате търпение — търпението съчетано със целенасочена работа, ясна бизнес стратегия и делегирането на задачи на правилните хора във екипа ще донесат резулталти бавно, но славно. Все пак, Рим не е построен за един ден.

Финални думи

Бизнесът може да се определи като отглеждането на дете, като процесът изисква постоянна саможертва, правилна визия за нещата и разпределяне на бюджета според важните задачи, които трябва да бъдат приоритизирани.

Днес, по лесно от всякога, е да намерим удачния бизнес консултант, защото това ще ни спести много време и най-вече грешки.

Подобни статии

8 Качества на най-добрите служители

8 Качества на най-добрите служители

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да Ви помогне да получите нова работа е да направите себе си незаменим в текущата Ви позиция...

Как да намерим добър SEO специалист?

Как да намерим добър SEO специалист?

Какви са ползите от интернет маркетинга? SEO е съкръщение от два термина:  „search engine optimizer” и „searc...

Най-здравословното хранене

Най-здравословното хранене

Все още остава неразрешен един обикновен и конкретен въпрос: Когато дойде време за ядене - закуска, обяд или вечеря - КАКВО ТРЯБВА ДА СЛОЖИМ...

Офисите в Стара Загора - как да намерим най-подходящия офис?

Офисите в Стара Загора - как да намерим най-подходящия офис?

„Офис” е сравнително млада дума в нашия език, от която дъха на власт, пари, влияние. „Да отвориш офис” е начална фаза на всяко начинание, „д...

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

1 публикации

Публикувано
Публикувано

26.04.2021

Обновено
Обновено

24.04.2021

Прочетено
Прочетено

1181

Нередност Докладвай за нередност
6 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия