Отпушване на канали и ВиК ремонти

Отпушване на канали и ВиК ремонти
Ефективната и дългосрочна работа на канализационната система зависи от това колко често се извършва работата по почистването на нейните тръби. Ако обаче вече е станало твърде късно и тръбата във вашет

Ефективната и дългосрочна работа на канализационната система зависи от това колко често се извършва работата по почистването на нейните тръби. Ако обаче вече е станало твърде късно и тръбата във вашето жилище се е запушила, това не би останало незабелязано. В подобна ситуация водата на практика няма да се оттича в канализационния отвор, а ще образува внушителна локва около него. В много от случаите това води до появата на остра неприятна миризма, тъй като отпадъчните води са започнали да текат  обратна посока. 

Ето защо специалистите постоянно препоръчват на определен период от време да се почистват канализационните тръби  – това си остава единственият сигурен начин да предотвратите запушването на каналите и свързаните с тях главоболия, средства и загуба на време.

Отлаганията по канализационните тръби

Рано или късно на стените на канализационната тръба се появяват различни видове отлагания (неорганични или органични), тъй като вътрешността им е изложена на различни механични повреди. 

Може би много хора не си дават сметка, но, примерно, драскотините по тръбите могат да окажат пагубно влияние върху пропускливостта на отпадъчните води, тъй като в тях се задържат малки отломки. Натрупаните отпадъци, както и плаката, намаляват вътрешният диаметър на тръбата с няколко сантиметра, което не само рефлектира върху ефективността на канализационната система, но и я прави уязвима на повреди. 

Кои са най-често срещаните видове запушвания?

Съществуват най-различни видове запушвания, като например:

Технологично запушване 

При него са блокирани хоризонтални участъци от тръбите, които имат лек или обратен наклон.  Подобно запушване би могло да бъде избегнато, но трябва да инсталирате канализационната система в съответствие с всички съществуващи технически стандарти, тъй като тръбите с минимален диаметър, както и хоризонталните секции, са най-проблемните места в цялата канализационна система.

Механично запушване

Механичното запушване всъщност представлява натрупване на различни отломки, получени в резултат на неволно проникване на някакъв предмет във вътрешността на канализационната тръба. Такова запушване възниква след като е станало възможно проникването на различни битови отпадъци в тръбата (хартия или всичко друго, което можете да се сетите). Попаднали веднъж в тръбата, те не могат да преминат безпрепятствено през канализационната система. Затова остават някъде по нея и пречат на водата да преминава свободно. Понякога дори хората са забравили, че са изтървали предмет в тръбата, защото за известно време всичко е функционирало както обикновено. Около попадналата вътре отломка обаче започват да се „закачат“ и всякакви други нечистотии и така до един момент, в който проблемът излиза наяве.

Ето защо, за отстраняване на запушването, е важно да се установят причините, които са го предизвикали. Най-често става дума за:

  • Натрупване на мазнини, които попадат в канализационната система след измиване на съдовете.
  • Образуване на сапунени отлагания вътре в тръбата.
  • Механични отпадъци са попаднали в дренажните отвори.
  • Грешки в проектирането на канализацията.
  • Силно варовита вода и други.

Разбира се, каквото и да е предизвикало запушването, то може да бъде отстранено от професионалист. Така например всички, които живеят в столичния квартал Младост, могат да потърсят помощ тук - Отпушване на канали в Младост. Работата ще бъде свършена възможно най-бързо и качествено. 

Не се колебайте да се обадите и при необходимост от други услуги, които също попадат в компетенцията на Отпушване на канали и ВиК ремонти. Например, смяна на щрангове, смяна на тръби, смяна на сифони, смяна на казанче, монтаж на мивка, смяна на батерия, монтаж на смесител, смяна на душ, смяна на тоалетна и други.

Ако търсите отпушване на канали и ВиК ремонти, то ние сме насреща - https://www.stevika.com

Подобни статии

Фирма за ВиК услуги в София

Фирма за ВиК услуги в София

Когато се нуждаете от ВиК ремонти и услуги в София, трябва да потърсите специализирана и доказана фирма. Ние сме точно такава. Коректните ни...

ВиК услуги - отпушване на канали

ВиК услуги - отпушване на канали

Голяма част от жилищата в страната ни са със стара канализация, която с времето става все по-несигурна и ни създава все повече главоболия и ...

Поддържане на водопроводната инсталация

Поддържане на водопроводната инсталация

Големите ремонти и по-сложните поправки на водопроводната инсталация се извършват от специалисти-водопроводчнци. По-малките поправки обаче, ...

Как да освежим банята си по собствен вкус

Как да освежим банята си по собствен вкус

Освежаване на баня Аксесоари в банята – цветята, които будят възхищение Как да добавим цветя? След като приключите с декорирането на банят...

Какво трябва да знаете преди да закупите душ кабина?

Какво трябва да знаете преди да закупите душ кабина?

Евтини оферти за душ кабиниКакто гласи известната сентенция „ако нещо е твърде хубаво, за да е истина, то вероятно е така" е истина важаща и...

imarh

imarh

2 публикации

Публикувано
Публикувано

12.10.2020

Обновено
Обновено

03.10.2020

Прочетено
Прочетено

592

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия