Лазерна процедура за третиране на СТРИИ

Какво представляват стриите?

Стриите са линейни белези, образувани във втория слой на кожата (дерма), които се формират от рязкото разтягане на кожата, покриваща слаба съединителна тъкан.

Тънките белези се появяват на места с намалено съдържание на колаген и еластин. Колагенът подхранва кожата и я поддържа млада и свежа, при недостиг на веществото, тъканта отслабва и епидермисът атрофира.

Новите стрии са с червен или лилав оттенък, като с времето изсветляват и избледняват. През летните месеци вследствие на придобиване на тен разтяганията се забелязват повече, защото съединителната тъкан не хваща тен. Най-често засегнатите области на тялото са корема, бедрата, ханша и гърдите.

 

Кога и как се появяват стриите?

Стриите се появяват в периоди, когато на кожата и е необходимо бързо да се разтегне - в период на бременност, при бързо напълняване, при бърз растеж, при започване на интензивно спортуване, а също и при хормонални нарушения. Ето защо стриите се появяват понякога и при млади момичета, които не са раждали.

Според медицински проучвания над 90% от жените развиват стрии по време на бременността или непосредствено след раждане.

 

Има ли безопасен и ефективен метод срещу тях?

Повечето методи, които се обявяват за успешно третиращи стрии, повлияват едва 7-9% от активните "пресни" стрии, но не дават резултат за белези с голяма давност, или с по-големи размери.

 

Palomar Lux500 е единствената утвърдена технология, която доказано повлиява стриите и подпомага изравняването на кожата. С лазерната технология на Palomar в Хил клиник могат да се третират всички белези от стрии, без значение от дълбочина, цвят на кожата или давност. Третираната тъкан се подменя от здрава, нормална кожа, като ефективно се повлиява и хипо- и хипер- пригментацията.

Palomar Lux500 е неаблативен, което значи, че третира кожата в дълбочина, без да наранява или изгаря повърхностния й слой. Това го прави уникална технология с ефективни резултати без странични ефекти (раздразнена, наранена кожа или пигментни петна). Самата процедура е напълно безболезнена и с минимален възстановителен период.

Как действа?

 

Неаблативният лазер излъчва фракционен лъч (лъчът се пропуска през микро-решетка, която го разпръсква на множество миниатюрни лъчи), който достига на дълбочина от 1 мм и задейства механизъм на интензивно образуване на нови колагенни влакна в зоната на стриите. Свежият колаген изтласква на повърхността съединителната тъкан, от която са образувани стриите. Ефектът е видим непосредствено след първата процедура.

Със същия принцип на действие Palomar StarLux 500 въздейства върху белези с всякакъв произход - акне, операции.

 

Ползите от лазерната процедура за премахване на стрии:

 

  • Неоперативна и нетравматична процедура
  • Видимо по-гладка и добре изглеждаща кожа
  • Без време за възстановяване
  • Процедура с FDA (администрация на храните и лекарствата в САЩ) одобрение

 

ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС В ХИЛ КЛИНИК ОЩЕ СЕГА, НА (02) 439 31 31. КОНСУЛТАЦИЯТА С ДЕРМАТОЛОГ Е БЕЗПЛАТНА.

Подобни статии

Солта, Бялото злато или Бялата отрова?

Солта, Бялото злато или Бялата отрова?

Думата сол(salt) произлиза от латинския термин "sal". В миналото, на солта са казвали "бялото злато", което е било причина за политически бо...

Най-известните процедури в спа център

Най-известните процедури в спа център

Най-известните процедури в спа центърВ миналото посещението на спа център означаваше, че вероятно ще си направиш маникюр и педикюр, и може б...

Въпроси и отговори, свързани с HIFU лифтинг за лице и тяло

Въпроси и отговори, свързани с HIFU лифтинг за лице и тяло

1. Какво представлява HIFU лифтингът за лице и тяло?Това е нехирургична и безопасна терапия с високоинтензивен фокусиран ултразвук, чрез кой...

Защо Prime Lase е новият диоден лазарен апарат за обезкосмяване, който ТРЯБВА да ползвате

Защо Prime Lase е новият диоден лазарен апарат за обезкосмяване, който ТРЯБВА да ползвате

Макар лазерното обезкосмяване да не е нова технология, то Prime Lase предлага съвсем иновативна технология. Благодарение на 4800 вата енерги...

Акне и elos технологията

Акне и elos технологията

Mладежкото акне е най-често срещания вид акне, което се появява по време на пубертета и е хормонално обусловено. Протича със засилено омазня...

Hill Clinic

Hill Clinic

2 публикации

Публикувано
Публикувано

18.01.2012

Обновено
Обновено

21.03.2012

Прочетено
Прочетено

1393

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия