Защо Prime Lase е новият диоден лазарен апарат за обезкосмяване, който ТРЯБВА да ползвате

Защо Prime Lase е новият диоден лазарен апарат за обезкосмяване, който ТРЯБВА да ползвате
Време е да кажете сбогом на отнемащите страшно много време самобръсначки и кола маска, и нека ви запознаем с Prite Lase HR – най-новия диодно лазарен апарат за премахване на нежеланото окосмяване.

Макар лазерното обезкосмяване да не е нова технология, то Prime Lase предлага съвсем иновативна технология. Благодарение на 4800 вата енергия, той е 10 пъти по-мощен от другите лазерни устройства на пазара. Плюс по-големият размер на накрайника и на лазерното петно означава, че може да третира по-голяма повърхност, така че процедурата да е толкова бърза, колкото при бръснене.

Prime Lase може да се използва за всички видове кожа и косми, но може би най-привлекателната му характеристика, за разлика от други лазерни процедури е, че Prime Lase е толкова ефективен, че при повечето хора са необходими само 6-9 сесии.

Според специалистите от Wave Skin&Body Care Center при диодната лазерна епилация с Prime Lase, след като сте направили първата си сесия, никога няма да имате пълен растеж на косъма. Те споделят още, че ако се изпълнят нужния брой сесии и следвате техните препоръки, могат да премахнат окончателно космите. Говорим между 95 и 98 на сто от космите, което е много.

Ето всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация с Prime Lase HR и защо трябва да си резервирате час скоро.

Каква е разликата между Prime Lase HR и други апарати за премахване на косми?

Най-добрите лазери комбинират висока мощност, контактно охлаждане на кожата - което поддържа повърхността на кожата хладна, докато лазерната енергия се доставя дълбоко във фоликула. Голямата дължина на вълната на абсорбция и кратка продължителност на импулса, безопасно да нагряват космения фоликул като трайно го унищожават.

Не всички лазери предлагани на пазара могат да постигнат това и има много модели без охлаждащ кожата ефект, което означава, че енергията, използвана в лазера, ще трябва да бъде намалена, за да не се повреди кожата. В резултат на това необходимата енергия за атакуване на фоликула е по-слаба, за това и космите може да изглеждат отстранени, но всъщност те не са унищожени и ще нараснат отново.

Какви са предимствата на Prime Lase HR?

Не само ще получите трайно обезкосмяване, а с продължителните сесии ще подобрите и качеството на кожата. Освен това диодната лазерна епилация с Prime Lase също така ще помогне за премахването на кистозните косми и ще отстрани проблемите с фоликулите - където космените фоликули се възпалят.

Ще помогне ли Prime Lase HR срещу враснали косми?

Всички сме имали проблем с врасналите косми, независимо дали е вследствие от бръснене, кола маска или просто дразнене. Врасналите косми са косми, които са се извили и забили обратно в кожата. Те образуват повдигнати червени петна, които понякога могат да се възпалят и да се превърнат в болезнени, гнойни пъпки.

Както вече казахме диодната лазерна епилация Prime Lase HR прониква до фоликула като го унищожава, а това означава, че косъма няма да поникне отново, в следствие, на което можете да се сбогувате и с този проблем – врасналите косми.

Колко сесии са необходими?

Prime Lase отнема само шест сесии за повечето хора, което е половината от това, което може да отнеме на други лазери, за да постигнат оптимални резултати. Броят на процедурите обаче зависи от зоната, която ще се третира, както и от дебелината и цвета на косъма, типа кожа и специфичните нужди на всеки пациент.

Колко време отнема процедура?

Продължителността зависи от размера на зоната, която ще се третира, за това и специалистите в центъра най-точно ще могат да ви дадат отговор на този въпрос.

Болезнено ли е?

Според специалистите диодното лазерно премахване на косми с Prime Lase е без болезнено, но прагът на болка за всеки човек е различен. Според различни хора вече пробвали лазера споделят, че лазерът се чувствал като леко пощипване в определени зони, особено около прасците, но е напълно безболезнен в други области като линията на бикините - което звучи невероятно!

Какво трябва да направя преди процедурата?

Важно е да избягвате слънчевите бани, като трябва да използвате слънцезащитни лосиони, за да избегнете промяна в цвета на кожата. Освен това е препоръчително да избръснете зоната със самобръсначка.

Какво трябва да направя след процедурата?

След края на първата процедура забравете за използването на пинсети, кола маска, електролиза или всякакъв друг вид системи за епилация, които премахват космите до корена, защото може да увредите космения фоликул. Според специалистите след диодната лазерна епилация косъмът трябва естествено да се отдели от фоликула.
Също така е желателно особено лятото да използвате слънцезащитен крем и да не се излагате третираната зона на пряко слънце поне 24/48 часа.

Има ли странични ефекти?

Рисковете са минимални и повечето от тях са обратими. Най-честите реакции включват зачервяване и перифоликуларен оток, дразнене, което изглежда като мънички подутини около третираната зона. Средно дразненето продължава няколко часа, но може да отнеме до няколко дни, за да отшуми. Разтриването на зоната с кубче лед или използването на гел от алое вера ще помогне да се успокои всяко раздразнение.

Подобни статии

Менструални разтройства

Менструални разтройства

Отклоненията от нормалния характер на менструацията могат да засегнат всяка една от основните й характеристики — интервал, ритъм, времетраен...

Безплодие (Стерилитет)

Безплодие (Стерилитет)

Когато се говори за безплодие, винаги трябва да се разбира 6езплодие в семейството. Отъждествяването на безплодието е безплодие на жената е ...

Лекарства и бременност

Лекарства и бременност

Въпросът за възможното вредно отражение на някои лекарствени вещества върху бременността е познат доста отдавна, но особено много нашумя сле...

Как се отглежда прасковата

Как се отглежда прасковата

В кои райони може да се отглежда прасковата? Прасковата се отглежда навсякъде в нашата страна, но най-високи и качествени добиви се получав...

Биологични особености на лозата

Биологични особености на лозата

Най-добре се използва благоприятната почвено-климатична среда и най-добри условия за развитието на всяко растение можем да създадем само ког...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

15.04.2020

Обновено
Обновено

15.04.2020

Прочетено
Прочетено

889

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия