Въпроси и отговори, свързани с HIFU лифтинг за лице и тяло

Въпроси и отговори, свързани с HIFU лифтинг за лице и тяло
Запознайте се с иновативната процедура HIFU лифтинг за лице и тяло - какво представлява, колко време продължава и за кого в подходяща.

1. Какво представлява HIFU лифтингът за лице и тяло?

Това е нехирургична и безопасна терапия с високоинтензивен фокусиран ултразвук, чрез който се противодейства на следите от времето по кожата и тялото ни. HIFU лифтингът за лице и тяло използва регенеративната реакция на тялото за постепенно и бавно повдигане в различни зони - вежди, под брадичката, врата, деколтето и т.н.

2. Може ли терапията да замени хирургичния фейслифтинг?

HIFU лифтингът за лице и тяло достига до дълбокия основен слой на епидермиса, който се разглежда и в козметичната хирургия, но не дублира изцяло резултатите от фейслифтинга. И все пак той е много добра алтернатива на процедурата, особено ако не желаете да се подлагате на операция, или за подобряване на ефекта от козметичната хирургия.

3. По какво се различава от лазерните процедури HIFU ?

При HIFU лифтингът за лице и тяло се прилагат уникалните свойства на ултразвуковата енергия, позволяващи да се извършва лечение в дълбочина, без да се засяга повърхносттния слой на кожата. Чрез него производството на колаген се стимулира, и се забелязва значимо повдигане на тъканите през следващите два-три месеца след процедурата. Лазерите от своя страна разчитат на енергията на светлина, която обаче достига само до повърхностните слоеве на епидермиса. Следователно, лазерът обикновено третира само повърхността.

4. Как HIFU лифтингът за лице и тяло стимулира производството на колаген?

По време на лечението, дълбоко под повърхността на епидермиса се доставя и отлага ултразвукова енергия, при оптималната за регенерация на колаген температура . Лечението провокира започването на естествен процес, известен като неоколагенеза, при който се образува нов колаген. Самото лечение не изисква никакви кремове, пълнители или токсини - просто разчита на неоколагенезата в организма за естествени, но забележими резултати.

5. Колко време продължава HIFU лифтингът за лице и тяло?

Това зависи от третираната област и индивидуалния план за лечение. При третиране на лице и шия са нужни 60-90 минути, докато само за деколтето трябват около 30 минути.

6. Налага ли се да отсъствам от работа?

Според специалистите от Wave Skin&Body Care Center при HIFU лифтингът за лице и тяло не е нужен болничен или домашен престой за въстановяване. След терапията можете продължите с нормалните си ежедневни дейности, без да следвате специални предписания. Дори можете да направите процедурата в обедната си почивка, без да нанасяте след това специални кремове или да се лишавате от грима си.

7. Какво е чувството по време на HIFU лифтингът за лице и тяло?

Когато ултразвуковата енергията проникне в кожата, ще усетите как в дълбочина се отлагат малки количества от нея, което означава, че изграждането на колаген е започнало. Усещането при всеки човек е различно, но то продължава за кратко.

8. Колко терапии ще са ми необходими?

Повечето клиенти имат нужда само от 1 процедура. Това обаче зависи изцяло от степента на отпускане на кожата, от биологичния отговор на организма и от изграждането на колагена. Затова, при някои хора са необходими допълнителни терапии. Тъй като кожата ще продължи да старее, бъдещите поддържащи процедури могат да помогнат за запазване на резултатите.

9. За кой е подходящ HIFU лифтингът за лице и тяло?

Всеки, който е с леко до умерено отпускане на кожа, може да изпробва процедурата. Подходящи за третиране зони са линията на веждите, шията, брадичката, деколтето.

10. Безопасно ли е HIFU?

Процедурата е напълно безопасна. Самата ултразвукова енергия се използва в медицината вече над 50 години.

12. Има ли HIFU лифтингът за лице и тяло странични ефекти?

Кожата може да изглежда зачервена по време на процедурата и малко след това, но за няколко часа това отшумява. При някои клиенти има усещане за изтръпване, леко подуване или повишена чувствителност, но това също е моментно състояние. По-рядко срещани пост-процедурни ефекти са натъртване или изтръпване на кожата. Както при всяка козметична процедура, има възможност и за други редки ефекти, които терапевта ще сподели с Вас.

13. След колко време се забелязват резултатите и колко траят?

След лечението с HIFU, е възможно веднага да забележите някакъв първоначален ефект, но финалните резултати ще са налице след 2-3 месеца, тъй като тялото Ви ще възстановява и произвежда колаген през това време. Тъй като всеки организъм произвежда различни количества колаген, продължителността на резултатите е индивидуална. Лечението подмомага образуването на нов колаген, но естествения процес на стареене ще определи колко време ще трае ефектът.

Подобни статии

Първи стъпки в половото възпитание

Първи стъпки в половото възпитание

Всички родители желаят децата им да бъдат добре възпитани, и то още от ранната възраст. Възпитанието обаче има много страни. Една от най-дел...

Гимнастика при остеохондроза и радикулит

Гимнастика при остеохондроза и радикулит

Досега ние говорихме за жени, които са, общо взето, здрави - та нали сама по себе си старостта още не е заболяване... Но поняко­га става...

Защо детето кашля

Защо детето кашля

Кашлицата е честа проява при децата. Родителите са много обезпокоени, когато кашлицата е упорита и продължителна и не се успокоява от предпи...

От зачатието до раждането

От зачатието до раждането

1. Преди да се роди детето Родителите малко знаят за живота на детето от зачатието до неговото раждане. Медицинската наука обаче е успяла ...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

24.07.2019

Обновено
Обновено

24.07.2019

Прочетено
Прочетено

1012

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия