ЕКО ДОМ - извозване на строителни и производствени отпадъци и отдаване на контейнери под наем

„ЕКО ДОМ- 2011“ ООД предлага извозване с контейнери за строителни, производствени и битове отпадъци - от 3 до 10 кубика, на конкурентни цени с бърза доставка и под наем.

Специални контейнери за боклук

В днешно време  контейнерите за смет, който се използват се делят по  вид и тяхното предназначение е да извозват  битови и някои промишлени и търговски отпадъци. 

Главната цел на  специалните контейнери е да се използват за  складиране и транспортиране на отпадъците  в тях до мястото на изхвърляне или до сметището.


Докато настъпи момента за извозване на събрания боклук се предполага, че гражданите, които изхвърлят техните битови отпадъци и служителите на фирмите, където се изпълняват едни и същи операции с  промишлени и търговски отпадъци,  ще сортират правилно техните отпадъци разделно. 


За да се улесни тази задача за гражданите и работниците в техните фирми, има създадени различни специални контейнери.


Специалните контейнери са създадени с цел да приемат  битови и търговски отпадъци. Те са достъпни в различни форми като:


Пластмасови – пластмасовите контейнери представляват резервоари за разделно събиране и сортиране на битови отпадъци. Те могат да имат ергономична форма и техния обем и един и половина до три пъти по-огромен от количеството на боклуци, които могат да съберат стандартните контейнери за  отпадъци.


Друг вид специален контейнер е този от  фибростъкло и той няма по - голямо тегло от шестдесет килограма. Изпразването на такъв контейнер се прави винаги с механичен кран манипулатор. 

Такъв тип контейнер се издига високо и след това се поставя  над контейнера за събиране на отпадъци и боклуци, който е монтиран на камиона за боклук.


Контейнерите от фибростъкло могат да са устойчиви в различни зависимости като да бъдат огнеупорни, звукоизолирани, с поцинковано дъно и др. 


Друг вид специален контейнер е този от полиетилен.  Дизайнът на полиетиленови контейнери е като другите – изпразването се прави през отвореното дъно. 

Обемът на специалните контейнери от полиетилен е в границите 1,5-2,5 м3 като този обем сам по себе си влияе положително на сметките за комунални услуги като те са по - ниски.


Друга особеност на специалните контейнери е, че те могат да бъдат направени от стационарни конструкции, което означава да са като заровени системи за събиране на отпадъци ( например има такива в Бургас ). 

Основното им предимство е висока естетичност – видим е само елементът за събиране на боклуци, който се показва над  земята. Обемът на задвижването може да варира и да бъде до  пет куб. метра.


Специалните контейнерите за отпадъци от фибростъкло и полиетилен могат да бъдат от  няколко цветови вариации, за да бъдат по - добре разпознавани и различването им ще бъде по - лесно. 

За повече и полезни статии посетете https://ekodom.bg

Подобни статии

Как да се подготвим за пролетните ремонти

Как да се подготвим за пролетните ремонти

  Сигурно всички като чуят, че идва пролетта и настръхват. Това не е поради факта, че идват проливните дъждове, а защото идва време за ...

Услугите кърти-чисти-извозва са основни при ремонт

Услугите кърти-чисти-извозва са основни при ремонт

Както при много други дейности и при ремонтните дейности, от основно значение за добре свършената работа е правилната подготовка. Правилната...

Какво трябва да знаем за контейнерите под наем  за отпадъци на строителни материали

Какво трябва да знаем за контейнерите под наем за отпадъци на строителни материали

Контейнери за отпадъци - нужни или не?За огромно съжаление в един момент се налага да посветим време, внимание, усилия и средства в ремонтна...

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

Товарен транспорт – видове, перспективи и безопасност

    Въведение в товарния транспорт Как да превозваме товари за близки и далечни разстояния (национален и международен транспорт) и какъ...

Доход от имоти в България

Доход от имоти в България

В течение на около 4-5 години, в периода 2004-2008 г, българските строителни предприемачи и имотни брокери рекламираха България като място, ...

Анонимен

Анонимен

6 публикации

Публикувано
Публикувано

05.08.2020

Обновено
Обновено

26.07.2020

Прочетено
Прочетено

459

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия