Мулти-талант за електротехници 1 бр клещи с 6 функции – KNIPEX 13 82 200

Мулти-талант за електротехници 1 бр клещи с 6 функции – KNIPEX 13 82 200
Един изключителен модел от световния лидер KNIPEX - клещи KNIPEX 13 82 200, които заместват 6 инструмента. Бижу за електротехници.

Гениални многофункционални клещи за електрически инсталации.

Много професионални електротехници използват набор от клещи за да свършат перфектно своята работа. Те разполагат с клещи странични резачки, ножици за кабели, кримп-клещи, клещи за захващане, инструмент за сваляне на изолация от жила и проводници. Наистина много добри и функционални клещи, но да носим всичко това в чантата на колана си е малко тежичко.

Какво да правим, има ли решение, може ли да свършим работата без цялото това снаряжение? На помощ идват Клещи електротехнически - 200 mm, 13 82 200, КНИПЕКС.

Тези комбинирани електро - инсталационни клещи са базирани на кабелните ножици, те са основната му функция.

Без особено усилие електротехникът отрязва различни видове кабели, като срезът е изключително чист, а кабелът не се деформира и смачква.

От отрязания кабел трябва да бъде свалена външната изолация, опитните електротехници използват внимателно именно кабелната ножица.

Отделните жила се оголват с помощта на вградения жлеб за отстраняване на изолация. При това проводникът не се докосва и не се наранява.

Когато работим с многожилни кабели на края на кабела трябва да монтираме кабелна обувка или гилза.

Затова използваме вграденото универсално гнездо за кримпване.

Когато се наложи да издърпаме кабел, то го хващаме надеждно в елипсовидния назъбен отвор, както при комбинираните клещи.

При надлъжно захващане на кръгли или плоски детайли използваме предните назъбени части на челюстите, служещи за захващане.

Предната част на главата разполага с остри ръбове, които пък използваме за райбероване и сваляне на фаски и мустаци от отворите на кабелните конзоли.

Върхът на челюстите е напълно гладък, което ни позволява да захващаме меки и чувствителни към нараняване предмети.

Вариантът на клещите с пружинно отваряне е подходящ е особено подходящо при множество повтарящи се операции като захващане, подаване, отрязване. Автоматичното отваряне на клещите разтоварва мускулатурата на ръката и облекчава рутинната работа.

Да изглежда невероятно, но тези клещи наистина могат да захващане плоски и кръгли материали, да огъват, да режат на кабели, да зачистват кабели и проводници и да кримпират. Шест функции в едни клещи. Какъв е работният диапазон на тези гениални клещи:

• Снемане на изолация от проводници 0,7 mm² - 2,5 mm²

• Пресоване на кабелни обувки 0,5 - 2,5 mm²

• Прецизно рязане на медни и алуминиеви кабели до 5 х 2,5 mm² или Ø 15 mm

• Захващане, без пълно отваряне на клещите

Други предимства са изтънената конструкция, пригодна за работа в трудно достъпни места а също и прецизния болтов шарнир, осигуряващ ход на клещите без хлабина Инсталационните клещи на книпекс – това е мулти талантът, помощник на електротехника.

Къде може да закупите тези професионални клещи 6 в 1 на промоциална цена? Отново в онлайн магазина за инструменти http://e-shop-bg.eu.

Едно голямо семейство Клещи

Подобни статии

Как половото общуване може да допринесе за доброто здраве

Как половото общуване може да допринесе за доброто здраве

Сексът, или половото общуване, както съня, е вещо твърде индивидуално. Онова, което изпълва с доволство даден човек, може да бъде анатема за...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

За вратите в жилището

За вратите в жилището

Както прозорците, така и вратите трябва да се затварят плътно, ако искаме да изпълняват своите функции безупречно. Това се постига сравнител...

Как да заточим клещите резачки в домашни условия

Как да заточим клещите резачки в домашни условия

Често ни се налага да ползваме клещите резачки в дома или при различни строителни и монтажни дейности. С течение на времето и продължителнат...

Органи на овощното растение. Строеж, предназначение и функции

Органи на овощното растение. Строеж, предназначение и функции

Овощните растения се състоят от три основни вегетативниоргана — корен, стъбло и лист, както и от техните видоизменения (коренища, скел...

E-shop-bg

E-shop-bg

7 публикации

Публикувано
Публикувано

25.04.2016

Обновено
Обновено

19.04.2016

Прочетено
Прочетено

1225

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия