Какво представлява SEO оптимизацията

Представяне на основните аспекти при класирането на даден сайт в търсещите машини като Google, Yahoo, Bing.

Подобряването на класирането на сайта ви в най-популярната търсачка Гугъл се извършва в няколко действия. Този процес се нарича seo оптимизация и е от изключителна важност за успешното развитие на сайтовете. Независимо от това какъв сайт имате, вие несъмнено ще искате при изписване на ключова дума той да е на първо място в търсачката.

Със сигурност ще постигнете задоволителни резултати, ако работите всеки ден и правите по една малка стъпка. Целите на СЕО са няколко, като основните са може би две. Това са водещите позиции в Гугъл по ключови думи, както и повишение на Page Rank.

Тези два фактора обаче често не се оказват най-важни в процеса на seo оптимизация. Така например ако искате да излезете на първо място по новини, може никога да не го постигнете. Притежателите на вестници и списания винаги ще ви превъзхождат в това отношение.

Вероятно много от вас се чудят какви са печалбите от това да се класирате на първо място. Отговорът е много прост – именно чрез Гугъл има най-голям шанс потребителите да достигнат до вашия сайт. Тъй като търсачката вече е основен източник на трафик, всички искат да имат водещи позиции в нея.

Напоследък Фейсбук също оказва силно влияние, но въпреки това основните влизания се извършват чрез Гугъл. Съответно в сайта ви влизат повече посетители и вие генерирате по-голям процент продажби. Разбира се, по-големият брой посетители не означава винаги осъществяването на продажби. За целта на хората трябва да се предостави точно това, което търсят.

Най-евтиният начин в днешно време е сео рекламата, защото излиза почти без пари. Ако правилно таргетирате аудиторията си и задоволите техните искания, скоро ще започнете да печелите добре. Ето защо при всички случаи е добре да се занимавате със seo оптимизация.

Няма начин да се научите на СЕО, освен ако не го пробвате. Два са възможните начини това да стане – чрез труд и чрез обратна връзка. Най-лесно е да направите сайт, след като сте поискали съвети от различни хора. Твърде вероятно е да се класирате на челните места, при това съвсем скоро.

Другият вариант е свързан с научаването на техника, която по принцип директно ви изстрелва на първите места. Във вашия случай обаче сайтът ви пада стремглаво надолу. Тези техники се наричат Black Hat и не са позволени. Вероятно не е малък броят на онези, които са изпитали на гърба си неприятното им въздействие.

Важно е да си изясните, че в процеса на seo оптимизация няма нищо сигурно. Не бива да се заблуждавате, че сайтът ви ще се класира веднага на първите места. В някои случаи това наистина се случва, но има и много изключения. Случва се Гугъл да намали Page Rank-а на някой сайт без видима причина.

При seo оптимизация PR-ът не винаги е решаващият фактор. Това пък недвусмислено показва, че компанията често сменя политиката си. Възможно е в настоящия момент да си с един Rank, а утре с друг. За да овладеете тънкостите на оптимизирането, трябва да свикнете и с грешките.

Всичко е проба – грешка в процеса на оптимизиране. Няма начин да се научите, ако не започнете да се занимавате сами с това. Възможно е това да става по грешни начини, но все пак е вариант. Важното е да не се притеснявате от евентуалните първоначални успехи и да действате решително.

При процеса seo оптимизация е много важен подходящият подбор на ключова дума, чрез която да постигнете добри резултати. Може лесно да си направите сметка, като проучите ситуацията в Гугъл. Напишете желаната от вас ключова дума и вижте какви резултати ще покаже търсенето. Често причина за провала е  именно неподходящите ключови думи.

Източник: Изработка на сайт и SEO оптимизиация: http://webmedia.bg

Подобни статии

SEO оптимизация на сайт - как малкия бизнес може да стане голям

SEO оптимизация на сайт - как малкия бизнес може да стане голям

В ерата на високите технологии фирмените уеб сайтове и магазини се превърнаха от луксозен актив за бизнеса, в един от основните канали за пр...

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

SEO оптимизиция: Какво трябва да знаем за нея?

Всеки собственик на уеб сайт, който държи на популярност в интернет, може да се възползва от услугите на SEO компания, която да оптимизира с...

SSD виртуални сървъри

SSD виртуални сървъри

Навярно повечето от Вас, които се занимават с „интернет бизнес“ знаят какво е хостинг и за какво е предназначен той, но чували ли сте за най...

Какво е хомеопатията,Kакво представлява и за Kакво се използва

Какво е хомеопатията,Kакво представлява и за Kакво се използва

Хомеопатията е холистичен начин за лечение на заболяванията. Това означава, че тя се грижи за пълното здраве на човека. За да обясним този в...

Какво представлява хепатит Б и хепатит С

Какво представлява хепатит Б и хепатит С

Хепатит Б е инфекциозно заболяване, причинено от вирус, който инфектира черния дроб и причинява възпаление. Вирусът, който причинява това за...

Анонимен

Анонимен

1 публикации

Публикувано
Публикувано

04.03.2013

Обновено
Обновено

04.03.2013

Прочетено
Прочетено

1177

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия