Какво представлява HydraFacial?

Какво представлява HydraFacial?
Ако вие се интересувате от естетични и лазерни процедури, и химически пилинг, вероятно вече да сте запознати, че съществува и нова терапия наречена HydraFacial.

Това иновативно лечение има за цел да постигне резултати подобни на микродермабразиото и лазерното ексфолиране, но без уврежданията на кожата, които те причиняват.
Например, докато лазерите работят чрез целенасочено унищожаване на кожните клетки и стимулиране на възстановителните процеси на тялото, то третирането на кожата чрез HydraFacial има за цел постигането на невероятни резултати чрез нежна ексфолиация. Освен това терапията има за цел да достави на кожата мощни естествени съставки, чрез които да се подобри нейното здраве в дългосрочен план.

Преди да се подложите на терапия с HydraFacial обаче е важно да се посъветвате с дерматолог, тъй като, макар и малка съществува вероятност тя да не е подходящо за вас.

HydraFacial може да почисти вашата кожа и да й осигури необходимите съставки, които ще подобрят нейното здраве, но за някои нейни проблеми се налага да се приложи по-агресивно лечение.

Как работи HydraFacial?

Терапията HydraFacial е предназначена за дълбоко и ефективно почистване на кожата, както и за да ѝ придаде невероятен блясък. В някои отношения тя е подобна на микродермабразиото, но докато при него се използват кристали или диамантени накрайници за почистване на кожата, то HydraFacial разчита на специализирани решения за постигане на този резултат. Според производителя, това се дължи на специализираната вихрова технология, която ефективно отстранява замърсяванията и мъртвите клетки посредством удряне.

За да разберете как точно работи HydraFacial, е важно да знаете, че процесът се състои от няколко стъпки, като всяка от тях има своя собствена и уникална цел.

  • Вортекс почистване и хидравлично ексфолиране: тази стъпка има за цел да се премахнат мъртвите клетки от повърхността на кожата, чрез ексфолиране с течна основа. Също така и да се отстрани себума от кожата ви, който може да попречи за проникването на съставките в нея и да изостри запушването на порите, защото той действа като лепило за малките частици попаднали върху нея.
  • Отваряне на порите: с тази стъпка порите се обливат с лека смес от салицилова и гликолова киселина. Това са обичайните съставки за почистване на кожата, които са включени в продуктите предназначени за грижа за кожата с акне, заради способността им да разтварят порите, които са основните виновни за появата на себума.
  • Екстракция на порите: По време на тази стъпка от вече разширените пори се отстранява мръсотията, чрез комбинация от вихрови почистващи и изсмукващи действия на апликатора на HydraFacial. Тази стъпка има за цел да осигури дълбоко почистване на кожата, да намали бъдещи прояви на акне и да засили проникването на полезните съставки в нея.
  • Серумна фузия: Последната стъпка включва обливане на кожата с пептиди, антиоксиданти и хиалуронова киселина. Тази комбинация от съставки има за цел да подобри здравето на кожата по различни начини. Например, антиоксидантите ще помогнат за възстановяване на уврежданията на кожата, докато пептидите ще осигурят съществените градивни елементи за структурите на клетките ѝ. А хиалуроновата киселина ще намали появата на бръчките в краткосрочен план, чрез изтегляне на влагата в мястото на третирането.

Допълнителни HydraFacial терапии

В допълнение към общото почистване и обливане на кожата с антиоксиданти и хиалуронова киселина, HydraFacial може да се използва за доставяне на допълнителни ценни съставки към нея. Например това могат да бъдат серуми, които да стимулират растежа на здрави клетки или да намалят фините линии и бръчки по нея, а също и да се направят други модификации в зависимост от нуждите на пациента.

HydraFacial нежелани реакции

При терапията с HydraFacial при по-голяма част от пациентите не се наблюдават никакви странични ефекти. За разлика от лазерната технология, тази процедура не уврежда кожните клетки, и поради тази причина сериозното възпаление не е често срещан проблем. Въпреки, че процедурата се определя като нежна има редки случаи, при които в следствие на физическото въздействие на течностите и изсмукването на порите може да се получи дразнене на кожата. Ето защо терапията трябва да бъде внимателно извършвана само от специалист, който напълно разбира как се използва апарата за почистване на лицето и кожата.

Къде можете да се подложите на терапия с HydraFacial

Ако търсите наистина професионална грижа за кожата и почистване на лицето с HydraFacial MD в Wave Estetic Center в Стара Загора ще ви я осигурят. Както вече казахме, важно условие е процедурата да се провежда само от сертифицирани професионалисти, каквито са в Wave Estetic Center.

Подобни статии

Какво е хомеопатията,Kакво представлява и за Kакво се използва

Какво е хомеопатията,Kакво представлява и за Kакво се използва

Хомеопатията е холистичен начин за лечение на заболяванията. Това означава, че тя се грижи за пълното здраве на човека. За да обясним този в...

Какво представлява хепатит Б и хепатит С

Какво представлява хепатит Б и хепатит С

Хепатит Б е инфекциозно заболяване, причинено от вирус, който инфектира черния дроб и причинява възпаление. Вирусът, който причинява това за...

Какво представлява синдромът на придобита имунна недостатъчност (СПИН)?

Какво представлява синдромът на придобита имунна недостатъчност (СПИН)?

Въведение в тематикатаМедицината все още не се е изправила пред проблем, който да е по-сериозен от СПИН. Човешкият имунодефицитен вирус (ХИВ...

Какво представлява грипа – признаци и симптоми

Какво представлява грипа – признаци и симптоми

Грипа е силно заразна вирусна инфекция, причинена от грипни вируси. Най-честите симптоми на заболяването са втрисане, висока температура...

Защо детето кашля

Защо детето кашля

Кашлицата е честа проява при децата. Родителите са много обезпокоени, когато кашлицата е упорита и продължителна и не се успокоява от предпи...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

21.02.2018

Обновено
Обновено

21.02.2018

Прочетено
Прочетено

12138

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия